Japanse Esdoorn Garnet

Acer palmatum Garnet

v.a.: € 49,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 49,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m
€ 77,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Japanse Esdoorn Acer palmatum ‘Garnet’ is een langzaam groeiende breed spreidende struik. Deze Esdoorn wordt ongeveer 150 cm hoog en kan wel 250 cm breed worden. Het blad is diep ingesneden en heeft een prachtige rode kleur. De Japanse Esdoorn Garnet is makkelijk in onderhoud. 

Onze voordelen:

Japanse Esdoorn Garnet kopen:

De Japanse Esdoorn Garnet is een laagblijvende struik en krijgt de vorm van een paddenstoel. Het blad is zeer fijn en diep ingesneden. Het blad verschijnt in april/mei aan de Esdoorn en kleurt tot aan de herfst prachtig donkerrood tot bruin. In de herfst verkleurt het blad vervolgens felrood. Dat valt dus lekker op in uw tuin! Deze Esdoorn is niet wintergroen en snoeien is niet noodzakelijk. De Garnet kan zowel in de zon als half in de schaduw worden gepland.

Kenmerken:

  • Bloeikleur: rood
  • Bloeitijd: april/mei
  • Bladkleur: rood
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: ja

Lees meer
De Acer palmatum Garnet hoeft niet gesnoeid te worden. Ook is de struik goed winterhard. In het voorjaar kunt u licht bemesten. De Japanse Esdoorn hoeft niet veel water;grond die iets vochtig is prima. In droge perioden raden wij aan om goed te controleren of uw Esdoorn nog wel voldoende water heeft en zo nodig water te geven. De Japanse Esdoorn Garnet hoeft u niet te snoeien. Hierdoor blijft hij namelijk zijn mooie natuurlijke vorm behouden. Wilt u toch snoeien voor de vorm, of de dode takken wegknippen, doe dit dan aan het einde van de zomer of in het begin van de herfst. Gebruik dan een goede snoeischaar. Snoei nooit in het voorjaar! Dan komt namelijk de sapstroom op gang en kan de esdoorn gaan bloeden.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten dient u de japanse esdoorn één keer in de week water te geven wanneer het niet of nauwelijks geregend heeft. Geef geen water tijdens vorst. Tijdens droge of warme periodes, zoals in de zomermaanden, is het belangrijk dat u goed bijhoudt of de esdoorn voldoende water heeft. Geef tijdens langdurige hitte en droogte de daarom ook twee a 3 keer in de week water , geef nooit meer dan 3 keer in de week water.
Lees meer
Omdat het blad diep is ingesneden, is het kwetsbaar voor veel zonlicht. Halfschaduw is daarom ook beter voor deze struik. Daarnaast houdt deze Japanse Esdoorn niet van harde wind. Beschutting zal hij daarom op prijs stellen. Als u uw Japanse Esdoorn Garnet gaat planten, adviseren wij u om hierbij speciale aanplantgrond te gebruiken. Grond die humeus is en vocht vasthoudt, is geschikt om de esdoorn in te planten. Tip: heeft u hoge bomen in uw tuin, dan kunt u uw Japanse Esdoorn Garnet ook planten in de halfschaduw van de bomen. Dit geeft uw Esdoorn wat bescherming tegen de felle zon en krijgt uw tuin meer diversiteit.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Esdoorn Garnet
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!