Japanse Esdoorn Dissectum

Acer palmatum Dissectum

v.a.: € 49,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 49,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m
€ 77,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Japanse Esdoorn ‘Dissectum’ is een opvallende, kleine heester door zijn frisgroene en diep ingesneden handvormige blad. Dit blad verkleurt in de herfst naar een mooie oranje kleur. De bijzondere vorm en kleuren geven een speels effect in uw tuin! 

Onze voordelen:

Japanse Esdoorn Dissectum kopen:

De Acer palmatum 'Dissectum' is een langzaam groeiende esdoorn en komt oorspronkelijk uit Japan. De Dissectum wordt 150 tot 200 cm hoog en groeit in de vorm van een paddenstoel. Tussen april en mei verschijnen er rood/paarse bloempjes. Het frisgroene blad is handvormig en diep ingesneden. In het najaar verkleurt het blad naar een prachtige oranje herfstkleur. Deze esdoorn is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. De Dissectum kan zowel in de zon als half in de schaduw worden gepland. Wel is het van belang dat de esdoorn op een beschutte plek in uw tuin komt te staan.

Tip: bestel snel deze prachtige Japanse Esdoorn Dissectum of kom uw eigen Japanse Esdoorn Dissectum uitzoeken op onze kwekerij in Lienden! Van maandag t/m zaterdag bent u van harte welkom.

Kenmerken:         

  • Bloeikleur: rood/paars
  • Bloeitijd: april/mei
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: halfschaduw/zon
  • Hoogte: 150-200 cm
  • Winterhard: ja

 

 

 

Lees meer
Deze Japanse Esdoorn is makkelijk in onderhoud. Snoeien is in principe niet nodig. De heester is goed winterhard. De Dissectum houdt niet van te veel water. De grond dient licht vochtig te zijn. Wel moet u oppassen voor uitdroging. Geef in droge perioden de Japanse Esdoorn wat extra water. Japanse Esdoorn Dissectum snoeien: U hoeft uw Japanse Esdoorn Dissectum eigenlijk niet te snoeien. Door niet te snoeien behoudt de esdoorn namelijk zijn mooie natuurlijke vorm. Omdat de heester langzaam groeit, duurt het daarnaast lang voordat er nieuwe takken zijn terug gegroeid. Dode takken kunt u wel altijd wegknippen. Wilt u toch uw Japanse Esdoorn snoeien? Dan is het eind van de zomer of begin van de herfst de beste periode. Wij adviseren u om hiervoor een goede snoeischaar te gebruiken. Tip: snoei uw Japanse Esdoorn nooit in het voorjaar! Dan is de sapstroom namelijk bezig. Als u dan gaat snoeien, kan de Japanse Esdoorn Dissectum gaan bloeden. Dat zou zonde zijn van uw Esdoorn!
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten dient u de Japanse Esdoorn water te geven tijdens droge periodes. Wanneer het een week lang niet, of nauwelijks, geregend heeft kunt u de Esdoorn één keer per week water geven, behalve tijdens vorst. Tijdens warme en droge periodes, zoals in de zomermaanden, dient u ook ná de eerste periode van aanplanten de Esdoorn water te geven. Geef 2 á 3 keer per week water, afhankelijk van de warmte en droogte.
Lees meer
Plant deze Japanse Esdoorn Dissectum op een beschutte plek, omdat harde wind tot bladverdorring kan leiden. De Dissectum kan half in de schaduw of in de zon worden gepland. Daarnaast heeft de esdoorn een vochthoudende, humeuze grond nodig om goed te kunnen groeien. Bij het planten kunt u gebruik maken van speciale aanplantgrond. Dit geeft uw esdoorn een steuntje in de rug.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Esdoorn Dissectum
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!