Krentenboom
Ieder seizoen weer een lust voor het oog
De Krentenboom is een geliefde boom, die ieder seizoen weer verrast. Geniet in het voorjaar van bronskleurige blaadjes en een schitterende bloei, in de zomer van donkergroene bladeren en smaakvolle krenten, en in de herfst van fraaie rode en oranje herfsttinten. Deze topper is bovendien makkelijk te onderhouden en ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Krentenboom

Van hoog naar laag sorteren

Krentenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Krentenboom kopen

De Amelanchier, bekend als Krentenboom (of Amerkaans Krentenboompje), is een prachtige bladverliezende bloesemboom. De meest bekende soort is de populaire Amelanchier lamarckii Krentenboom. Het is een bijzondere boom die je ieder seizoen weer weet te verrassen. In het voorjaar lopen er talloze bronskleurige blaadjes uit én kun je bovendien genieten van prachtige bloesem. Het Krentenboompje bloeit met beeldschone witte bloemetjes, die een heerlijke geur verspreiden. Vlak voor de zomer verkleuren de bronskleurige blaadjes naar een frisgroene kleur. Vanaf juni/juli verschijnen er donkere vruchtjes, blauwzwarte bessen, die naar appel smaken en vol vitamine A zitten. Wees er wel snel bij als je deze zwarte vruchten wilt proeven, want vogels zijn er namelijk ook dol op!

In het najaar geniet je van een mooie herfstkleur. De bladeren verkleuren dan naar zeer fraaie rode en oranje herfsttinten, daarna vallen ze van de boom en begint de hele cyclus weer opnieuw! We hebben twee soorten Krentenbomen beschikbaar: meerstammige Krentenboom (Krentenboom als struik) of als hoogstam boom (boom op stam). Door de smalle, opgaande groei zijn deze kleine bomen geschikt voor de kleine tuin, maar je kunt ze ook planten in pot! Plant dit opvallende Amerikaans Krentenboompje op een plek in de volle zon of halfschaduw.Een Krentenboom kun je zelfs in grote potten plaatsen en zo ook op je balkon of dakterras plaatsen.

Wil je deze topper een mooie plek in jouw tuin geven? De Krentenboom kopen, als hoogstam boom of meerstammige boom (Krentenboom meerstammig), kan makkelijk én snel online via onze webshop, of kom jouw nieuwe boom uitzoeken bij ons op de kwekerij! 

Onze beschikbare soorten Krentenbomen

Krentenboom als hoogstam: Krentenboompje Amelanchier lamarckii is als hoogstam ontzettend geliefd. Deze boom is alle seizoenen mooi en is ook zeer geschikt om aan te planten in kleine tuinen. Het Krentenboompje bloeit in het voorjaar met beeldschone witte bloemetjes. Na de bloei verschijnen er in juni/juli kleine blauwe tot zwarte vruchten die smaken naar appel én bovendien vol zitten met vitamine A. De bladeren lopen bronskleurig uit en kleuren vervolgens frisgroen. In het najaar krijgt het blad een mooie herfstkleur. Het is dus een hele sierlijke boom die meerdere seizoenen mooi blijft. Als hoogstam wordt deze Amelanchier een mooie grote boom van ongeveer 7 meter hoog.


Meerstammige Krentenboom: De Krentenboom meerstammig heeft - zoals je al zou verwachten - meerdere stammen. Door zijn ronde kroon en fijne vertakking zal hij tijdens de bloei extra goed opvallen. Het Krentenboompje Amelanchier bloeit namelijk op de kale takken! Ook deze meerstammige boom kent een schitterende bloei en groeit vervolgens de voedingsrijke blauwzwarte bessen. Door zijn open groeiwijze (en meerdere stammen) lijkt de Amelanchier op een Krentenboom struikvorm. 

Krentenboom verzorgen

De verzorging van Krentenboompje Amelanchier lamarckii is heel eenvoudig. Deze kanjer groeit goed, zolang hij genoeg water en voeding heeft. Geef hem, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water. Geef ook altijd water bij hele warme en droge perioden. Voor de gezondheid én groei van je boom, raden wij je ook aan om hem ieder voorjaar te bemesten. Gebruik hiervoor het liefst wat organische mest. 

Krentenboom water geven

Is je tuingrond droog tijdens de aanplant? Geef je Krentenboom Amelanchier lamarckii dan direct na de aanplant 1x flink water. Zijn er tijdens zijn eerste groei-jaar droge perioden van langer dan een week? Geef de Amelanchier lamarckii dan 1 à 2x per week water. Dit is vooral het eerste groei-jaar belangrijk, maar geef hem ook ná dit jaar bij langdurige droogte altijd water. Is het echt extreem warm en zonnig weer? Geef je Krentenboom dan 3x per week water. 

Heb je jouw boom op stam of Krentenboom struikvorm in een plantenbak of pot staan? Blijf dan ieder voorjaar en zomer goed water geven. Zorg dan wel voor een gat onderin de bak/pot, zodat het water ook weer weg kan stromen.

Let er wel goed op dat al het overtollige water goed kan worden afgevoerd. Het Amerikaans Krentenboompje houdt niet van een continu natte grond. Als het water op de bodem blijft staan kunnen de wortels gaan rotten.

Krentenboom snoeien

Ook betreft de snoei is deze boom op stam makkelijk te onderhouden. De Krentenboom groeit langzaam en zal dus niet veel snoei nodig hebben. Om je Krentenboom Amelanchier jong en gezond te houden, is het wel verstandig om ieder jaar alle dode, beschadigde en zieke takken weg te snoeien. Ook kun je uiteraard wél je Krentenboom snoeien om deze bijvoorbeeld mooi compact te houden. Als je ervoor kiest om de boom zijn natuurlijke vorm te laten houden, kan hij tot een grote boom van maximaal 7 meter hoog groeien. Meerstammige bomen zijn vaak kleine bomen. De meerstammige Krentenboom wordt dan ook maximaal 5 meter hoog. Om zijn meerdere stammen mooi zichtbaar te houden, kun je in de winter je boom even nalopen. Als je in de winter snoeit, heeft Krentenboom Amelanchier lamarckii ruim de tijd om te herstellen voordat het groeiseizoen weer begint.

Krentenboom planten

Een Krentenboom planten is niet moeilijk. Wat betreft de bodem stelt deze Amelanchier lamarckiii namelijk weinig eisen. Zolang de grond voedzaam én niet te nat is, zal hij goed kunnen groeien. Zorg dus altijd voor een bodem die goed vocht door kan laten. Om zeker te zijn dat jouw Krentenboom de best mogelijke start krijgt, raden wij je aan gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze bodemverbeteraar zit vol voeding én maakt je tuingrond heerlijk luchtig, waardoor water goed afgevoerd kan worden. Qua standplaats kun je het beste een plek in de volle zon of halfschaduw aanhouden.

TIP: Krentenboom Amelanchier lamarckii planten in pot! Door je Amerikaans Krentenboompje in een pot te plaatsen, kun je hem ook een mooie plek geven op je terras. Als je dan kiest voor de afmeting 150-175cm geniet je van je Krentenboom als struik. Zorg alleen wél voor een niet te natte grond. Kies daarom het liefst voor een plantenbak of pot met een gat in de bodem, dan kan overtollig water goed wegstromen.

TIP: Je kunt deze bestseller ook heel goed combineren met wat mooie vaste planten. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een schitterende match? Neem gerust contact met ons op voor een goed bijpassend advies!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00