Meerstammige Krentenboom

Amelanchier lamarckii

v.a.: € 87,50

Formaat
Totaalhoogte 150-175cm
€ 87,50
Totaalhoogte 175-200cm
€ 110,00
Totaalhoogte 200-250cm
Speciale prijs € 165,00 Normale prijs € 215,00
Totaalhoogte 250-300cm
€ 375,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De meerstammige Krentenboom heeft een brede, ronde kroon en een zeer fijne vertakking. Ieder seizoen weet dit populaire Krentenboompje te stralen. Met de Amelanchier lamarckii geniet je van schitterende witte bloesem, heerlijke zoete krenten én prachtige herfstkleuren. Zélfs in de winter heeft deze boom zijn charme, door zijn mooie fijne vertakking.

Onze voordelen:

De Amelanchier lamarckii meerstammig, beter bekend als Krentenboom meerstammig, is een prachtige meerstammige boom met een brede, ronde kroon en een zeer fijne vertakking. Dit Krentenboompje weet je ieder seizoen weer te verrassen met zijn schoonheid. Zo kun je al vroeg in het voorjaar genieten van zijn schitterende helderwitte bloemen, deze groeien in trossen op de (nog) kale takken. De witte bloesem valt hierdoor extra op, en voorziet je tuin van een betoverend mooie uitstraling. De ovaalvormige bladeren lopen bronskleurig uit en verkleuren naar groen. Aan het einde van de zomer verschijnen de blauwzwarte, eetbare krenten. Deze kleine vruchtjes zijn heerlijk sappig en zoet van smaak. Last but not least, heb je met de meerstammige Krentenboom ook een bijzonder mooie eyecatcher in het najaar. De bladeren hebben dan opvallende gele, oranje en rode herfsttinten. Deze boom is bladverliezend, maar door zijn fijne vertakking heeft het Krentenboompje ook in de winter zijn charme. Met een hoogte van ongeveer 6 meter is hij ook zeer geschikt voor kleine tuinen.

Ben je op zoek naar een meerstammige boom die ieder seizoen weer verrast? Je kunt de meerstammige Krentenboom online kopen via onze webshop, of kom je eigen Krentenboompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Meerstammige Krentenboom verzorgen

Naast zijn bijzonder mooie verschijning, heeft de Amelanchier lamarckii nog een groot voordeel: hij is zeer makkelijk te onderhouden. Het Krentenboompje vergt geen bijzondere verzorging. Zolang hij voldoende water en voeding tot zijn beschikking heeft, kan deze meerstammige boom goed groeien. Geef je boom het eerste jaar regelmatig water, zodat hij goed kan wortelen. De groei en bloei van je meerstammige Krentenboom kun je stimuleren door je boom ieder jaar te bemesten. Bemest je Amelanchier lamarckii met wat organische meststof in maart.

Meerstammige Krentenboom snoeien

Nog een bijkomend voordeel van deze Amelanchier lamarckii, is dat je hem maar zelden hoeft te snoeien! Deze boom groeit namelijk vrij traag. Beperk het snoeien tot het verwijderen van dode, beschadigde of kruisende takken. Na verloop van tijd kan het wel goed zijn om je Krentenboom te snoeien, om zo zijn mooie karakteristieke vorm te behouden. Als je gaat snoeien, doe dit dan het liefst in de winter, dan zit je Krentenboompje in rust.

Lees meer

Meerstammige Krentenboom water geven

Vooral het eerste jaar na aanplant heeft je meerstammige Krentenboom structureel water nodig. Deze tijd heeft je Krentenboompje nodig om goed te kunnen wortelen. Geef je boom iedere week een emmer water, tenzij het (in die week) al veel heeft geregend. Geef bij hoge temperaturen gerust 2 à 3 keer per week water. Na het eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij aanhoudende warmte en droogte.

Lees meer

Meerstammige Krentenboom planten

De meerstammige Krentenboom groeit goed in de meeste grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan een kalkhoudende bodem die niet te nat is. Wil je zeker zijn van de best mogelijke start van je meerstammige Amelanchier lamarckii? Meng je tuingrond dan aan met speciale aanplant grond. Aanplant grond is een échte bodemverbeteraar, het maakt je tuingrond luchtiger én voedzamer. Plant deze geliefde boom op een plek in de volle zon of halfschaduw.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Krentenboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik ben op zoek naar een meerstammige krentenboom. Nu staat er hoogte 200/250cm. Ik begrijp dat dat de totale hoogte is vanaf de grond. Kunnen jullie ook aangeven vanaf welk hoogte de bladeren beginnen?

Bij de Meerstammige krent van 200/250 beginnen de bladeren redelijk onderaan de stam. D.m.v. opknippen (wegsnoeien onderste takken) kun je de kroon hoger laten beginnen. Naarmate de boom ouder wordt en je meer snoeit, zal hij kale stammen a.d. onderzijde houden.

Ik wil op mijn balkon graag een meerstammige krent plaatsen. De boom zou dan in een pot komen te staan, is dit mogelijk? Ik kan me voorstellen dat de boom een flinke pot nodig heeft, kunnen jullie aangeven hoe groot deze dan dient te zijn? De vrije ruimte die de boom heeft is zo'n 4.5 meter.

Een meerstammige krent kan in een pot geplaatst worden. Minimale grote van de pot 80x80x60cm. Let wel op dat als de krent te groot wordt, hij verplant moet worden. Daarom is het aan te raden om al met een wat grotere pot te beginnen. Geef de krent ieder jaar extra voeding.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!