Krentenboom

Amelanchier lamarckii

v.a.: € 105,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 150cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 105,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 134,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Krentenboom is een geliefde boom met een schitterende bloei, smaakvolle krenten én bijzonder mooie herfstverkleuringen. Deze kanjer is makkelijk te onderhouden en ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Onze voordelen:

De Amelanchier Lamarckii, bekend als Krentenboom, is een bijzondere boom die je ieder seizoen weer weet te verrassen. In het voorjaar lopen er talloze bronskleurige blaadjes uit én kun je bovendien genieten van prachtige bloesem. De beeldschone witte bloemetjes verspreiden een heerlijke geur. Vlak voor de zomer verkleuren de bronskleurige blaadjes naar een frisgroene kleur. Vanaf juni/juli verschijnen er donkere vruchtjes, deze smaken naar appel en zitten vol vitamine A. Wees er wel snel bij als je deze krenten wilt proeven, want vogels zijn er namelijk ook dol op! In het najaar verkleuren de bladeren naar zeer fraaie rode en oranje herfsttinten, daarna vallen ze van de boom en begint de hele cyclus weer opnieuw! Door de smalle, opgaande groei is de Krentenboom ook geschikt voor kleinere tuinen óf zelfs een grote pot.

Wil je deze topper een mooie plek in jouw tuin geven? De Krentenboom online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom jouw nieuwe boom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van de Amelanchier Lamarckii is heel eenvoudig. Deze kanjer groeit goed, zolang hij genoeg water en voeding heeft. Geef hem, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water. Geef ook altijd water bij hele warme en droge perioden. Voor de gezondheid én groei van je boom, raden wij je ook aan om hem ieder voorjaar te bemesten. Gebruik hiervoor het liefst wat organische mest. 

Ook betreft de snoei is deze boom makkelijk te onderhouden. De Krentenboom groeit langzaam en zal dus niet veel snoei nodig hebben. Om je Amelanchier jong en gezond te houden, is het wel verstandig om ieder jaar alle dode, beschadigde en zieke takken weg te snoeien. Ook kun je uiteraard wél snoeien om de boom bijvoorbeeld mooi compact te houden. Als je ervoor kiest om de boom zijn natuurlijke vorm te laten houden, kan hij maximaal 5 meter hoog groeien.

Lees meer

Is je tuingrond droog tijdens de aanplant? Geef je Krentenboom dan direct na de aanplant 1x flink water. Zijn er tijdens zijn eerste groei-jaar droge perioden van langer dan een week? Geef de Amelanchier Lamarckii dan 1 à 2x per week water. Dit is vooral het eerste groei-jaar belangrijk, maar geef hem ook ná dit jaar bij langdurige droogte altijd water. Is het echt extreem warm en zonnig weer? Geef je Krentenboom dan 3x per week water.

Lees meer

Wat betreft de bodem stelt deze Amelanchier Lamarckiii weinig eisen. Zolang de grond voedzaam én niet te nat is, zal hij goed kunnen groeien. Zorg dus altijd voor een bodem die goed vocht door kan laten. Om zeker te zijn dat jouw Krentenboom de best mogelijke start krijgt, raden wij je aan gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze bodemverbeteraar zit vol voeding én maakt je tuingrond heerlijk luchtig, waardoor water goed afgevoerd kan worden. Qua standplaats kun je het beste een plek in de zon of halfschaduw aanhouden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krentenboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Goedemiddag, stamhoogte Amelanchier Lamrckii is 150 cm, totaalhoogte 250-300 cm.Is deze 250-300 cm de totaalhoogte die de boom na jaren uiteindelijk bereikt? Hoe hoog wordt deze boom anders uiteindelijk na bijv. een jaar of 10?

De uiteindelijke volwassen hoogte van de Amelanchier Lamarckii is 6-9meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!