Liguster

Ligustrum ovalifolium

v.a.: € 1,65

Formaat
Totaalhoogte 60-100cm
Herfst 2024
€ 1,65
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De ligusterhaag is een bekend haagje. Doordat deze zeer makkelijk groeit en makkelijk is in onderhoud wordt deze veel gebruikt. De haag is winterhard en deels wintergroen. Bij strenge winters kunnen de bladeren vallen, bij zachte winters blijft de haag dicht en groen.

Onze voordelen:

De Ligusterhaag is een klassieke haagplant die in veel tuinen wordt geplant. Dit komt niet alleen door de mooie dichte haag, maar ook zeker doordat de diverse liguster soorten, zoals deze Ligustrum Ovalifolium, makkelijk in onderhoud is. Niet alleen in grote tuinen komt de groenblijvende haag tot zijn recht. Ook in kleine tuinen is de gewone liguster goed aan te planten. Houdt ongeveer 3 à 4 planten per strekkende meter aan en let op blote wortels. De plant is erg goed te snoeien en kan daardoor mooi in vorm blijven. De Ligusterhaag blijft bij zachte winters mooi dicht en groen. In strenge winters kunnen de bladeren vallen. In principe geeft deze groenblijvende haag dus veel privacy in uw voor- of achtertuin. In het najaar verschijnen er zwarte bessen aan de haagplant.

TIP: Ben je ook zo gecharmeerd van deze Ligustrum? Vul deze bijzondere haagplant aan met andere mooie Liguster planten.

TIP: Wil je jouw Ligusterhaag matchen met een soortgelijke plant? Kijk dan eens naar onze verschillende soorten Buxus

Ligusterhaag kopen bij Bomenenzo.nl

De Ligusterhaag kopen doet u snel en eenvoudig online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons bent u verzekerd van een veilige betaling. Als u de Ligusterhaag, andere liguster soorten en andere soorten haagplanten liever eerst bekijkt of advies nodig heeft, bent u van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. De meeste haagplanten in ons ruime assortiment zijn op voorraad en kunt u dus meteen meenemen. U kunt uit veel haagplanten kiezen. Bent u op zoek naar bladverliezende hagen, bloeiende hagen, de Japanse Hulst, de Portugese Laurierhaag, diverse vaste planten en exotische planten, kleine haagelementen, grote haagelementen, groenblijvende haagplanten, bladverliezende heesters of de Japanse Esdoorn? Ook hebben wij verschillende kant en klaar hagen in ons assortiment en de Leylandii conifeer. Bekijk ons assortiment snel online. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Juni-augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Deels
  • Standplaats: Zon, halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 250 centimeter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De verzorging van de Ligusterhaag is eenvoudig. De haagplant staat het liefst op een plek in de zon, maar ook in halfschaduw en zelfs op schaduwrijke plekken doet de gewone liguster het goed. De haagplant groeit snel en daarom is het wel nodig om af en toe te snoeien. Ook is het goed om ongeveer 2 keer per jaar de plant te bemesten. Hiermee behoudt de Ligustrum Ovalifolium zijn prachtige groene kleur. 

De Ligusterhaag groeit snel, zo’n 30 centimeter per jaar, en moet dan ook af en toe gesnoeid worden om zo de mooie vorm te behouden. Denk hierbij aan ongeveer 2 keer per jaar. Als u een compacte Ligusterhaag wil creëren in uw tuin, kunt u het beste 3 keer per jaar de heggenschaar tevoorschijn halen. De beste snoeiperiode is in mei, juli en september. Snoei in het voorjaar zo min mogelijk voor een prachtige en optimale bloei. Bij weinig snoei zal de gewone liguster witte bloemen geven in de zomerperiode. Deze bloemen trekken mooie vlinders aan. In het najaar verschijnen er zwarte bessen.

TIP: Snoei niet bij strenge vorst of in felle zon. De bladeren zijn namelijk erg kwetsbaar.

 

Lees meer

Geef in droge periodes genoeg water aan de Liguster haagplant, vooral in het voorjaar en in de zomerperiode is het van belang om wekelijks te bewateren.

Lees meer

Plant de Ligusterhaag, oftewel de Buxus vervanger, niet bij vorst of bij een natte grond. Als u de haagplant aanplant in het najaar, heeft deze de tijd om zich goed te wortelen. Bij aanplanting in het voorjaar zal de Ligustrum Ovalifolium meteen gaan groeien. Geef na het planten gelijk water aan de groenblijvende haag. Let erop dat er geen blote wortels te zien zijn en houdt 3 à 4 haagplanten per strekkende meter aan. Kies ook eens voor een gemengde haag met verschillende haagsoorten.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liguster
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!