Haagbeuk

Carpinus Betulus

v.a.: € 1,45

Formaat
Hoogte 80-100cm
Op aanvraag
€ 1,45
Hoogte 100-125cm
Op aanvraag
€ 1,55
Hoogte 125-150cm
Op aanvraag
€ 1,95
Hoogte 150-175cm
Op aanvraag
€ 3,45
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Haagbeuk, ook wel genoemd als Carpinus betulus, is een snelgroeiende beuk. Hierdoor groeit de haagbeuk snel uit tot een dichtgegroeide haag, die zorgt voor de nodige privacy in uw tuin. De opvallende puntige bladeren van de Haagbeuk hebben duidelijke nerven en de randen van het blad zijn dubbel gezaagd. Een Haagbeuk staat prachtig in diverse tuinen; van stadstuinen tot hele landelijke tuinen. Verder kunt u deze Haagbeuk gebruiken als borderrand, maar ook als een afscheiding. Geef de haagbeuk voor aanplant extra voeding mee. Vivimus zorgt ervoor dat u geniet van een schitterende haag.

Onze voordelen:

Haagbeuk kopen:

De haagbeuk lijkt in bepaalde opzichten op de beukenhaag, maar kent ook een aantal verschillen. Zo heeft de haagbeuk puntigere bladeren en verliest deze in het najaar. Wel loopt de haagbeuk eerder uit in het voorjaar, namelijk rond april. In het voorjaar en de zomer zijn de bladeren groen van kleur en verschijnen er vrij onopvallende vruchtkatjes. In de herfst verandert deze kleur naar geel. Koop de haagbeuk, verkrijgbaar in verschillende hoogtes, makkelijk en snel bij Kwekerij bomenenzo.nl.

  

  • Bloeikleur: groen
  • Bloeitijd: april
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: verschillende hoogtes
  • Winterhard: ja
Lees meer
Deze haagbeuk loopt rond april uit en verliest zijn bladeren weer in het najaar. U kunt ervoor kiezen om de beuk een of twee keer per jaar te snoeien. Door twee keer per jaar te snoeien blijft de haagbeuk mooi van vorm. Snoei dan een keer in het voorjaar, rond april, en een keer voor de vorst, in het najaar. Belangrijk is dat u snoeit bij bewolkt weer. Dit omdat de jonge bladeren snel kunnen verbranden bij een (felle) zon. Als u de haagbeuk wat meer wil laten groeien kunt u de haag ook één keer per jaar snoeien. Wanneer u daarvoor kiest, snoeit u de haagbeuk het beste in de maand juni.
Lees meer
De haagbeuk is makkelijk in onderhoud. Door de beuk twee keer per jaar te bemesten zorgt u voor een prachtige, gezonde haag. Bemesten kunt u het beste in het voorjaar doen - in maart of april - en in de zomerperiode - in juni of juli. De haagbeuk houdt van een vochtige ondergrond. Deze haagbeuk is een van de weinige haagplanten die een natte grond kan verdragen. Daarom is deze haag ook zeer geschikt voor tuinen waar het water in de grond blijft staan, maar ook als u in de buurt van water woont. Geef de haag in droge periodes dan ook regelmatig genoeg water om uitdroging te voorkomen.
Lees meer
De haagbeuk kan op twee manieren geplant worden: in een enkele of een dubbele rij. Als u liever een wat dikkere haag heeft biedt een dubbele rij haagbeuken uitkomst. Met zo een dubbele rij haagbeuken heeft u minder inkijk en blijft de haag mooi vol. Een enkele rij haagbeuken kan uiteindelijk net zo vol worden als een dubbele rij, alleen het kost wat meer tijd. De beste plantperiode is tussen november en maart, behalve als het vriest. De ideale plantafstand is circa 30 centimeter. De haagbeuk kan erg goed tegen water en vindt daarom een vochtige standplaats niet erg. Verder kan de beuk geplaatst worden in de volle zon, maar ook in halfschaduw of een schaduwrijke plek. Dit maakt van de haagbeuk de perfecte plant voor heel veel soorten tuinen.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Haagbeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hallo. Hoe ver moet ik de beuken hagen uit elkaar planten?

U plant 5 beuken per strekkende meter, voor een dubbele haag gebruikt u 9 planten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!