Clematis Willy

Clematis alpina 'Willy'

v.a.: € 9,95

Formaat
Hoogte
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis 'Willy' is een échte beauty. Tussen april en mei bloeit deze Clematis alpina met witroze klokvormige bloemen.

Onze voordelen:

De Clematis alpina ‘Willy’ is een echte beauty onder de Bosranken vanwege de sierlijke wit-zachtroze klokvormige bloemen. De talloze, kleine bloemetjes worden 5 cm groot en sieren je tuin in april en mei. Deze kunnen je tuin op verschillende plekken versieren: de Clematis alp ‘Willy’ is namelijk een veelzijdige plant. Versier met de Alpenbosrank een muur, schutting, pergola, hekwerk, gevel, border of plant de sierlijke plant in een pot voor op het terras of balkon. Het frisgroene blad sterft in de winter af, maar gelukkig is de Clematis alpina ‘Willy’ wel zeer winterhard. Bovendien is het een makkelijk te onderhouden plant, die graag met zijn hoofd in de zon staat en voeten in de schaduw. De snelle groeier bereikt een volwassen hoogte van 200 tot 300 cm en is ook prachtig te combineren met bijvoorbeeld paarse of blauwe Clematissen of groenblijvende planten.

Lees meer

Niet alleen is de Clematis alpina een mooie plant, het is ook een makkelijke plant. Dit type plant heeft wat hulp nodig om te klimmen en hechten, dus begeleid de Bosrank daarom met stokken of staaldraadhekken. Na de bloei snoei je de Clematis terug tot ongeveer één meter. Daarnaast bemest je de snelgroeiende klimplant tijdens het poten en in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren en je plant gezond te houden. De Clematis alpina ‘Willy’ houdt namelijk van een voedzame bodem.

Het snoeien van de Alpenbosrank ‘Willy’ hoeft niet drastisch. We adviseren om de plant na de bloei, in juni, licht terug te snoeien tot circa één meter. Het is met name belangrijk dat je dode en zwakke scheuten weghaalt. Je zult zien dat de knoppen zich op de nieuwe uitlopers zullen zetten.

Lees meer

Na de aanplanting heeft de Bosrank ‘willy’ voldoende water nodig. De wortels moeten immers aan de bodem wennen. Ook tijdens het eerste groeijaar kan de jonge plant extra water nodig. Daarna geldt dat je de Alpenbosrank enkel nog extra water geeft tijdens warm en droog weer. Zorg ervoor dat de bodem te allen tijde goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk kan wegvoeren.

Lees meer

Ga je jouw Clematis alpina planten? Houd er rekening mee dat Clematissen diep geplant moeten worden, ter bescherming tegen de verwelkingsziekte en hitte. De stengels kunnen boven de grond namelijk aangetast worden door deze ziekte. Plant de Bosrank daarom ongeveer 10 cm dieper dan de kluit van de plant. Eventueel kun je de plant extra beschermen door er een bodembedekker overheen te planten of er bijvoorbeeld iets overheen te leggen, zoals een oude dakpan. De basis van de Clematis moet in de schaduw staan, maar de rest van de plant houdt van de zon of halfschaduw. Daarnaast is een voedzame bodem belangrijk, maar heeft de Bosrank geen voorkeur voor specifieke grondsoort. Maak gebruik van aanplantgrond om van de bodem luchtige en voedzame grond te creëren voor een energieke start. Je kunt de klimplant ‘Willy’ op verschillende manieren toepassen, namelijk tegen een muur, schutting, hekwerk, pergola of gevel, maar ook als plant in een border of plant in een pot voor op het terras of balkon. Met de Clematis alp ‘Willy’ fleur je dus gemakkelijk iedere tuin – groot en klein – of patio op. We adviseren om een maximum aantal van 3 planten per strekkende meter aan te houden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Willy
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!