Clematis Pixie

Bosrank Pixie

v.a.: € 12,95

Formaat
Totaalhoogte 70-80cm
  • Koop 12 st. voor € 10,95 per st.
€ 12,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Clematis 'Pixie' is een langzaam groeiende klimplant met een compacte groei. De plant wordt één meter hoog. De Clematis 'Pixie' heeft mooie geelgroene bloemen. Deze bloemen geven een aangename geur af.

Onze voordelen:

Clematis Pixie is een kleine klimplant met geelgroene bloemen. De bloemen geven een aangename geur af. De plant verdraagt temperaturen tot -12 graden en is daarmee matig winterhard. De Clematis Pixie kan dan ook het beste op een beschutte plek geplaatst worden. De plant behoudt wel haar groene bladeren in de winter. De hoogte van Clematis Pixie is één meter. De plant groeit relatief langzaam en heeft houvast nodig. De Clematis Pixie is een mooie bedekking van een schutting of muur. De plant kan ook gebruikt worden als bodembedekker. Als de Clematis Pixie geen houvast heeft, zal de plant zich over de grond verspreiden.

Kenmerken:

  • Bloeikleur: Geelgroen
  • Bloeitijd: April-mei-juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Halfschaduw
  • Hoogte: 1 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De Clematis Pixie groeit het best op voedselrijke en waterdoorlatende grond. De plant heeft regelmatig behoefte aan een scheut water. Tijdens de periode van groei (maart tot mei) kan de plant het beste bemest worden. De beste standplaats voor de Clematis Pixie is in de halfschaduw. De voet van de plant moet afgeschermd worden voor het meeste zonlicht. Bij strenge winters dient de plant beschermt te worden tegen de vrieskou.

De bloeitijd van de Clematis Pixie is van april t/m juni. De Clematis Pixie kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Als de plant regelmatig gesnoeid wordt, zullen de bloemen zich mooi blijven verdelen over de takken. Als de Clematis Pixie niet gesnoeid wordt, kunnen de bloemen steeds hoger aan de plant gaan zitten en zijn de takken aan de onderkant kaler. Door regelmatig te snoeien, houd je een plant met volop bloemen.

Lees meer

Geef je Clematis Pixie vooral de eerste periode na de aanplant regelmatig water. In het voorjaar en de zomer groeit je klimmer het meest, daarom zal hij in die seizoenen ook meer water vragen. Probeer de grond in die periode dan ook altijd licht-vochtig te houden.

Lees meer

Je kunt de Clematis Pixie het hele jaar aanplanten. Aangezien de Clematis Pixie het beste gedijt op een beschutte plek in de halfschaduw, is dit de beste plek om de plant aan te planten. Laat de plant, voordat deze de grond in gaat, eerst wat water opnemen. Plant de Clematis Pixie vervolgens in het gemaakt gat en druk de grond goed aan. Geef de plant daarna water. Om de Clematis Pixie steun te geven, kan er een klimrek bij de planten geplaatst worden.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Pixie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!