Clematis Pixie

Bosrank Pixie

v.a.: € 12,95

Formaat
Totaal hoogte 70-80cm
Augustus 2021
€ 12,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Clematis ´Pixie´ is een langzaam groeiende klimplant met een compacte groei. De plant wordt één meter hoog. De Clematis ´Pixie´ heeft mooie geelgroene bloemen. Deze bloemen geven een aangename geur af.

Onze voordelen:

Clematis ‘Pixie’ kopen:

U kunt de Clematis ´Pixie´ simpel online kopen bij bomenenzo.nl. De Clematis Pixie is een kleine klimplant met geelgroene bloemen. De bloemen geven een aangename geur af. De plant verdraagt temperaturen tot -12 graden en is daarmee matig winterhard. De Clematis Pixie kan dan ook het beste op een beschutte plek geplaatst worden. De plant behoudt wel haar groene bladeren in de winter. De hoogte van Clematis Pixie is één meter. De plant groeit relatief langzaam en heeft houvast nodig. De Clematis Pixie is een mooie bedekking van een schutting of muur. De plant kan ook gebruikt worden als bodembedekker. Als de Clematis Pixie geen houvast heeft, zal de plant zich over de grond verspreiden.

Clematis ‘Pixie’ verzorgen:

De Clematis Pixie groeit het best op voedselrijke en waterdoorlatende grond. De plant heeft regelmatig behoefte aan een scheut water. Tijdens de periode van groei (maart tot mei) kan de plant het beste bemest worden. De beste standplaats voor de Clematis Pixie is in de halfschaduw. De voet van de plant moet afgeschermd worden voor het meeste zonlicht. Bij strenge winters dient de plant beschermt te worden tegen de vrieskou.

Clematis ‘Pixie’ snoeien:

De bloeitijd van de Clematis Pixie is van april t/m juni. De Clematis Pixie kan het beste na de bloei gesnoeid worden. Als de plant regelmatig gesnoeid wordt, zullen de bloemen zich mooi blijven verdelen over de takken. Als de Clematis Pixie niet gesnoeid wordt, kunnen de bloemen steeds hoger aan de plant gaan zitten en zijn de takken aan de onderkant kaler. Door regelmatig te snoeien, houdt u een plant met volop bloemen.

Clematis ‘Pixie’ planten:

U kunt de Clematis Pixie het hele jaar aanplanten. Aangezien de Clematis Pixie het beste gedijt op een beschutte plek in de halfschaduw, is dit de beste plek om de plant aan te planten. Laat de plant, voordat deze de grond in gaat, eerst wat water opnemen. Plant de Clematis Pixie vervolgens in het gemaakt gat en druk de grond goed aan. Geef de plant daarna water. Om de Clematis Pixie steun te geven, kan er een klimrek bij de planten geplaatst worden.

 

  • Bloeikleur: Geelgroen
  • Bloeitijd: April-mei-juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Halfschaduw
  • Hoogte: 1 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Pixie
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!