Clematis Broughton Star

Clematis Broughton Star

v.a.: € 9,25

Formaat
Stamomtrek --, Stamhoogte , Totaalhoogte 60-70cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 9,25
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis 'Broughton Star' is een prachtige klimplant met opvallende roze bloemen. Deze bloemen hebben de vorm van een ster, vandaar zijn bijpassende naam.

Onze voordelen:

Met de Clematis ‘Broughton Star’ in je tuin ben je verzekerd van grote sierwaarde. De intensief bloeiende klimplant verrast met een overvloed aan halfgevulde lichtroze bloemen rond maart, april / mei. Met deze klimmende Bosrank fleur je in een mum van tijd een muur, schutting of pergola op. Ook op een terras of balkon kun je de Clematis montana ‘Broughton Star’ laten stralen in een pot. De snelgroeiende klimplant bereikt een volwassen hoogte van zo’n 4 meter en komt zowel in grote tuinen als kleine tuinen prachtig tot zijn recht. In de winter verliest de Bosrank zijn groene bladeren, maar gelukkig is de bladverliezende plant wel zeer winterhard. Met het hoofd in de zon en de voeten in de schaduw en een eventuele lichte snoei na de bloei geniet je lang en intens van deze eyecatcher.

 

 

Lees meer

Het verzorgen van de Clematis ‘Broughton Star’ is niet moeilijk. Met de rankorgaantjes of bladsteeltjes hecht de plant zich vast. Zorg voor een klimplantenrek aan de muur of gespannen draden, waar de Bosrank tegenaan kan klimmen. Van nature is de klimplant zeer winterhard, waardoor je je hier geen zorgen om hoeft te maken bij vorst. De Bosrank montana ‘Broughton Star’ houdt van een vruchtbare grond. Daarom raden we aan om de plant in het voorjaar te bemesten. Verder heeft de plant extra water nodig tijdens droge periodes en kun je de Clematis direct na de bloei terugsnoeien.

Het snoeien van de Bosrank ‘Broughton Star’ is geen must, maar kan na de bloei gedaan worden. Je snoeit de bladverliezende plant dan tot 1 of 2 meter boven de grond terug. Wanneer je een wirwar van stengels ziet ontstaan, dun je deze uit. Verder verwijder je in het voorjaar eventuele dode stengels.

 

Lees meer

Na de aanplanting van de rijkbloeiende Bosrank, geef je de jonge plant voldoende water. Ook in het groeiseizoen zorg je voor een licht vochtige grond, die bovendien wel goed doorlatend is. Voldoende water en goede bemesting bevorderen de groei en bloei en verkleinen de kans op verwelkingsziektes. Is het periodes droog en warm? Dan geef je de Clematis montana ‘Broughton Star’ extra water om uitdroging te voorkomen.

 

Lees meer

Een Clematis staat graag met zijn hoofd in de zon en voeten in de schaduw. Een standplaats in de zon of halfschaduw is daarvoor het meest geschikt. De voeten beschaduw je door een diepe aanplanting en door eventueel laagblijvende planten ervoor te planten. Voor de Bosrank is een diepe inplanting belangrijk, omdat deze gevoelig is voor de verwelkingsziekte. Plant de klimplant zo’n 10 cm dieper dan de kluithoogte. Het maakt voor dit type plant niet zo veel uit in wat voor grond deze staat. Wel is een vruchtbare, humusrijke, losse en goed doorlatende bodem belangrijk. Hiervoor maak je het best gebruik van speciale aanplantgrond, die je door de tuingrond mengt voor een luchtige en voedzame bodem. Voor jonge planten is een licht vochtige tot vochthoudende bodem ideaal en na een paar jaar een iets drogere bodem. Weet je al hoe je de Clematis ‘Broughton Star’ wilt gebruiken in je tuin of op je terras of balkon? De veelzijdige klimplant kun je tegen een schutting, muur, pergola of gevel laten klimmen, maar ook in een pot zetten. Met een rek of gespannen draden kun je de Bosrank wat extra hulp bieden, al is de ‘Broughton Star’ zelfhechtend. Houd een maximum aantal van 3 planten per strekkende meter aan voor een mooie gevulde muur of schutting bijvoorbeeld en voldoende ruimte om te groeien voor de Bosrank montana ‘Broughton Star’.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Broughton Star
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!