Dwergmoerbei Mojo Berry

Morus Mojo Berry

v.a.: € 29,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 20-30cm, Totaalhoogte 45-60cm
€ 29,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Morus Mojo Berry is een prachtige Dwermoerbei boom die niet hoger dan 1,5 meter wordt. Hierdoor kan de Morus Mojo Berry ook goed in een grote pot op het balkon of in kleine tuinen staan. De Dwermoerbei boom Mojo Berry is zo bijzonder doordat de Mojo Berry een lange oogsttijd hebben en er zowel op oud- als nieuw hout vruchten groeien. Tevens kunt u al in het eerste jaar van de braam-achtige vruchten genieten. De Dwergmoerbei Mojo Berry mag dan klein zijn, maar heeft een grote opbrengst!

Onze voordelen:

De Dwergmoerbei is de kleine versie van de ‘gewone’ Moerbei, de wel 6 tot 8 meter groot kan worden. Hierdoor kan de bladverliezende Morus Mojo Berry zowel in de grond als in een pot of bak gedijen. De Dwergmoerbei is winterhard en krijgt vaak in het eerste jaar al vruchten. De Mojo Berry bloeit in de maanden mei en juni prachtige en krijgt braam-achtige vruchten. De vruchten kunnen geplukt worden van juni tot november. Doordat de vruchten van Morus Mojo Berry zowel op het oude als het nieuwe hout groeien, is er een langere oogsttijd. De vruchten zijn eerst rood en worden zwart wanneer ze rijp zijn. De zwarte vruchten lijken erg op bramen en zijn heerlijk! De vruchten worden vers geplukt opgegeten of gebruikt in bijvoorbeeld een cake/taart of in jam. De zelf bestuivende plant staat het liefst op een vruchtbare, doorlatende boom op een beschutte plek in de zon of halfschaduw. De Mojo Berry is winterhard, wanneer hij in een pot staat kunt u de plant in de winter wel het best naar binnen halen.

Lees meer
De Dwergmoerbei Mojo Berry vergt niet veel onderhoud. De struik hoeft niet echt gesnoeid te worden. Wel kunt u in het voorjaar en/of in de zomer de lange scheuten van de boom inkorten om zo de vorm en grootte te behouden van de Morus Mojo Berry. Daarnaast is het raadzaam om de Morus Mojo Berry te bemesten in het voorjaar en/ of in de zomer. De Dwermoerbei houdt van een vruchtbare grond en kan daarom vaak wel wat extra mest gebruiken.
Lees meer
Ondanks dat de Mojo Berry een kleine plant is groeit hij wel erg hard en komen er veel vruchten aan. Hierdoor wil hij graag veel water, vooral in de zomer maanden. Wel is het belangrijk dat de Mojo Berry moerbei in een vocht doorlatende grond of pot staat. Wanneer er water in de pot blijft staan kunnen de wortels gaan rotten. Geef daarom vooral in de zomer maanden de Mojo Berry extra water. Hoe droger en warmer het weer, hoe meer water. Tijdens hitte en droogte kunt u 2 tot 3 keer per week water geven. Ook in de winter mag de Mojo Berry niet helemaal uitdrogen. U kunt de plant één keer in de week water geven als het niet geregend heeft. Geef echter geen water tijdens vorst.
Lees meer
De Mojo Berry kunt u gemakkelijk planten in een pot of in de grond. De Morus struik staat het liefst op een beschutte plek op een zonnige/ halfschaduw plek. Daarnaast dient de grond goed doorlatend te zijn en groeit de plant het best in een vruchtbare bodem. Graaf een gat waar de wortels gemakkelijk inpassen. Plaats de plant in het aanplant gat en vul het gat op met de uitgegraven aarde die u kunt mengen met aanplantgrond en druk de grond goed aan. Geef daarna voldoende water, maar niet té veel.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dwergmoerbei Mojo Berry
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Goedemiddag. Hoe gaat de bestuiving van een dwergmoerbeiboom? Is het een zelfbestuiver? Graag uw advies. Mvg

De dwergmoerbei is zelfbestuivend. U hebt geen extra bestuiver nodig.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!