Thuja Brabant

Thuja occidentalis Brabant

v.a.: € 7,50

Formaat
Totaalhoogte 80-100cm
€ 7,50
Totaalhoogte 100-125cm
€ 9,50
Totaalhoogte 125-150cm
Herfst 2024
€ 11,50
Totaalhoogte 150-175cm
Herfst 2024
€ 13,50
Totaalhoogte 175-200cm
Herfst 2024
€ 18,50
Totaalhoogte 200-225cm
Herfst 2024
€ 21,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Thuja occidentalis Brabant, of Westerse Levensboom,  is zeer geschikt voor grote en kleine hagen. Als de Thuja regelmatig wordt geknipt, vormt hij zich binnen korte tijd tot een dichte haag. Wordt de conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom. Deze Brabant wordt gekweekt op eigen kwekerij.

Onze voordelen:

Een van de meest populaire conifeersoorten om een haag mee te maken is de Thuja occidentalis ‘Brabant’ (Westerse Levensboom). De tuinplant vormt binnen korte tijd een dichte haag en biedt daarmee 100% privacy en beschutting in de tuin. Jaarrond, want de Thuja ‘Brabant’ is niet alleen goed winterhard, maar ook groenblijvend. De topper zorgt altijd voor een fris groen accent in de tuin! Het blad van de Westerse Levensboom is schubvormig, licht- tot geelgroen en ruikt ook nog eens lekker. De snel zichtdichte, groenblijvende conifeer groeit zo’n 25 tot 30 cm per jaar en kan flink groot worden. Door middel van snoei kun je de Thuja ‘Brabant’ echter goed in toom en vorm houden. Snoei je niets, dan groeit de Thuja uit tot kegelvormige boom. Deze ogen in een rij ook erg fraai in de voortuin of in de achtertuin als natuurlijke afscheiding. Kortom, de Thuja occidentalis ‘Brabant’ heeft het hele jaar een mooie frisse look, is sterk én makkelijk. Een hele fijne haagplant dus! 

Eigenschappen Thuja occ. Brabant

  • Thuja occ. Brabant vormt zich in korte tijd tot een dichte haag. Afhankelijk van je snoeigedrag. Wordt de Branbant niet geknipt, groeit hij tot een kegelvormige boom.
  • Gemakkelijk te knippen.
  • De Westerse Levensboom laat zich geel/groen kleuren.
  • Is winterhard en groenblijvend.
  • Thuja occidentalis 'Brabant' kan op iedere grondsoort geplant worden.
  • Standplaats kan zowel in zon als half schaduw.
  • De groeihoogte per jaar van de Thuja is 25 tot 30 centimeter.


TIP: Combineer deze conifeer met wat vormsnoei in je tuin! Kijk hiervoor ook eens naar de Taxus.

TIP: Wil je kunnen genieten van een wintergroene haag, maar weet je nog niet goed welke haagplant bij jouw tuin past? Bekijk op je gemak al onze groenblijvende haagplanten.

Lees meer

Thuja occidentalis ‘Brabant’ verzorgen

Na het planten heb je weinig omkijken naar de Thuja ‘Brabant’. Behalve natuurlijk om van een mooi stukje groen te genieten in de tuin. De Westerse Levensboom is sterk, zeer winterhard, stelt weinig eisen aan de verzorging en aan de standplaats. Wel zo makkelijk! Het enige wat de plant niet op prijs stelt is te droge grond. Op tijd water geven bij langdurige droogte is dan ook van belang. Eventueel kun je de Thuja ‘Brabant’ in de lente organische bemesting geven om het maximale uit het groeiseizoen te halen. 

Thuja 'Brabant' snoeien

Verder groeit de Thuja occidentalis ‘Brabant’ redelijk snel, zo’n 25 tot 30 cm per jaar. Maak je van de groenblijvende conifeer een haag? Dan snoei je het beste twee keer per jaar voor het behoud van een mooie vorm. De Thuja ‘Brabant’ verdraagt snoei erg goed, mits je niet tot de stam/het kale hout terug snoeit. Dan loopt de conifeer niet meer uit. Knip je uitsluitend in het groen, dan je zit altijd goed! Snoeien doe je het beste in de late lente (vóór de langste dag van het jaar – 21 juni) en zomer (uiterlijk september).

Lees meer

Thuja occidentalis ‘Brabant’ water geven

Heb je de Westerse Levensboom geplant? Geef dan ruim water. In de eerste periode is regelmatig water geven belangrijk, zodat de jonge haagplant goed kan wortelen. De Thuja occidentalis ‘Brabant’ verdraagt alle grondsoorten, zolang de grond niet te droog is. Door de matige droogtetolerantie is het van belang dat je ook na de eerste groeiperiode regelmatig water geeft bij aanhoudende droogte. Een te natte grond is overigens ook niet gewenst, dus zorg altijd voor een goede waterdoorlatendheid. 

Lees meer

Thuja ‘Brabant’ planten

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is niet voor niets een van de meest populaire coniferen voor een haag. Naast dat de Westerse Levensboom een aantrekkelijke verschijning is en het hele jaar voorziet in kleur, beschutting en privacy, is het een makkelijke haagplant. De groenblijvende Thuja doet het goed op verschillende standplaats, zowel in de zon als schaduw, en stelt geen eisen aan de grondsoort. Wel dient de grond voldoende vocht te bevatten; een te droge plek wordt niet gewaardeerd. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hier wordt de bodem lekker luchtig en voedzaam van. Je kunt de Thuja occidentalis ‘Brabant’ perfect gebruiken voor een groenblijvende haag, maar ook laten uitgroeien tot kegelvormige boompjes. Hiervan kun je bijvoorbeeld een paar naast elkaar planten in de voor- of achtertuin. Doordat je de Westerse Levensboom goed kunt snoeien, kun je er zowel lage als hoge afscheidingen mee creëren. Heb je de wintergroene conifeer op jouw gewenste manier aangeplant? Geef dan ruim water en klaar!

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thuja Brabant
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Om de juiste hoeveelheid te bestellen, hoeveel bomen (80-100 cm) gaan er in een strekkende meter om een mooie haag te krijgen?

Voor de maat 80-100 adviseren wij 3 stuks per strekkende meter.

hoeveel bomen van totaalhoogte 200 - 225 per strekkende meter? En hoeveel van 175 - 200?

U kunt voor beide maten 2,5 plant per strekkende meter aanhouden (5 per 2 meter)

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!