Taxus Hillii

Taxus media Hillii

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaalhoogte 60-80cm
Najaar 2024
€ 19,50
Totaalhoogte 80-100cm
Najaar 2024
€ 23,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Taxus media Hillii is een groenblijvende en zeer winterharde haagplant. Met deze taxus creëer je een volle haag tot 2 meter hoogte, maar ook los is de plant een echte eye-catcher. Makkelijk in onderhoud en bijna geen snoeiwerk!

Onze voordelen:

Geef je tuin een luxe uitstraling met de altijd groene Taxus media ‘Hillii’. De groenblijvende conifeer is een geliefde haagplant. Dit dankt de Venijnboom aan zijn mooie kleur het hele jaar door, compacte en langzame groei, en onderhoudsvriendelijke karakter. De zeer winterharde Taxus ‘Hillii’ heeft donkergroene glanzende naalden, die je tuin ook in de koude wintermaanden van kleur, privacy en beschutting voorzien. Deze Venijnboom krijgt geen bessen. Het is een bestuiver van de vrouwelijke variant, de Taxus media ‘Hicksii’. De Taxus ‘Hillii’ groeit nog compacter en smaller dan de gewone Taxus (Taxus baccata) en is daarom erg geschikt voor een smalle, maar volle haag tot circa twee meter hoog. Door de zuilvormige, opgaande groei is de ‘Hillii’ overigens ook een solitaire eyecatcher. De groenblijvende conifeer groeit langzaam en hoef je daarom maar weinig te snoeien. Ideaal dus als je (nog) niet zo’n groene vingers hebt! Snoei, ook vergaande snoei tot in het oude hout, verdraagt de Taxus media ‘Hillii’ zeer goed. De elegante haag is robuust, kan erg oud worden en vertoeft ook in de schaduw prima. Dit alles maakt de Taxus ‘Hillii’ een fantastische aanwinst voor iedere tuin! 

TIP: Wil je nog meer van deze groenblijvende topper in je tuin zien? Wij hebben van de Taxus ook nog andere soorten beschikbaar. Zo heb je de Taxus Baccata als haagplant, maar ook nog allerlei Taxus vormsnoei en een hoogstam boom.

TIP: Ben je op zoek naar een soortgelijke groenblijvende haagplant? Match je Taxus bijvoorbeeld met Buxus.

  • Bloeikleur: N.v.t. (geen bloemen)
  • Bloeitijd: N.v.t. (geen bloemen)
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja 
  • Standplaats: Zon, halfschaduw of schaduw
  • Hoogte: 2 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Taxus media 'Hillii' verzorgen

Wanneer je een onderhoudsvriendelijke haag zoekt, zit je met de Taxus media ‘Hillii’ goed! De conifeer kan erg oud worden, is wintergroen, zeer winterhard en behoeft minder vaak snoei dan de meeste andere coniferen. Dit komt doordat de Venijnboom ‘Hillii’ langzaam groeit. Zorg ervoor dat de bodem niet te droog, maar ook niet te nat is, en veel meer hoef je niet te doen voor een fraaie haag.

Taxus 'Hillii' snoeien

De groenblijvende plant verdraagt alle vormen van snoei goed en kun je ook tot in het oude hout terugsnoeien. Eens per jaar (in het najaar), als je wilt twee keer (voor een strakkere haag), pak je de snoeischaar erbij en knip je de Taxus ‘Hillii’ weer mooi in vorm. Beter laat je de haag niet hoger dan twee meter worden, want dan gaan de takken uitwaaieren en dit oogt rommelig. Let erop dat de naalden van de Taxus giftig zijn.

Lees meer

Taxus ‘Hillii’ water geven

Heb je de Taxus geplant? Geef in het begin genoeg water, zodat de tuinplant goed kan wortelen. Hierna hoef je alleen nog water te geven bij droogte. De Taxus media ‘Hillii’ is gevoelig voor droogte, maar ook voor te natte voeten. Een goede waterhuishouding en -doorlatendheid is daarom van belang. 

Lees meer

Taxus ‘Hillii’ planten

Vanwege de compacte, smalle groeiwijze is de Taxus media ‘Hillii’ zowel een mooie haag als solitair. Creëer je met de Taxus een haag, dan heb je drie planten per strekkende meter nodig voor een optimaal resultaat. De zeer sterke, winterharde conifeer groeit uitstekend op verschillende standplaatsen, ook in de schaduw. Het is van belang dat de grond niet te droog, maar ook niet te nat is. Voor beiden is de Taxus ‘Hillii’ gevoelig. Om deze reden is een goede waterhuishouding en -doorlatendheid belangrijk. We raden altijd om aan te planten met aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig wordt. Bovendien bevat deze grond de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Geef na het aanplanten water zodat de jonge Taxus aan de bodem kan wennen.

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus Hillii
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!