Leylandii

Haagconifeer

v.a.: € 11,50

Formaat
Hoogte 100-125cm
€ 11,50
Hoogte 125-150cm
€ 12,50
Hoogte 150-175cm
Herfst 2024
€ 17,50
Hoogte 175-200cm
Herfst 2024
€ 22,50
Hoogte 200-225cm
Herfst 2024
€ 26,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Leylandii conifeer is de snelst groeiende conifeer. Per jaar groeit de Cupressocyparis Leylandii ongeveer 80-90 centimeter. Door zijn compacte groei kun je de Leylandii makkelijk naar wens laten vormen tot een dichte haag in je tuin. 

Onze voordelen:

Leylandii conifeer kopen

De Leylandii conifeer is de snelst groeiende conifeer en vormt al vrij snel een dichte haag. Het dichtgroeien duurt wel wat langer dan bij Thuja’s. Zo heb je een groene haag en natuurlijke afscheiding in je tuin staan. De Leylandii groeit circa 80 tot 90 centimeter per jaar. De Cupressocyparis Leylandii is een groenblijvende haagplant. De Leylandii hagen hebben geen bladeren, maar een soort naalden. Deze naalden zijn mooi groen en geven een prachtige sfeer aan je buitenruimte. Daarom is de Leylandii ook mooi om te combineren met bijvoorbeeld Taxus. De naalden voelen zachter aan dan bij naaldbomen. Ons plantadvies luidt om 3 Leylandii’s per strekkende meter aan te houden. Bij Bomenenzo.nl kun je de Leylandii conifeer kopen rechtstreeks uit eigen kwekerij en niet met blote wortels, maar met kluit. Je bent van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden, maar je vraag stellen kan natuurlijk ook door contact op te nemen. Zo kunnen wij je via de mail of telefonisch advies geven. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een veilige betaling, scherpe prijzen en een goede kwaliteit. Naast de Leylandii conifeer vind je bij ons diverse vaste planten en kun je uit andere haagplanten kiezen, zoals de Rode Beuk, Taxus Baccata, Laurier Herbergii, Laurier Novita, Laurier Etna, Taxus Media Hillii, verschillende grote haagelementen en kant en klaar hagen. Creëer bijvoorbeeld eens een gemengde haag.

  • Bloeikleur: N.v.t. (geen bloemen)
  • Bloeitijd: N.v.t. (geen bloemen)
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon, halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 200cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De groene Leylandii conifeer behoeft niet veel verzorging. De haagplant kan op elke standplaats geplant worden, zowel in de zon, als ook in halfschaduw of schaduw. Door de snelle groei is het goed als je de haagplant 2 keer per jaar snoeit, zodat deze de gewenste hoogte behoudt. Je kunt in het voorjaar wat mest of extra voeding geven aan de coniferen haag.

Zorg er bij het snoeien voor dat je de bovenkant smaller houdt dan de onderzijde van de haag. Snoei daarnaast niet te ver terug op het oude hout; de Leylandii kan dan vaak niet meer herstellen. Het snoeien kun je doen in de maanden mei en begin juni. Je kunt de haag vervolgens ook aan het einde van de zomer (augustus) snoeien om de Leylandii hagen zo strak de winterperiode in te laten gaan. Met vorst is het beter om niet meer te snoeien, om schade te voorkomen.

 

Lees meer

In warme en droge periodes is het van belang dat je ongeveer 2 keer per week water geeft. Zorg er hierbij voor dat de naalden van de Conifeer Cupressocyparis Leylandii droog blijven, zodat deze niet verbranden in de felle zon.

Lees meer

Het aanplanten van de groene Leylandii conifeer kan het hele jaar door gebeuren, behalve als het vriest of bij felle zonneschijn. Na het planten is het belangrijk dat je water geeft aan de haag. Zorg wel voor een waterdoorlatende grond, want de Leylandii houdt niet van natte voeten. De juiste plantafstand is 3 Leylandii hagen per strekkende meter. Op die manier heb je een mooie groene haag staan.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leylandii
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!