Lei Amberboom Halfstam

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Halfstam

v.a.: € 155,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 110cm, Totaal hoogte 230cm
€ 155,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Amberboom als halfstam leiboom is bijzonder populair én aantrekkelijk door zijn beeldschone herfstkleuren. De frisgroene handvormige bladeren verkleuren in het najaar naar waanzinnig mooie goudgele, oranjerode en zelfs purperrode tinten. Naast zijn beeldschone voorkomen, is deze Lei Amberboom ook sterk, onderhoudsvriendelijk en ziektevrij!

Onze voordelen:

Lei Amberboom halfstam kopen

De Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’, bekend als Amberboom, is heel populair als leiboom vanwege zijn beeldschone herfstkleuren. De prachtige handvormige bladeren lopen frisgroen uit in het voorjaar, en verkleuren in het najaar naar waanzinnig mooie goudgele, oranjerode en purperrode tinten. In de winter verliest de Amberboom zijn blad, maar zelfs dan is hij nog aantrekkelijk door zijn takken. De takken hebben karakteristieke kurklijsten en een grillige groei, waardoor een prachtig silhouet ontstaat. Geen wonder dus dat deze leiboom een ware eyecatcher is! Naast zijn bijzonder mooie uiterlijk, is de lei Amberboom ook sterk, onderhoudsvriendelijk en ziektevrij.

Ben je op zoek naar een halfstam leiboom die je ieder seizoen weer weet te verrassen? Je kunt de Lei Amberboom halfstam online kopen via onze webshop, of kom je eigen leiboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van een lei Amberboom is eenvoudig. Zorg ervoor dat deze topper, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water krijgt om goed te kunnen wortelen. Geef hem ook ieder jaar wat organische mest, dit stimuleert zijn groei en behoud ook zijn goede weerstand! Je lei Amberboom bemesten kun je het beste doen in het voorjaar, dan kan hij vol energie het groeiseizoen in!

Door je lei Amberboom te snoeien zorg je ervoor dat hij mooi in vorm blijft. Ook stimuleert het snoeien ook weer de groei van je leiboom, zo houd je de Amberboom dus mooi vol en dicht. Je kunt ervoor kiezen om deze blikvanger één keer per jaar te snoeien, maar voor de mooiste vorm van je leiboom raden we aan om twee keer per jaar te snoeien. Snoei de eerste keer in juni of juli, kies hiervoor wel een bewolkte dag om bladverbranding te voorkomen. De tweede keer snoeien kun je in de winter doen, wanneer je Amberboom in rust zit. Verwijder allereerst dode en beschadigde takken, snoei daarna de lange scheuten en als laatste eventueel takken die elkaar kruisen. Zo zorg je ervoor dat je Amberboom goed en mooi in vorm blijft!

Lees meer

Het geven van water is vooral belangrijk in het eerste jaar na aanplant. Je boom moet dan nog goed wortelen in de tuingrond, dus kan hij zeker ondersteuning gebruiken! Geef je leiboom iedere week water, tenzij het die week al veel geregend heeft. In het voorjaar en in de zomer is het vaak warm, je leiboom heeft dan ook meer water nodig. Geef bij warmte en droogte 2/3 keer per week water, probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden. Ook na het eerste groeijaar is het belangrijk om te bewateren bij warmte en droogte.

Lees meer

Kies voor de lei Amberboom een mooie plek in volle zon of halfschaduw. Qua grondsoort is deze boom niet veeleisend, zolang de bodem maar voedzaam én goed vochtdoorlatend is. Om zeker te zijn dat je tuingrond hieraan voldoet, raden wij je aan om aanplant grond te gebruiken tijdens de aanplant. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen voor je Amberboom én bovendien maakt deze grond je tuingrond heel luchtig, waardoor het overbodige water snel weg kan stromen.

TIP: Plaats twee boompalen ter ondersteuning. Door links en rechts een boompaal te plaatsen voorkom je dat je boom scheef kan groeien. Verbind de palen aan je boom door middel van speciaal boomband.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lei Amberboom Halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!