Oude Groene leibeuk

Fagus sylvatica

v.a.: € 650,00

Formaat
Totaalhoogte 3.8 meter
€ 650,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Groene leibeuk (Fagus sylvatica) is een statige leiboom die snoei goed verdraagt. Ook 's winters kunt u met de Groene leibeuk volop genieten van uw privacy: het verdorde blad blijft immers aan de takken hangen. Vroeg in het voorjaar loopt de leiboom weer uit met fris, groen blad. We leveren de Groene leibeuk ook als oude boom: deze is dus helemaal kant en klaar en kan direct in uw tuin geplaatst worden. De oude Groene leibeuk kan zowel in de zon, halfschaduw als in de schaduw staan.

Onze voordelen:

De Groene leibeuk als kant en klare leiboom

De Groene leibeuk (Fagus sylvatica) is een populaire boom. Naast als haagplant en als solitaire boom wordt hij ook regelmatig als leiboom ingezet. De Groene leibeuk is hiervoor uitstekend geschikt omdat snoei zeer goed verdragen wordt. In onze webshop kunt u de Groene leibeuk als kant en klare leiboom kopen. Oude leibomen zijn momenteel erg populair onder tuiniers. De bomen bieden veel gemak: onze professionals hebben u immers al het voorwerk alvast uit handen genomen. U kunt de oude leibeuk dus direct in uw tuin plaatsen en volop genieten van schaduw, privacy en een schitterende groene leefomgeving. Oude Groene leibeuken hebben een statige uitstraling die met zowel formele als informele tuinstijlen samengaat.

Is de oude Groene leibeuk geschikt voor mijn tuin?

Oude Groene leibeuken kunnen in vrijwel elke tuin staan. Ze komen prachtig tot hun recht in diverse tuinontwerpen. Leibomen zijn bijzonder geliefd omdat u er sfeer, schaduw en privacy mee kunt creëren. Ze houden felle zon tegen en bieden zo de nodige verkoeling tijdens warme zomers. Ook houden ze inkijk van buren en voorbijgangers tegen. Naast deze voordelen zijn leibomen natuurlijk ook gewoon prachtig om te zien. De Groene leibeuk heeft een natuurlijke uitstraling die prima samengaat met andere beplanting. Bovendien is de oude Groene leibeuk niet heel kieskeurig wat betreft zijn standplaats. Zowel zon, halfschaduw als volle schaduw worden goed verdragen. Op de meeste bodems zal de oude Groene leibeuk goed gedijen, maar pas op voor natte voeten: die verdraagt de leiboom namelijk niet. Het is met een natte bodem mogelijk om de oude Groene leibeuk aan te planten, maar zorg dan voor een goed drainagesysteem. U mag natuurlijk ook altijd contact met onze klantenservice openemen voor advies op maat.

Kant en klare leibomen kopen? De oude Groene leibeuk is ideaal!

Wie van optimaal gemak wil profiteren kan het beste kiezen voor kant en klare leibomen. Dit zijn oude leibomen die in uitstekende conditie verkeren. Gezonde bomen die op onze eigen kwekerij zijn opgegroeid en daar professionele zorg op maat hebben gekregen. Zo kunt u jarenlang genieten van statige leibomen die uw woning en erf karakter geven. De Groene leibeuk is een ideale leiboom omdat hij makkelijk te onderhouden is. Ook is de boom oersterk, waardoor hij nog vele jaren mee kan. Met oude Groene leibeuken geeft u uw tuin een natuurlijke, volwassen uitstraling. Heeft u nog vragen over de oude Groene leibeuk, of wilt u meer over onze oude bomen weten? We vertellen het u graag. Neem gerust eens contact op met onze klantenservice.

Lees meer

Leibomen snoeien

Leibomen dienen elk jaar gesnoeid te worden zodat hun mooie leivorm behouden blijft. Dat geldt ook voor de oude Groene leibeuk. U kunt ervoor kiezen om uw Groene leibeuken door ons te laten snoeien. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar. Met onze jarenlange expertise met het snoeien en verzorgen van leibomen laten we de Groene leibeuk er op zijn allerbest uitzien. U kunt natuurlijk ook zelf uw leibomen snoeien. In het begin kan dit lastig lijken, maar u zult merken dat u er snel handigheid in vindt. Een groot voordeel is dat de Groene leibeuk snoei heel goed verdraagt. Om de oude Groene leibeuk in een heel strakke vorm te houden kan ervoor gekozen worden om hem twee keer per jaar te snoeien. U mag 's winters, als de leiboom in rust is, gerust flink terugsnoeien. Het best gebeurt dat in de periode tussen eind oktober en eind februari. In de zomer wordt meestal voor een lichte snoeibeurt gekozen.

De oude Groene leibeuk kan op diverse manieren worden gesnoeid. Vaak kiest men ervoor om hem als leibomenhaag te scheren.

Oude Groene leibeuk bemesten

Veel tuiniers vragen zich af wat ze kunnen doen om oude leibomen gezond te houden. Het is verstandig om de bomen jaarlijks van wat organische mest te voorzien. Zo weet u zeker dat de oude Groene leibeuk gezond blijft en alle voedingsstoffen en mineralen krijgt toegediend die nodig zijn.

Lees meer

Oude Groene leibeuk water geven

Het beste kunt u de oude Groene leibeuk direct na de aanplant voorzien van extra water. Hij slaat dan beter aan en behoudt zijn goede gezondheid. Geef de Groene leibeuk ook tijdens langdurige droogte regelmatig een aantal keer per week 10 liter water. Zo blijft de leiboom in goede conditie en kan hij hete zomers moeiteloos doorstaan.

Lees meer

Het planten van de Groene beuk als leiboom

Het planten van oude bomen is een klusje dat de nodige aandacht vereist. Door de grote kluiten van Groene leibeuken gebeurt het verplanten van de bomen meestal machinaal. Wilt u oude bomen zoals de Groene leibeuk kant en klaar kopen? Dan raden we aan gebruik te maken van onze speciale aanplantservice. Onze professionals beschikken over de juiste kennis en hoogwaardig kwalitatief materiaal waarmee uw leibomen op de juiste manier in de grond gezet worden. Zo bent u ervan verzekerd dat de Groene leibeuk op de juiste manier wordt aangeplant.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Groene leibeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!