Leilinde

Leiboom Linde

v.a.: € 125,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-320cm, Met kluit Ja
€ 125,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-320cm, Met kluit Ja
€ 162,50
Stamomtrek 20-25cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 330-350cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 225,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De prachtige Leilinde is een boom welke goed groeit in ons klimaat. De Tilia europaea 'Pallida' wordt het meest gebruikt voor deze leiboom. Doordat de takken mooi verdeeld zijn over de stam en zijn lichtgroene, hartvormige blad, is de Leiboom Linde een aanwinst in uw tuin. Hij is zeer winterhard en goed bestand tegen wind.

 

Onze voordelen:

Een Leilinde, Tilia Europaea Pallida, is een van de oudste soorten Leibomen. De boom is een echte aanwinst in uw tuin en staat prachtig in elke soort buitenruimte. De Leilinde groeit op iedere grond en werd vroeger veel aangeplant bij boerderijen en statige woningen als bescherming tegen zon en wind. Tegenwoordig dient de Leilinde meer als privacy-boom. Deze Leilinde geeft u namelijk 100% privacy, in uw tuin maar ook binnenshuis. Plaats de boom hiervoor vlak voor de ramen. Zo voorkomt u op een natuurlijke manier dat mensen naar binnen kijken en geniet u optimaal van de privacy.

Een Leilinde wordt geleverd met een rekbreedte van 1.50mtr en hoogte 1.20mtr. Dit leirek bestaat uit 4-etages. Bij een TIlia pallida Europaea zijn de takken mooi verdeeld over de stam, waardoor er een gelijkmatige verdeling binnen het rek ontstaat. Het blad heeft een frisse, lichtgroene kleur en is hartvormig. De Leilinde is leverbaar met verschillende stamhoogten (hoogte gemeten vanaf de bovenzijde kluit/wortels tot onderzijde van het rek). Voorbeeld: Stamhoogte 2.00mtr + Rekhoogte 1.20mtr = Totaalhoogte 3.20mtr (gemeten boven de grond). 

In de herfst/winter worden Leilinden geleverd met kale wortel (geen kluit of pot). De bomen komen dan rechtstreeks uit de volle grond.

TIP: De Leilinde met stamomtrek 12-14 en 14-16 centimeter zijn onze populairste en meest verkochte producten en zullen ook in uw tuin fantastisch staan!

Heeft u een specifieke stamhoogte nodig, vraagt u een offerte aan. Ook voor grote aantallen Leilinden, kunt u een offerte aanvragen.

Koop online uw Leilinde of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten

Lees meer
Een Leilinde groeit op iedere grondsoort. Deze boom is vrij makkelijk in onderhoud, maar soms wel gevoelig voor bladluis. De Leilinde is bladverliezend. Dit wil zeggen dat hij in de herfst en winter kaal is. Een Leilinde is vrij makkelijk in onderhoud en laat zich makkelijk snoeien. U kunt de Leilinde het beste snoeien tussen november en maart. U knipt de uitlopende takken op de lei-armen terug tot ongeveer 1 cm boven de tak (wij noemen dit kapstokjes). De takken welke bovenaan het leirek vanuit de stam groeien knipt u terug tot op de stam. Eventueel kunt u in de zomer de Leilinde ook nog iets snoeien, mocht hij te wild uitgroeien.

Help, mijn Leilinde heeft luis, wat nu...

U kunt de bladluizen bij de Leilinde het beste bestrijden met een biologisch middel. Dit is niet schadelijk voor de boom en het milieu. Ons advies is om te kiezen voor Calypso of Decis concentraat van Bayer Garden.
Lees meer
Bij nieuwe aanplant is het belangrijk dat u de Leilinde, zodra het blad uitloopt, water begint te geven. Start eerst met 1x per week, 1 emmer langzaam bij de stam naar beneden laten lopen. Komt er meer blad aan de boom en is de temperatuur tussen de 20 en 27 graden, geef de Leilinde dan 2x per week water. Bij temperaturen boven de 27 graden geeft u de Leiboom 3x per week, 1 emmer water.
Lees meer

Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Leilinde. De Leilinde houdt niet van natte grond, zorg voor juiste afwatering voor u deze Leiboom plant. Is de aarde waar de Leiboom in geplant moet worden, al ouder, geef de boom dan nieuwe aarde mee tijdens het aanplanten. Geef de boom nu nog geen mest mee. Dit kan de wortels aantasten, waardoor minder groei ontstaat. Plaats de Tilia Europaea niet dieper in de grond dan maximaal 5 centimeter boven de wortels of kluit. Graaft u de Leilinde dieper in, dan zal de stam gaan rotten en deze prachtige Leiboom afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de Leiboom zelf te plaatsen? Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die er voor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leilinde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik wil graag Leilinden planten. Stamdikte 18-20 of 20-25, stamhoogte 200. Ik zou graag willen weten hoe groot het rek dan is, met kluit of blote wortel

  • De Leilinde maat 18-20 heeft een rekbreedte van 1.50mtr en een rekhoogte van 1.20mtr.
  • De maat 20-25 heeft een rekbreedte van 1.80mtr en een rekhoogte van 1.20mtr.
  • Tussen half oktober en half/eind april worden de bomen geleverd met kale wortel.

Voor een leilinde , heb je aan 70 ltr aanplantgrond genoeg of moet dat meer zijn ?

Aanplantgrond van 70ltr is zeker voldoende voor 1 leiboom. Als de uitgeschepte aarde gewoon zwarte tuinaarde is, dan is een zak van 40liter ook nog voldoende. Bij straatzand, is 70ltr beter.

Als ik een leiboom bestel is hij dan al vol met blad?

In de maanden van november tot maart zullen de bomen geen bladeren hebben. Vanaf april zullen deze bomen weer uitlopen en de gehele lente en zomer hun blad behouden. Het is afhankelijk in welke tijd de bomen worden besteld.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!