Leiphotinia

Photinia fr. 'Red Robin'

v.a.: € 105,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-320cm, Leirek 120x120cm
Speciale prijs € 105,00 Normale prijs € 124,95
Stamomtrek 7-9 cm, Stamhoogte 180-190cm, Totaalhoogte 300-310cm, Leirek 150x120cm
Speciale prijs € 159,50 Normale prijs € 179,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Photinia Red Robin is een van de bekenste groenblijvende leibomen. De Photinia Red Robin is zeer geschikt om te leiden. In het voorjaar loopt hij uit met rode uitlopers. Een leiphotinia is vorstgevoelig. Snoeien is raadzaam om dit in het vroege voorjaar, na de vorstperiode te doen. Zo beperkt u eventuele vorstschade. Het beste groeit deze boom op een wat zuurdere grond. De Leiphotinia wordt geleverd met een rek van 120x120cm (maat 6-8) 150x120 (maat 8-10) of 120x120cm (maat 10-12). De takken worden in schermvorm op het rek gebonden.

Onze voordelen:

De Leiphotinia is ook wel bekend onder de naam Glansmispel. De Leiphotinia is een groenblijvende Leiboom. De nieuwe bladeren die in het voorjaar aan de boom verschijnen zijn rood van kleur maar zullen al snel groen verkleuren. De Leiphotinia bloeit met witte bloemen. De Leiphotinia staat graag in de zon of half schaduw en wat  beschut tegen harde wind.  De grond moet voor de Leiphotinia vruchtbaar wat zuurdere grond zijn en goed doorlatend. U kunt bij ons de Leiphotinia in meerder afmetingen bestellen.  Wij hebben de volgende maten beschikbaar: Maat 6-8 120x120cm - Maat 8-10 150x120cm -  Maat 10-12  120x120cm. U kunt uw Leiphotina online kopen bij bomenenzo.nl maar ook is het mogelijk om onze kwekerij te bezoeken. Bomenenzo beschikt ook over een eigen bezorgservice en aanplantservice

 

 

Lees meer
De Leiphotina vraagt weinig onderhoud. Wanneer het Leirek voldoende is begroeid kunt u de Leiphotina eens per jaar snoeien. Snoei de Leiphotina in het vroege voorjaar wanneer het niet meer gaat vriezen.
Lees meer
Wanneer de Leiphotinia is geplant is het belangrijk om in droge perioden de boom regelmatig water te geven.
Lees meer
1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Leiphotinia op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn, dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna het plantgat goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leiphotinia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe wordt de maat bepaald van leibomen? Ik zie staan stamhoogte 180-200 en daarbij 120 x 120 (leideel). Betekent dit dan dat het leideel begint bovenaan de stamhoogte?

De stamhoogte is de stam gemeten vanaf de bovenkant kluit tot de onderzijde van het rek. Het rek begint dus a.d. bovenzijde van de stamhoogte. Als een stamhoogte van 1.80mtr, daarboven het rek van 1.20mtr, dan is de boom totaal (gemeten zonder de kluit) 3mtr hoog.

Wanneer is het het beste om deze leiboom te planten? Wij zijn nu net klaar met de tuin en ik wil graag een paar van deze bomen hebben. In de wandelgangen heb ik vernomen dat het planten van leibomen of in voor- of najaar het best is?

De Leiphotinia wordt door ons in potten geteeld. Deze kunnen daardoor het hele jaar door geplant worden. Als de temperatuur tropisch warm is en als het vriest is het niet aan te raden om bomen te planten. Houdt er rekening mee dat pas aangeplante bomen extra water nodig hebben.

Moeten deze bomen ook extra voeding hebben?

Het is altijd goed om de bomen een keer bij te mesten. Dit kan het beste worden gedaan in maart en juli met organische mest (koemest).

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!