Leibeuk Halfstam

Leicarpinus Halfstam

v.a.: € 155,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 110cm, Totaalhoogte 230cm
€ 155,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Leibeuk Halfstam (Leicarpinus) is een erg sterke boom die dankzij de rustige groei weinig onderhoud vergt. De halfstam boom is een gezonde en sterke boom die deels bladhoudend is. Zo geniet u het hele jaar door van privacy in uw tuin!

Onze voordelen:

De Leicarpinus (Leibeuk halfstam) stamt af van de beuk. Deze Leibeuk heeft een rustige groei waardooor de boom weinig onderhoud nodig heeft, maar ook erg geschikt is voor de kleinere tuin. Met deze leiboom geniet u het hele jaar door van prachtige kleuren en privacy in uw tuin. In de zomer heeft deze leiboom kleine lichtgroen gekleurde bladeren met een gerimpeld oppervlak. In de herfst verkleuren de bladeren van deze Carpinus bruin. Doordat deze leiboom deels bladhoudend is, zullen er nog veel bladeren blijven hangen aan de boom gedurende de winter. Hoe ouder deze boom wordt, hoe beter hij zijn bladeren vasthoudt. Deze bladeren zullen pas van de boom afvallen wanneer een nieuwe bladeren gaan groeien. Een ander groot voordeel van deze winterharde leiboom is dat het een erg sterke boom is en hij ziekte vrij is.  

Lees meer
De Leicarpinus Halfstam is niet ziekte gevoelig, het is een sterke boom. De Leicarpinus is gevlochten op een rek met de afmetingen van 150 x 120cm (BxH). Wanneer u de boom zal plaatsen zal het gehele rek nog niet dichtbegroeid zijn. Daarom moet u de eerste jaren voor een grotere dichtheid de uitstekende takken in het rek binden. De overige takken kunt u afknippen. U kunt de Leibeuk Halfstam het best in de winter snoeien.
Lees meer
Geef vooral de eerste periode na de aanplant voldoende water aan deze prachtige leiboom. De eerste twee jaar kunnen de wortels nog niet zelf bij het grondwater komen, dus is het belangrijk dat u hem een handje helpt. Geef uw Leicarpinus ook altijd water bij langdurige perioden van warmte en droogte.
Lees meer
Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Leicarpinus. De Leibeuk kan op wat vochtigere grond. Hij stelt geen hoge eisen aan de grond, behalve dat de grond goed vochtdoorlatend dient te zijn. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Leicarpinus plant.

Gebruik tijdens de aanplant Vivimus, zodat de Leicarpinus de beste start maakt. In deze aarde zit een schimmel verwerkt, welke zorgt voor een zeer goede aanslag van de Leiboom Haagbeuk.

Plaats de Leicarpinus niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaft u de Leicarpinus dieper in, dan zal de stam gaan rotten en de Leiboom Haagbeuk afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die ervoor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leibeuk Halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wanneer is de leicarpinus te planten?

De Leicarpinus wordt in het najaar (november t/m april) geleverd met een kluit. Dit is een jute zak met daaromheen evt een ijzeren net.

Dit laat u beide zitten als de boom geplant wordt.

 

 

Vanaf eind april t/m oktober wordt de Leicarpinus geleverd met een pot(zak)/container. Deze verwijderd u voor aanplant.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!