Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Blauwe Regen
vragen? 0344 22 81 00

Blauwe Regen boom online kopen bij Kwekerij

Blauwe Regen is een prachtige boom die uitbundig bloeit. Anders dan de naam doet vermoeden is deze niet altijd blauw. Er bestaan ook soorten in de kleuren blauw, roze en wit. Op onze kwekerij kweken wij veel Wisteria Blauwe Regen: Dakboom rond, Dakboom vierkant, Lei boom.  Alle soorten kunt u op onze kwekerij komen bekijken of online bestellen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

    

Blauwe Regen kopen:

De Blauwe Regen wordt ook wel de Wisteria genoemd. De Blauwe Regen is een boom met een schitterende en opvallende uitstraling. De boom groeit erg uitbundig en is opvallend door de prachtige, lange bloemtrossen. De bloeitijd van de Wisteria is in het voorjaar, voordat het blad aan de boom verschijnt. Dan zullen de prachtige bloemen verschijnen. Om de bloei te bevorderen kunt u de Blauwe Regen in de zomer snoeien. Dan krijgt u in september vaak nog een bloeiperiode. Wij hebben verschillende soorten Blauwe Regen in ons assortiment. Zo verkopen wij de Blauwe Regen als struik, Blauwe Regen op stam, leiboom, ronde dakboom of vierkante dakboom.

Blauwe Regen kopen bij Bomenenzo.nl:

De Blauwe Regen kopen doet u makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vindt u een aantal prachtige exemplaren van de bomen, zoals Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Alba, Wisteria Prolific, Blauwe Regen Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys. In onze webshop bent u verzekerd van scherpe prijzen en een ruim assortiment aan Blauwe Regen. U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. De meeste soorten Blauwe Regen hebben wij op voorraad. Neem dus contact met ons op voor meer informatie en vragen over de prachtige Wisteria. Naast de Blauwe Regen kunt u ook kiezen uit mooie soorten vaste plant, Japanse Esdoorns (Acer Palmatum), groenblijvende heesters, eenjarige planten en geënte planten. U kunt deze diverse vaste plant soorten en bomen bij ons kopen en laten bezorgen.

Blauwe Regen verzorgen:

De Blauwe Regen Wisteria houdt van de zon en staat dan ook het liefst op een zonnige plek. Halfschaduw kan ook. De Wisteria houdt van een vochtige grond. In droge periodes is het dus belangrijk dat u de boom genoeg water geeft. Bemesten van de Wisteria of Blauwe Regen is niet nodig. Let op: Na de bloei verschijnen er aan de Blauwe Regen vaak lange, groene peulen. De peulen en zaden zijn giftig. Knip daarom alle peulen van de takken. Zo voorkomt u dat de peulen ontploffen en zo alsnog hun gif verspreiden. 

Blauwe Regen snoeien:

De Wisteria groeit erg sterk. Daarom kunt u de Blauwe Regen Wisteria het beste 2 keer per jaar snoeien. De eerste snoei doet u tijdens de winter wanneer het niet meer vriest. Het makkelijke aan de snoei in de winterperiode is dat er geen bladeren aan de Blauwe Regen groeien en u dus goed overzicht heeft. U snoeit alle lange dunnen scheuten van de hoofdtakken af. U snoeit de zijtakken van de hoofdgesteltakken af, tot 10 à 15 centimeter. In de zomer snoeit u de Wisteria of Blauwe Regen nogmaals en knipt ook nu de lange scheuten weg. On de bloei te bevorderen kunt u de Blauwe Regen in de zomer nog eens snoeien. Zo heeft u grote kans dat er in september nogmaals prachtige bloemen verschijnen.

Blauwe Regen planten:

De Blauwe Regen boom is een schitterende boom die in het voorjaar prachtige grote, licht geurende bloemtrossen geeft. De kleur van de lange bloemtrossen kunnen verschillen. Zo zijn er Blauwe Regens die roze, wit of blauw bloeien. De Wisteria is een winterharde, niet groenblijvende boom. De Blauwe Regen staat het liefst op een zonnige plek en in goed doorlatende humusrijke aarde. De Wisteria of Blauwe Regen planten is niet moeilijk. De Wisteria is een echte klimmer, alleen is deze boom niet zelf hechtend. Let er dus op, voor u de Blauwe Regen Wisteria gaat planten, hoe u deze kan gaan geleiden en vastmaken. De Blauwe Regen staat het liefst op een zonnige plek en in goed doorlatende humusrijke aarde. Graaf eerst een ruim plantgat waar de kluit goed in past. Als er een harde laag in de grond zit kunt u deze eerst weghalen. Verwijder de jute doek of ijzeren korf niet. Als u dit wel doet kan de kluit uit elkaar vallen en het wortelgestel beschadigen. Plant de jonge plant op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is en het water goed kan weglopen. Vul het gat na het planten op met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond om de bloei te bevorderen. Bekijk ons assortiment en vindt de Blauwe Regen voor in uw tuin. Kies uit een aantal prachtige exemplaren, zoals Blauwe Regen Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Sinensis (Chinese Blauweregen), Wisteria Prolific, Wisteria Alba, Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys.