Blauwe Regen
Uitbundig bloeiende, lange bloemtrossen vol blauwe, witte, roze of paarse bloemetjes.

Blauwe Regen is een prachtige boom die uitbundig bloeit. Anders dan de naam doet vermoeden is deze niet altijd blauw. Er bestaan ook soorten in de kleuren blauw, roze en wit. Op onze kwekerij kweken wij veel Wisteria Blauwe Regen: Dakboom rond, Dakboom vierkant, Gestokt.

Alle soorten kun je op onze kwekerij komen bekijken of online bestellen.

Blauwe Regen

Van hoog naar laag sorteren

Blauwe Regen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Blauwe Regen kopen

De Blauwe Regen wordt ook wel de Wisteria genoemd. De Blauwe Regen is een boom met een schitterende en opvallende uitstraling. De boom groeit erg uitbundig en is opvallend door de prachtige, lange bloemtrossen. De bloeitijd van de Wisteria is in het voorjaar, voordat het blad aan de boom verschijnt. Dan zullen de prachtige bloemen verschijnen. Om de bloei te bevorderen kun je de Blauwe Regen in de zomer snoeien. Dan krijg je in september vaak nog een bloeiperiode. Wij hebben verschillende soorten Blauwe Regen in ons assortiment. Zo verkopen wij de Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Alba, Wisteria Prolific, Blauwe Regen Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys.

Blauwe Regen verzorgen

De Blauwe Regen Wisteria houdt van de zon en staat dan ook het liefst op een zonnige plek. Halfschaduw kan ook. De Wisteria houdt van een vochtige grond. In droge periodes is het dus belangrijk dat je de boom genoeg water geeft. Bemesten van de Wisteria of Blauwe Regen is niet nodig. Let op: Na de bloei verschijnen er aan de Blauwe Regen vaak lange, groene peulen. De peulen en zaden zijn giftig. Knip daarom alle peulen van de takken. Zo voorkom je dat de peulen ontploffen en zo alsnog hun gif verspreiden. 

Blauwe Regen snoeien

De Wisteria groeit erg sterk. Daarom kun je de Blauwe Regen Wisteria het beste 2 keer per jaar snoeien. De eerste snoei doe je tijdens de winter wanneer het niet meer vriest. Het makkelijke aan de snoei in de winterperiode is dat er geen bladeren aan de Blauwe Regen groeien en je dus goed overzicht heeft. Je snoeit alle lange dunnen scheuten van de hoofdtakken af. Je snoeit de zijtakken van de hoofdgesteltakken af, tot 10 à 15 centimeter. In de zomer snoei je de Wisteria of Blauwe Regen nogmaals en knip je ook nu de lange scheuten weg. Om de bloei te bevorderen kun je de Blauwe Regen in de zomer nog eens snoeien. Zo heb je grote kans dat er in september nogmaals prachtige bloemen verschijnen.

Blauwe Regen planten

De Blauwe Regen boom is een schitterende boom die in het voorjaar prachtige grote, licht geurende bloemtrossen geeft. De kleur van de lange bloemtrossen kunnen verschillen. Zo zijn er Blauwe Regens die roze, wit of blauw bloeien. De Wisteria is een winterharde, niet groenblijvende boom. De Blauwe Regen staat het liefst op een zonnige plek en in goed doorlatende humusrijke aarde. De Wisteria of Blauwe Regen planten is niet moeilijk. De Wisteria is een echte klimmer, alleen is deze boom niet zelf hechtend. Let er dus op, voor je de Blauwe Regen Wisteria gaat planten, hoe je deze kan gaan geleiden en vastmaken. De Blauwe Regen staat het liefst op een zonnige plek en in goed doorlatende humusrijke aarde. Graaf eerst een ruim plantgat waar de kluit goed in past. Als er een harde laag in de grond zit kun je deze eerst weghalen. Verwijder de jute doek of ijzeren korf niet. Als je dit wel doet kan de kluit uit elkaar vallen en het wortelgestel beschadigen. Plant de jonge plant op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is en het water goed kan weglopen. Vul het gat na het planten op met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond om de bloei te bevorderen. Bekijk ons assortiment en vindt de Blauwe Regen voor in jouw tuin. Kies uit een aantal prachtige exemplaren, zoals Blauwe Regen Wisteria Floribunda Rosea, Wisteria Sinensis (Chinese Blauweregen), Wisteria Prolific, Wisteria Alba, Wisteria Floribunda Alba, de Japanse Blauweregen en Wisteria Brachybotrys.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00