Wisteria sinensis Prematura

Blauwe Regen 'Prematura'

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaalhoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 19,50
Totaalhoogte 275-300cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 33,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Bent u op zoek naar een prachtige klimplant voor in de tuin? De blauweregen ‘Prematura’ is dan wat u zoekt. Deze plant bloeit met lange paarsblauwe bloemen en zorgt voor een romantische sfeer in uw tuin. Geef de blauweregen bijvoorbeeld een plek tegen uw pergola.

Onze voordelen:

Wisteria sinensis 'Prematura' kenmerkt zich door de lila/lichtblauwe kleur van de bloemtrossen. Deze hebben een lange vorm en worden wel 30 centimeter lang. De lange bloemtrossen lijken wel watervallen vol met kleine blauwpaarse druppeltjes. Deze snelgroeiende klimplant is een perfecte opfleuring van je schutting of pergola!

Kenmerken

Bloeikleur: blauw/paars
Bloeitijd: mei, juni
Bladkleur: groen
Groenblijvend: nee
Standplaats: zon
Hoogte: max. 1000 centimeter
Winterhard: ja

Lees meer

Blauwe regen 'Prematura' groeit sterk en snel en heeft niet zoveel verzorging nodig. Deze klimplant prefereert vochtige grond. Plaats de blauweregen dus op een plek waar de grond het water goed vasthoudt. Omdat de plant van vocht houdt, is het goed om deze vaak water te geven in droge periodes. Geef in het voorjaar mest om te zorgen voor een mooie bloei.

Blauwe regen groeit erg snel en snoeien is dan ook noodzakelijk om de vorm mooi te houden. Je kunt de klimplant het beste snoeien gelijk na de bloeiperiode. Deze blauweregen bloeit op hout van twee jaar.  Daarom is het belangrijk om de takken niet helemaal af te knippen, maar altijd een aantal knoppen over te houden. Knip terug tot ongeveer vijf knoppen. In de winter kun je eventueel dezelfde zijscheuten terug knippen op twee knoppen. Hiermee voorkom je een wirwar van takken in je tuin.

Lees meer

Deze Wisteria sinensis heeft, vooral tijdens de bloei, veel water nodig. Ook de eerste maanden na aanplant is het belangrijk om regelmatig water te geven, je plant heeft dan de tijd nodig om goed te kunnen wortelen. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan vaker water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden.

Lees meer

Blauwe regen ‘Prematura’ doet het erg goed op een plek in de volle zon. Denk hierbij aan een standplaats op het zuiden of zuidwesten. Als er in de zomer minimaal zes uur per dag zon schijnt, is de blauwe regen tevreden. Wanneer je hem aanplant maakt niet zoveel uit, zolang de grond maar niet bevroren is. Bij deze klimplant kan het lang duren (3/4 jaar) voor deze tot bloei komt. Als de blauweregen na deze periode nog niet tot bloei is gekomen, kun je overwegen om de standplaats te wijzigen. De plant geeft namelijk geen bloemen als deze niet genoeg in de zon staat. Ook kan vaker snoeien de bloei een stimulans geven. Let er wel op dat verplaatsen, als de Blauwe regen wat ouder is, ervoor kan zorgen dat de plant helemaal niet meer zal bloeien. Direct een goede standplaats vinden is dus het beste.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wisteria sinensis Prematura
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!