Wisteria floribunda Macrobotrys

Blauwe Regen 'Macrobotrys'

v.a.: € 29,50

Formaat
Totaalhoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 29,50
Totaalhoogte 275-300cm
€ 33,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Wisteria floribunda ‘Macrobotrys’, of Japanse Blauwe Regen, is een uitbundig bloeiende klimplant. Ideaal voor aan een pergola of muur. De plant is winterhard en bloeit twee keer per jaar. Geniet van de paarsblauwe bloemtrossen aan de takken die een verrijking zijn voor iedere tuin!

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een snelgroeiende klimplant die prachtige bloemtrossen geeft? De Wisteria floribunda ‘Macrobotrys’ klimt snel de hoogte in en bloeit uitbundig met paarsblauwe bloemtrossen. De eerste bloei valt in de maanden mei en juni. Vaak vindt er nog een tweede bloei in september plaats. De Japanse Blauwe regen is een kleurrijke eyecatcher voor aan een pergola, rozenboog of muur. Deze vaste plant is makkelijk in onderhoud en zeer winterhard.

Kenmerken

  • Bloeikleur: Paars, blauw
  • Bloeitijd: Mei, juni en september
  • Bladkleur: Heldergroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 700 - 900 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De Japanse Blauwe regen is een plant die weinig onderhoud nodig heeft. Kies je ervoor om hem tegen een pergola of muur aan te laten groeien? Bind de takken dan op. Het is van belang dat je de takken niet te strak opbindt om beschadigingen te voorkomen. Om een gezonde groei te stimuleren kun je ervoor kiezen om hem jaarlijks te bemesten met organische mest. Bemest de aarde bij voorkeur in maart, net na de winter.

Het is belangrijk om de Japanse Blauwe regen regelmatig te snoeien om hem mooi in vorm te houden. Hij kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 7 tot 9 meter. In de winter snoei je de nieuwe scheuten aan de zijtakken terug tot 2 of 3 ogen. In de zomer dien je de klimplant voor een tweede keer te snoeien. Snoei de nieuwe scheuten dan terug tot op 30 cm van de bloei einden. Bij een te forse snoeibeurt kan het jaren duren voor de Japanse Blauwe regen weer bloeit.

Lees meer

Geef jouw nieuwe Blauwe Regen de eerste maanden na aanplant regelmatig water. Je plant moet in deze periode nog wortelen in de nieuwe bodem. Geef in ieder geval iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het groeiseizoen (lente en zomer) blijft het belangrijk om regelmatig water te geven. Staat je Macrobotrys in bloei? Of is het erg warm / langdurig droog buiten? Geef hem dan gerust een keer extra water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden.

Lees meer

Blauwe regen 'Macrobotrys' houdt van de zon (minimaal 6 uur per dag). Plant hem dus op een plekje in de volle zon, maar bescherm de wortel tegen felle zonnestralen. Zoek een plaats met waterdoorlatende grond uit. Verder heeft de klimplant ondersteuning nodig. Daarom is een plek tegen een pergola, rozenboog, muur of boom zeer geschikt. De bloemen komen het beste tot hun recht als ze naar beneden kunnen hangen. Wij adviseren je om 3 Japanse blauwe regens per strekkende meter te planten. Zo geniet je snel van een uitbundig bloeiende klimplant met paarsblauwe bloemtrossen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wisteria floribunda Macrobotrys
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!