Wisteria floribunda Ito Koku Riu

Blauwe Regen ‘Ito Koku Riu’

v.a.: € 29,50

Formaat
Totaalhoogte 275-300cm
€ 52,50
Totaalhoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 29,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De blauweregen is alom bekend door zijn prachtige en heerlijk geurende bloemen. De opvallende blauwpaarse kleur van de bloem valt op in uw tuin en combineert erg goed met andere planten. Deze klimplant groeit snel en is erg winterhard.

Onze voordelen:

Wisteria floribunda ‘Ito Koku Riu’ vindt zijn oorsprong, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, in Japan. Blauwe Regen ‘Ito Koku Riu’ bloeit met paarsblauwe bloemtrossen die een lange vorm hebben. Deze trossen kunnen tot wel 50 centimeter lang groeien. De geur van de Blauwe Regen is vooral in de avonduren erg sterk, om zo nachtvlinders te lokken voor de bestuiving.

Kenmerken

Bloeikleur: blauw/paars
Bloeitijd: mei, juni
Bladkleur: groen
Groenblijvend: nee
Standplaats: zon
Hoogte: max. 1000 centimeter
Winterhard: ja

Lees meer

Blauwe Regen is een sterk groeiende klimplant en behoeft niet veel verzorging. In het voorjaar kun je wat extra voeding geven, in de vorm van organische mest. Ook in de maanden juni en juli is bemesten een goede optie, om zo de nabloei te stimuleren. De Ito Koku Riu houdt van vochtige aarde, dus het is belangrijk om goed water te blijven geven.

Je kunt Blauwe Regen in de zomer, het liefst vanaf augustus, terug knippen tot ongeveer vijf knoppen. Midden in winter knip je dezelfde zijscheuten terug op ongeveer twee knoppen. Op die manier zorg je ervoor dat het geen wirwar van takken wordt. Daarnaast zullen er door middel van de snoei in het volgende jaar weer prachtige bloemen tot bloei komen.

Lees meer

Om te kunnen genieten van een spectaculaire bloei, is het belangrijk om deze klimplant genoeg water te geven. Probeer de bodem tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) altijd licht-vochtig te houden. Is het erg warm en al langer droog buiten? Geef dan wat extra water. 

Lees meer

Blauwe regen ‘Ito Koku Riu’ houdt erg veel van de zon en verlangt dan ook een zonnige standplaats. Het liefst een plek waar in de zomermaanden de zon minimaal zes uur per dag schijnt. De Ito Koku Riu kan het hele jaar geplant worden. Het is wel van belang dat de grond niet bevroren is. Bij Blauwe Regen duurt het soms een aantal jaar voordat de plant tot bloei komt. Als de plant na 4/5 jaar nog niet tot bloei is gekomen, is het goed om de standplaats te veranderen. De blauweregen bloeit namelijk (bijna) niet als deze niet in de zon staat. Daarnaast kun je eens kijken naar de grondsoort waar de klimplant instaat. Tot slot stimuleert het snoeien ook de bloei.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wisteria floribunda Ito Koku Riu
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!