Blauwe Regen Ito Koku Riu

Wisteria Floribunda ‘Ito Koku Riu’

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaalhoogte 175-200cm
€ 19,50
Totaalhoogte 275-300cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 33,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De blauweregen is alom bekend door zijn prachtige en heerlijk geurende bloemen. De opvallende blauwpaarse kleur van de bloem valt op in uw tuin en combineert erg goed met andere planten. Deze klimplant groeit snel en is erg winterhard.

Onze voordelen:

Blauweregen ‘Ito Koku Riu’ kopen:

De blauweregen ‘Ito Koku Riu’ vindt zijn oorsprong, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, in Japan. De klimplant behoort tot de familie van de vlinderbloemen (Fabaceae). Alle soorten worden gekenmerkt door de prachtige kleuren én de heerlijke geurende bloemen. De blauweregen ‘Ito Koku Riu’ bloeit met paarsblauwe bloemen die een lange vorm hebben. De bloemen kunnen tot wel 50 centimeter lang groeien. De geur van de blauweregen is vooral in de avonduren erg sterk, om zo nachtvlinders te lokken voor de bestuiving. De blauweregen steelt de show in uw tuin en zal de nodige mooie insecten lokken, zoals bijen en vlinders.

Let op: de zaden van de blauweregen zijn giftig voor mens en dier.

 

Blauweregen ‘Ito Koku Riu’ verzorgen:

De blauweregen is een sterk groeiende klimplant en behoeft niet erg veel verzorging. In het voorjaar kunt u wat extra voeding geven, in de vorm van mest. Ook in de maanden juni en juli is bemesten een goede optie, om zo de nabloei te stimuleren. De blauweregen houdt van vochtige aarde, dus het is belangrijk om grond te kiezen die het water goed vasthoudt. In droge periodes kunt u de klimplant regelmatig water geven om de groei van de blauweregen optimaal te houden.

 

Blauweregen ‘Ito Koku Riu’ snoeien:

U kunt de blauweregen in de zomer, het liefst vanaf augustus, terug knippen tot ongeveer vijf knoppen. Midden in winter knipt u dezelfde zijscheuten terug op ongeveer twee knoppen. Op die manier zorgt u ervoor dat het geen wirwar van takken wordt. Daarnaast zullen er door middel van de snoei in het volgende jaar weer prachtige bloemen tot bloei komen.

 

Blauweregen ‘Ito Koku Riu’ planten:

De blauweregen ‘Ito Koku Riu’ houdt erg veel van de zon en verlangt dan ook een zonnige standplaats. Het liefst een plek waar in de zomermaanden de zon minimaal zes uur per dag schijnt. De blauweregen kan het gehele jaar geplantworden. Het is wel van belang dat de grond niet bevroren is. Bij de blauweregen duurt het soms een aantal jaar voordat de plant tot bloei komt. Als de plant na een hele tijd nog niet tot bloei is gekomen, is het goed om de standplaats te veranderen. De blauweregen bloeit namelijk (bijna) niet als deze niet in de zon staat. Daarnaast kunt u eens kijken naar de grondsoort waar de klimplant instaat. Tot slot stimuleert het snoeien ook de bloei. Als de blauweregen wat ouder is, kunt u deze plant het beste niet meer verplaatsen.

TIP: Blauweregen is een klimplant en groeit bijvoorbeeld tegen muren en pergola’s. Omdat de plant sterkgroeiend is, kunt u de blauweregen beter niet om een boom of een regenpijp laten groeien.

TIP: Combineer de blauweregen ‘Ito Koku Riu’ met borderplanten voor een prachtig geheel. Houd er wel rekening mee dat de planten niet te dicht op de blauweregen staan.

 

Bloeikleur: blauw/paars

Bloeitijd: mei, juni

Bladkleur: groen

Groenblijvend: nee

Standplaats: zon

Hoogte: max. 1000 centimeter

Winterhard: ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Ito Koku Riu
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!