Blauwe Regen Alba

Witte regen | Wisteria floribunda ‘Alba’

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 80-100cm
€ 13,50
Hoogte 175-200cm
€ 19,50
Hoogte 250-300cm
€ 33,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Met de Blauwe regen ‘Alba’ (Witte regen) wordt uw tuin een oase van rust. De witte bloemtrossen van de klimplant schitteren prachtig over een pergola, rozenboog of tegen een muur. Groeit snel, zeer winterhard en makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

Blauwe regen ‘Alba’ kopen:

Bent u op zoek naar een uitbundig bloeiende klimplant voor rust in uw tuin? Maak dan snel kennis met de Blauwe regen ‘Alba’. Vanwege zijn witte kleur wordt hij ook wel Witte regen genoemd. De Latijnse naam van de plant is Wisteria floribunda ‘Alba’. De bloeitijd valt in de maanden mei en juni. Er verschijnen dan veel witte bloemtrossen aan de takken met puntige frisgroene bladeren. De bloemtrossen geven een heerlijke geur af. Van oorsprong komt deze Blauwe regen uit Japan, waar hij in het wild groeit. Voor het online kopen van de Blauwe regen ‘Alba’ bent u bij kwekerij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. Geef uw tuin een rustige uitstraling met deze plant!

 

Blauwe regen ‘Alba’ verzorgen:

Groot voordeel van de Blauwe regen ‘Alba’ is dat hij makkelijk in onderhoud is. Bemest de grond in het voorjaar met Vivimus universeel. Hiermee stimuleert u een optimale groei en bloei van deze vaste plant. Ook voor het online kopen van dit bodemverbeterende middel zit u bij Bomenenzo.nl helemaal goed! De ‘Alba’ is een sterke plant die goed bestand is tegen vorst. Hij is dan ook zeer winterhard. In de winter verliest de plant zijn blad.

 

Blauwe regen ‘Alba’ snoeien:

De Blauwe regen ‘Alba’ groeit snel de hoogte in. Volwassen planten kunnen uiteindelijk een hoogte bereiken van wel 7 tot 10 meter. De plant bloeit in mei en juni, maar het komt zeker voor dat de klimplant in september een tweede bloei krijgt. Zo geniet u ook in de nazomer van een kleurrijke tuin. Het is volkomen normaal dat de ‘Alba’ in zijn eerste levensjaren niet bloeit, maar daar staat tegenover dat hij erg oud kan worden. Na de bloei knipt u de uitgebloeide bloemtrossen weg met een snoeischaar. In het voorjaar knipt u de zijscheuten terug tot ongeveer 10 centimeter.

 

Blauwe regen ‘Alba’ planten:

De Blauwe regen ‘Alba’ komt het beste tot zijn recht op een standplaats in de felle zon. Zorg er wel voor dat de onderkant van de plant in de schaduw staat om verbranding te voorkomen. Om snel van een volle ‘Alba’ te genieten raden we u aan om 3 planten per m2 te planten, het liefst in vochtige grond. Deze klimplant heeft ondersteuning nodig en is daarom zeer geschikt voor over een rozenboog, pergola of tegen een muur. De Blauwe regen schittert ook tegen een hek aan of over een terrasoverkapping. Plant hem alleen niet in de buurt van een regenpijp. De Blauwe regen kan in de regenpijp woekeren met verstopping tot gevolg.

 

TIP: De Blauwe regen ‘Alba’ met witte bloemtrossen is uitstekend te combineren met andere planten en struiken. Richt uw tuin naar eigen smaak in en creëer een oase van rust!

TIP: Lijkt het u leuk om uw eigen Blauwe regen uit te zoeken? Dat kan! Kom op een zaterdag langs op onze prachtige boomkwekerij in de Betuwe (Lienden). Goed bereikbaar vanaf de A15.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Frisgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 7 - 10 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Alba
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!