Wisteria floribunda Lawrence

Blauwe Regen ‘Lawrence’

v.a.: € 29,50

Formaat
Totaalhoogte 275-300cm
€ 52,50
Totaalhoogte 175-200cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 29,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Wisteria floribunda ‘Lawrence’ bloeit uitbundig met hele lange bloemtrossen. De violetblauwe bloemtrossen zijn adembenemend mooi en geuren heerlijk.

Onze voordelen:

Wil je genieten van een kleurrijke en uitbundig bloeiende klimplant in je tuin? Maak kennis met Wisteria floribunda ‘Lawrence’. Deze soort Blauwe Regen bloeit uitbundig in de kleur violetblauw. De bloeitijd valt in de maanden mei en juni. Van alle Blauwe regens heeft deze soort de langste bloemtrossen. De trossen worden namelijk zo’n 40 tot 60 cm groot. Oorspronkelijk komt deze klimplant uit Japan, waar hij langs oevers en in bossen groeit. Kom nu ook in oosterse sferen in je eigen tuin, want voor het online kopen van de Blauwe regen ‘Lawrence’ ben je bij Bomenenzo.nl helemaal aan het juiste adres!

Kenmerken

  • Bloeikleur: Violetblauw
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Frisgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 4 - 10 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Blauwe regen ‘Lawrence’ is makkelijk in onderhoud. Ondersteun en leid jonge Blauwe regens om ervoor te zorgen dat de plant omhoog kan groeien. Bind hem regelmatig vast met speciaal binddraad. De ‘Lawrence’ is zeer winterhard en is daarom bestand tegen temperaturen beneden het vriespunt.

Deze snelgroeiende klimplant bereikt een hoogte van wel 4 tot 10 meter. Het kan even duren voor de bloei écht op gang komt, maar daar staat tegenover dat de plant heel oud kan worden. Dit is een plant waar je jarenlang van geniet. Snoei hem na de bloei met een snoeischaar om hem goed in vorm te houden. Eenjarige twijgen kun je het hele jaar door afknippen om verwildering te voorkomen.

Lees meer

Geef je Wisteria floribunda 'Lawrence' vooral de eerste maanden na aanplant regelmatig water. De eerste maanden hebben de wortels nodig om goed te kunnen wortelen in de nieuwe bodem. Na deze periode is het belangrijk om tijdens de bloei én bij warme en droge perioden water te geven. Probeer de bodem licht-vochtig te houden.

Lees meer

Kies een goede plek uit in de volle zon of halfschaduw, maar bescherm de onderkant van de plant tegen felle zonnestralen. De grond moet vochtig zijn en het liefst ook humusrijk. Omdat de Blauwe regen snel groeit (zowel in de hoogte als in de breedte) hoef je er maar 1 per m2 te planten. Zo geef je de ‘Lawrence’ alle ruimte om te groeien. Gebruik voor de aanplant speciale aanplant grond, dit zorgt ervoor dat je tuingrond voedzamer én luchtiger is, waardoor je klimplant de best mogelijke start krijgt.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wisteria floribunda Lawrence
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!