Dak Blauwe Regen vierkant

Dak Wisteria Sinensis vierkant

v.a.: € 275,00

Formaat
Stamomtrek Blauw, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 220-240cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 275,00
Stamomtrek Wit, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte Uitgedakt
€ 275,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Een Wisteria sinensis als dakboom is een spectaculaire eyecatcher. Geniet van prachtige grote, geurende bloemtrossen in de kleur blauw óf roze. 

Onze voordelen:

Er zijn weinig dakbomen die een spectaculairdere bloei hebben dan de Blauwe Regen (Wisteria sinensis). Als deze dakboom in het voorjaar in volle bloei staat met grote, geurende bloemtrossen, is het dé blikvanger in je tuin. De bloemtrossen van de Blauwe Regen dakboom – verkrijgbaar in blauw en roze – lijken als regendruppels naar beneden te vallen en kunnen wel 25 cm groot worden. Als je geluk hebt, bloeit de Dak Blauwe Regen in september nogmaals. Vlinders en bijen zijn dol op de heerlijk geurende bloemen, waardoor de Wisteria ook voor een levendige tuin zorgt. Pas na de bloei verschijnen de lang geveerde, fluweelachtige, groene bladeren. De Wisteria Sinensis is een sterke groeier, waardoor je binnen no-time geniet van een vol bladerdek. Door de snelle groei snoei je de bladverliezende, winterharde Dak Blauwe Regen het best twee keer per jaar. Deze dakboom heeft een stamhoogte van 220 cm en is gevlochten op een ijzeren rek met een doorsnede van 140 cm. Je creëert er een sfeervol schaduwplekje mee. Naast de Dak Blauwe Regen vierkant verkopen we ook de Dak Blauwe Regen rond. 

Naast de Dak Blauwe Regen vierkant verkopen wij ook de Dak Blauwe regen rond. 

 

 

Lees meer

De Blauwe Regen is niet wintergroen, maar wel winterhard. Voor een optimale groei en bloei geef je de Wisteria in dakvorm een standplaats in de zon of halfschaduw in humusrijke, vochthoudende, goed doorlatende grond. Op een warme standplaats kun je optimaal genieten van de prachtige bloei en is de kans op een tweede bloei groter. Doordat de Wisteria sinensis sterk groeit, snoei je de boom het best twee keer per jaar om de mooie dakvorm te behouden. Een Blauwe Regen dakboom snoeien doe je het in de zomer (juni) en de winter (tussen november en februari). Snoei nooit wanneer het vriest. Uitstekende takken en lange scheuten snoei je terug voor het behoud van een mooie vorm en om woekeren te voorkomen. Het is raadzaam om de Blauwe Regen twee keer per jaar wat mest te geven voor een goede groei en bloei.

Let op: de bloei van de Blauwe Regen wordt opgevolgd door lange, groene peulen. De peulen en zaden zijn giftig en daarom knip je deze het best allemaal weg om te voorkomen dat ze ontploffen en hun gif verspreiden.

 

Lees meer

Voor de Dak Blauwe Regen is een vochthoudende tot enigszins vochtige, maar goed doorlatende bodem ideaal. Een te natte grond wordt niet gewaardeerd en dus moet overtollig water gemakkelijk af kunnen voeren. Net na de aanplanting geef je de Wisteria sinensis voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, hoef je alleen tijdens droge periodes nog water te geven. Geef de dakboom niet vaker dan één of twee keer per week water. Staat je Blauwe Regen in dakvorm in de volle zon, dan heeft de bloeiende boom vaker water nodig dan in de halfschaduw.

 

Lees meer

Met de Blauwe Regen dakboom vierkant creëer je een sfeervol schaduwplekje in de tuin. Als de Wisteria in bloei staat, is het een echte eyecatcher in iedere tuin. Zorg voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw voor een uitbundige bloei. Naast een zonnige standplaats, houdt de bloeiende boom van een vochthoudende, goed doorlatende en humusrijke bodem. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem, die de juiste voedingsstoffen bevat voor een goede start. Geef de Dak Blauwe Regen na het aanplanten direct water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Voor een jonge boom raden we aan om boompalen te gebruiken ter versteviging om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. Aan beide zijdes van de dakboom plaats je een boompaal, die je met elkaar verbindt door middel van een boomband en nagels. Eenmaal goed geworteld kun je de boompalen verwijderen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Blauwe Regen vierkant
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!