Blauwe Regen Amethyst Falls

Wisteria frutescens 'Amethyst Falls'

v.a.: € 33,50

Formaat
Afmeting 270-300, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 33,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Blauwe Regen Wisteria frutescens 'Amethyst Falls' is een schitterende klimplant die tijdens de bloei tussen april en juni heerlijk ruikende trossen krijgt. Deze Blauwe Regen kan 4 tot 6 meter hoog worden. Met wat verzorging en een beetje liefde kan de Wisteria Amethyst Falls erg oud worden en kunt u lang van uw plant genieten.

Onze voordelen:

Blauwe Regen Amethyst Falls kopen:

Het voordeel van deze Blauwe Regen is dat deze direct vanaf het eerste jaar tijdens de bloeiperiode in bloei komt te staan. Dit is tussen april en juni, waarbij er lilakleurige trossen aan de plant komen. Deze trossen ruiken ook nog eens heel lekker. Na een zomerse snoeibeurt vindt er misschien een tweede bloei plaats, zodat u nog een keer kunt genieten van de mooie, volle kleurige trossen. Deze Blauwe Regen is bladverliezend en winterhard. Snoeien is noodzakelijk omdat de klimplant erg snel groeit. De Blauwe Regen is een prachtige klimplant die niet in uw tuin mag ontbreken! Wilt u wat kleur toevoegen aan een muur, rozenboog of pergola, dan is de Blauwe Regen Amethyst Falls een goede keuze.

TIP: bestel nu deze schitterende Blauwe Regen op onze website! U kunt natuurlijk ook uw eigen Blauwe Regen Amethyst Falls komen uitzoeken op onze kwekerij in Lienden.


Blauwe Regen Amethyst Falls planten:

Wisteria Amethyst Falls staat het liefst in de zon of half in de schaduw. Omdat de klimplant 4 tot 6 meter hoog kan worden, is het van belang dat er een stevige constructie is waar hij tegenop kan klimmen. Denk aan een muur, pergola, rozenboog of een schutting. De Blauwe Regen houdt van vochtige grond. Ook is het van belang dat de bodem van de Blauwe Regen niet in de felle zon staat. Probeer de onderkant dus in de schaduw te zetten. Tijdens het planten van uw Blauwe Regen kunt u gebruik maken van speciale aanplantgrond.


Blauwe Regen Amethyst Falls verzorgen:

Deze Blauwe Regen is makkelijk in ouderhoud. De Amethyst Falls kan bemest worden, om zo de bloei nog meer te bevorderen. Het voorjaar is een goede tijd om de Blauwe Regen te bemesten. Snoeien is daarnaast sterk aan de raden omdat de plant snel groeit en kan verwilderen. De Blauwe Regen is winterhard en bladverliezend.


Blauwe Regen Amethyst Falls snoeien:

Deze Blauwe Regen groeit erg snel en kan zo´n 4 tot 6 meter hoog worden. Om de klimplant mooi in vorm te houden en om de groei te bevorderen, is snoeien verstandig. Ons advies is om deze Blauwe Regen twee keer in het jaar te snoeien met een goede snoeischaar: na de zomerse bloei en in het voorjaar. Na de bloei kunt u de lange zijscheuten terug knippen tot 5 of 6 ogen. De uitgebloeide trossen kunt u ook wegknippen. Wie weet vindt er een tweede bloei plaats! In het voorjaar kunt u vervolgens nogmaals de zijtakken snoeien tot 3 of 4 ogen van de hoofdgesteltak van de Blauwe Regen.

Tip: knip niet te veel weg, deze Blauwe Regen bloeit namelijk op oud hout.

Kenmerken:

  • Boeikleur: lila
  • Bloeitijd: april-juni
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 4-6 meter
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Amethyst Falls
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!