Leicarpinus

Carpinus betulus

v.a.: € 124,95

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 150cm, Totaalhoogte 270cm
  • Koop 4 st. voor € 114,95 per st.
€ 124,95
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm
  • Koop 4 st. voor € 114,95 per st.
€ 124,95
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200cm, Totaalhoogte 320cm
€ 142,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Heb je een wat kleinere tuin? Kies dan voor de Leicarpinus, ook wel Leibeuk genoemd. Deze mooie boom groeit wat langzamer dan andere leibomen en is sterk en ziektevrij. De Leicarpinus wordt geleverd in schermvorm en is daarom bij uitstek geschikt voor afscherming. In de zomer heeft de Carpinus Betulus lichtgroen, klein, gerimpeld blad en in het najaar bruine bladeren. 

Onze voordelen:

De Leicarpinus is familie van de Beuk. De Leicarpinus is een langzame groeiende Leiboom en dus geschikt voor de kleinere tuin. Heb je behoefte aan privacy in je voor- of achtertuin? Plant dan een aantal prachtige Leibomen en geniet het hele jaar door van de prachtige kleuren én 100% privacy. In de zomer heeft de Leicarpinus klein lichtgroen gerimpeld blad. In de winter verkleurt het blad van de Leicarpinus bruin. Deze Leiboom is deels bladhoudend. Hoe ouder de boom, hoe beter hij zijn blad vasthoudt in de winter. De bladeren vallen van de Leiboom wanneer er nieuwe bladeren gaan groeien. 

De bestverkopende Leicarpinus in onze kwekerij heeft de afmeting (stamomtrek) 10-12cm en stamhoogte 180. Kies nu jouw exemplaar uit en geniet!

Je kunt bij ons de Leicarpinus online kopen of kom langs op onze kwekerij in de Betuwe. Wij beschikken over een eigen bezorg- en aanplantservice. 

 

 

Lees meer

De Leicarpinus is niet ziektegevoelig. Deze Leiboom is een sterke boom. De Leicarpinus wordt geleid op een rek met de afmetingen van 150 x 120cm (BxH). Wanneer je de Leiboom beuk aanplant zal het hele rek nog niet dichtbegroeid zijn. Daarom moet je de eerste jaren de uitstekende takken in het rek binden. De overige takken kun je afknippen. Je kunt de Leicarpinus het best in de winter snoeien.

Lees meer

Geef vooral de eerste periode na de aanplant voldoende water aan deze prachtige leiboom. De eerste twee jaar kunnen de wortels nog niet zelf bij het grondwater komen, dus is het belangrijk dat je hem een handje helpt. Geef een Leicarpinus ook altijd water bij langdurige perioden van warmte en droogte.

Lees meer

Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Leicarpinus. De Leiboom Haagbeuk kan op wat vochtigere grond. Hij stelt geen hoge eisen aan de grond. Loopt het water in je tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor je de Leicarpinus plant.

Gebruik tijdens de aanplant Vivimus universeel, zodat de Leicarpinus de beste start maakt. In deze aarde zit een schimmel verwerkt, die zorgt voor een zeer goede aanslag van de Leiboom Haagbeuk.

Plaats de Leicarpinus niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaf je de Leicarpinus dieper in, dan zal de stam gaan rotten en de Leiboom Haagbeuk afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbind je d.m.v. boomband.

Zie je er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplantservice, die ervoor zorgt dat jouw bomen en planten perfect geplant staan in je tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leicarpinus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wij hebben 4 meter ruimte, waarover wij de boompjes willen verdelen. Hoeveel bomen hebben wij dan nodig? Bomen zijn winterhard? Staan hier s winters wel koud en niet echt beschut. Is dat een probleem?

Over een lengte van 4 meter, adviseren wij 2 Lei Carpinus te plaatsen. Deze hebben een rekbreedte van 1.50mtr. De bomen zijn goed winterhard en deels bladhoudend (bruin van kleur). Bij veel wind, kunnen ze het meeste blad verliezen. In het voorjaar komt er vrij vroeg heldergroen blad aan de boom.

Wat zijn de afmetingen van het rek?

De afmeting van het rek is 150cm breed en 120cm hoog.

Hoe wordt de Lei Carpinus (Haagbeuk) in de winter geleverd. Met kluit of met kale wortels?

De Leicarpinus wordt met kluit geleverd. De kluit beschermd de wortels en moet altijd om de kluit blijven zitten (niet openen of verwijderen).

Ik wil graag weten hoe zwaar 1 boom met rek weegt ivm tillen.

Afhankelijk van de stamomtrek van de boom kan dit varieren van 20kg (maat 10-12) tot 100kg (maat 18-20), en soms nog zwaarder bij grotere maten.

Vanaf welke periode kan ik deze boom weer planten dit jaar?

De lei Carpinus kan het gehele jaar door worden geplant. In de zomerperiode (half april tot oktober) wordt de boom in pot aangeleverd. In het najaar komen de bomen uit de volle grond (oktober tot half april) en worden dan geleverd met een kluit. Houdt er rekening mee dat de boom voldoende water krijgt na aanplant in de zomermaanden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!