Leicarpinus

Carpinus betulus

v.a.: € 105,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 200cm, Totaal hoogte 320cm
€ 105,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Heeft u een wat kleinere tuin, kies dan voor de Leicarpinus, ook wel Leibeuk genoemd. Deze mooie boom groeit wat langzamer dan andere leibomen en is sterk en ziektevrij. De Leicarpinus wordt geleverd in schermvorm en is daarom bij uitstek geschikt voor afscherming. In de zomer heeft de Carpinus Betulus lichtgroen, klein, gerimpeld blad, in het najaar bruine bladeren. 

Onze voordelen:

De Leicarpinus is familie van de Beuk. De Leicarpinus is een langzame groeiende Leiboom en dus geschikt voor de kleinere tuin. Heeft u behoefte aan privacy in uw voor- of achtertuin? Plant dan een aantal prachtige Leibomen en geniet het hele jaar door van de prachtige kleuren én 100% privacy. In de zomer heeft de Leicarpinus klein lichtgroen gerimpeld blad. In de winter verkleurt het blad van de Leicarpinus bruin. Deze Leiboom is deels bladhoudend, hoe ouder de boom hoe beter hij zijn blad vasthoudt in de winter. De bladeren vallen van de Leiboom wanneer er nieuwe bladeren gaan groeien. 

De bestverkopende Leicarpinus in onze kwekerij heeft de afmeting (stamomtrek) 10-12cm en stamhoogte 180. Kies nu uw exemplaar uit en geniet!

U kunt bij ons de Leicarpinus online kopen of kom langs op onze Kwekerij in de Betuwe. Wij beschikken over een eigen bezorgen aanplantservice

 

Lees meer
De Leicarpinus is niet ziektegevoelig. Deze Leiboom is een sterke boom. De Leicarpinus wordt geleid op een rek met de afmetingen van 150 x 120cm (BxH). Wanneer u de Leiboom beuk aanplant zal het gehele rek nog niet dichtbegroeid zijn. Daarom moet u de eerste jaren de uitstekende takken in het rek binden. De overige takken kunt u afknippen. U kunt de Leicarpinus het best in de winter snoeien.
Lees meer
Geef vooral de eerste periode na de aanplant voldoende water aan deze prachtige leiboom. De eerste twee jaar kunnen de wortels nog niet zelf bij het grondwater komen, dus is het belangrijk dat u hem een handje helpt. Geef uw Leicarpinus ook altijd water bij langdurige perioden van warmte en droogte.
Lees meer
Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Leicarpinus. De Leiboom Haagbeuk kan op wat vochtigere grond. Hij stelt geen hoge eisen aan de grond. Loopt het water in uw tuin niet goed weg, zorg dan eerst voor een juiste afwatering voor u de Leicarpinus plant.

Gebruik tijdens de aanplant Vivimus, zodat de Leicarpinus de beste start maakt. In deze aarde zit een schimmel verwerkt, welke zorgt voor een zeer goede aanslag van de Leiboom Haagbeuk.

Plaats de Leicarpinus niet dieper in de grond, dan max. 5cm boven de wortels of kluit. Graaft u de Leicarpinus dieper in, dan zal de stam gaan rotten en de Leiboom Haagbeuk afsterven. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een boompaal te plaatsen. Deze verbindt u d.m.v. boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die ervoor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leicarpinus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat zijn de afmetingen van het rek?

De afmeting van het rek is 150cm breed en 120cm hoog.

Hoe wordt de Lei Carpinus (Haagbeuk) in de winter geleverd. Met kluit of met kale wortels?

De Leicarpinus wordt met kluit geleverd. De kluit beschermd de wortels en moet altijd om de kluit blijven zitten (niet openen of verwijderen).

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!