Leiplataan

Leiboom Plataan

v.a.: € 97,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm
Najaar 2022
€ 97,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 330-350cm
Najaar 2022
€ 97,50
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 330-350cm
Najaar 2022
€ 125,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 330-350cm
Najaar 2022
€ 150,00
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 330-350cm
Najaar 2022
€ 165,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Leiplataan is een prachtige soort leiboom die in uw tuin voor een mooie sfeer zal zorgen. De plataan is een snelle groeier die aan het begin van de zomer al veel schaduw geeft. Door zijn grote, lichtgroene blad (15-20cm) zal het scherm snel dicht groeien en is deze Leiboom Plataan geschikt als afscherming en privacy.

 

Onze voordelen:

Met een mooie en opvallende Leiplataan in uw tuin geeft u uw buitenruimte in één oogomslag een stijlvolle touch. Bent u op zoek naar een snelgroeiende leiboom, dan is de Leiplataan een goede aankoop. De Leiplataan is winterhard, maar niet groenblijvend. In het voorjaar verschijnt er lichtgroen blad aan de leiboom. De Leiplataan heeft weinig ruimte nodig en groeit vrijwel op alle grondsoorten. De Leiplataan is een gezonde boom en is niet gevoelig voor luis en ziekten. Een Leiboom Plataan is de ideale boom voor erfafscheidingwind of zonnescherm. Bij ons vindt u Leiplatanen met verschillende afmetingen, zoals 10-12cm, 12-14cm en 14-16cm. De meest populaire afmetingen zijn de 10-12 en 12-14 centimeter. Deze twee maten worden op onze kwekerij en in onze webshop het best verkocht. Voor welke maat kiest u? 

Leiplataan kopen kunt u rechtstreeks op onze kwekerij of webshop Bomenenzo.nl. Koop online uw Leiplataan of kom langs op onze kwekerij in de Betuwe. Wij bezorgen de bomen bij u thuis en kunnen deze ook voor u aanplanten. 

  

Lees meer
De Leiplataan is niet ziektegevoelig, het is een sterke boom. De Leiplataan wordt gebonden op een rek met de afmetingen van 150 x 120cm (BxH). De Leiboom Plataan wordt gebonden met 4-etages.

De Leiplataan mag 2x per jaar gesnoeid worden; de eerste keer in januari. Dit is de grote snoei. U snoeit dan alle opgaande takken weg. De takken op de hoofdarmen snoeit u weg tot ongeveer 1 centimeter boven de hoofdarm. De Leiboom Plataan mag daarna nog 1x gesnoeid worden tot eind mei. In de tussenliggende periode (tussen juni en januari), is het niet aan te raden om de boom te snoeien i.v.m. kans op bloedingen.
Lees meer
Is de boom net aangeplant, dan is het belangrijk de Leiplataan water te gaan geven, zodra het blad uitloopt. Start eerst met 1x per week, 1 emmer per boom. Het water moet u langzaam bij de boom laten lopen, zodat de Leiboom Plataan die makkelijk op kan nemen. Als de temperatuur hoger wordt en er grotere bladeren groeien, geef de Plataan dan 2x per week, 1 emmer water. Komt de temperatuur boven de 27 graden, geef de boom dan 3x per week, 1 emmer water.

De Leiplataan heeft ook tijdens uw vakantie in het voorjaar en de zomer water nodig. De eerste 2 jaar heeft een boom dit nodig, omdat zijn wortels nog niet bij het grondwater komen. Is het de jaren erna ook erg droog, geef de boom een aantal keer water. In droge perioden vervelt de stam van de Leiplataan. De bast bladdert af en er ontstaat een nieuwe bast. Dit kan geen kwaad.
Lees meer

Graaf een ruim gat voor de wortels of kluit van de Leiplataan. Een Leiplataan kan ook op wat vochtigere grond geplant worden. Blijft er lang water op de plaats van aanplant staan? Zorg dan eerst voor een juiste afwatering voordat u de Leiplataan plant.

Gebruik bij de aanplant nieuwe tuinaarde. Zo geeft u de boom een extra goede start. Er mag geen mest worden bijgevoegd. Dit kan de wortels aantasten, wat resulteert in een mindere groei.

Plaats de Leiplataan niet dieper in de grond, dan maximaal 5 centimeter boven de wortels of kluit. Wij adviseren om 2 boompalen met boomband per boom te plaatsen. De boom zal hierdoor vaster in de grond blijven staan.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service, die ervoor zorgt dat uw bomen en planten perfect geplant staan in uw tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leiplataan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Beste, worden deze bomen ook reeds op een lei rek geleverd?

De Leiplataan wordt altijd met een leirek afgeleverd. Het rek is 1.50mtr breed en 1.20mtr hoog. Dit leirek is al in de boom gebonden bij levering.

Kan een leiplantaan ook in een verhoogde border geplant worden.

Dit kan zeker, wel adviseren wij de volle grond in de verhoogde border open te houden zodat de boom hier ook in kan wortelen. We adviseren de verhoogde border niet hoger te maken dan +/- 50 cm. Dit in verband met de wortelgroei.

hoeveel jaar duurt het voor het rek dicht is.

Een plataan is een vrij snelgroeiend soort. Het zal ongeveer 2 zomers duren voordat het scherm van de boom vol is.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!