Oude Perenboom Conference

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamomtrek Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaal hoogte 250-300cm
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De oude perenboom Conference is een oude perenboom die grote sappige geel/groene peren geeft met een langwerpige vorm. De boom is goed ziekte resistent en een makkelijke zelfbestuiver zodat u bijna altijd verzekerd bent van peren. De bomen zijn zeer sterk en kunnen een hoge leeftijd halen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Nog voor de heerlijke peren aan de oude perenboom Conference groeien is het eerst tijd voor de bloei. In het voorjaar zal grote witte bloesem uw tuin sieren. Dit is een prachtig gezicht en is van grote sierwaarde tot de boom. Na de bloei zullen de Conference peren aan de boom verschijnen. Doordat de boom zelfbestuivend is, heeft hij geen andere bomen nodig om vruchten te kunnen groeien. Hierdoor kan deze boom zowel in grote- als kleine tuinen goed groeien. Wel kunt u een andere bestuiver plaatsen voor een rijkere oogst. De Conference peer is één van de meest geliefde peersoorten in Nederland en hoe leuk is het als u die zelf kunt groeien? De handpeer is erg sappig en geel/groen van kleur. De peer is zeer geschikt voor consumptie maar ook voor verwerking in heerlijke recepten. In september is het tijd om te peren te plukken en te genieten van de heerlijke smaak. De peren zijn goed houdbaar en de boom is goed ziekte resistent. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats in een niet te vochtige standplaats.

Lees meer
Snoei de oude perenboom in de winter en in de zomer. In de winter is de boom kaal en u kunt zo erg goed de vorm van de boom zien. Snoei halverwege de winter de hoofdstam is en kort gevormde takken in tot 20cm. In de zomer dient u waterlot en dode- of beschadigde takken verwijderen. Na het snoeien doet u er goed aan om te boom te bemesten.
Lees meer
Zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen is het belangrijk dat u de boom direct na aanplanten voldoende water geeft. Ook in de eerste periode na aanplanten heeft de boom wat verzorging nodig. Geef tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven tijdens langdurige droge en warme perioden.
Lees meer
Voor de beste start van de boom kunt u tijdens het aanplanten gebruikt maken van Vivimus Fruit. Dit is een bodemverbeteraar die u kunt mengen met de uitgegraven grond. Hiermee kunt u het aanplant gat met de boom opvullen. Wanneer in jute zak of ijzeren korf om de wortels zit van de perenboom, dient u deze te laten zitten. Wanneer u deze verwijderd kunt u de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Maak ook gebruik van boompalen tijdens het aanplanten van de perenboom. Zo voorkomt u dat de boom scheef waait. Voor een hoogstam boom gebruikt u een paal van 220 cm en voor een laag stamboom gebruikt u een paal van 150 cm. De palen verbindt u met een boom door middel van boomband en nagel. Al deze producten kunt u ook in onze webshop vinden. Druk na het aanplanten in de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Perenboom Conference
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoeveel ruimte heeft een oude perenboom rondom nodig?

Rond de stam van de oude Perenboom adviseren wij ongeveer 30/40m vrij te laten van beplanting. Als de peren geplukt moeten worden is het handig om een paadje naar de boom toe te maken, zodat je de peren kunt plukken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!