Lei Elaeagnus - Olijfwilg

Elaeagnus x Ebbingei

v.a.: € 115,00

Formaat
Stamomtrek 4-6cm, Stamhoogte 160cm, Totaalhoogte 270-280cm, Leirek 120x120cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 115,00
Stamomtrek 6-8cm, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 300cm, Leirek 120x120cm
€ 215,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Elaeagnus x Ebbingei ofwel Olijfwilg, heeft donker groene bladeren met een zilverachtige onderkant en witte bloempjes. Deze bloempjes zijn vrij onopvallend en heerlijk geurend. en verschijnen pas in de herfst. Daarna groeien er eetbare rode bessen aan deze Lei Olijfwilg. Het is een bladhoudende en winterharde boom. Op vrijwel elke ondergrond kan de Lei Elaeagnus groeien. Ook de standplaats kan zowel in de zon als ook in de schaduw. Wanneer u de Elaeagnus x Ebbingei wil snoeien dan is de beste tijd daarvoor in het voorjaar. De Elaeagnus Leivorm is in diverse maten leverbaar.

Onze voordelen:

 

De Olijfwilg is een kruising van twee andere planten. De Olijfwilg is gekweekt om de behoefte naar een mediterrane plant die het goed doet in ons klimaat te verwezenlijken. De Olijfwilg heeft daardoor weinig eisen als het gaat om de verzorging. De Olijfwilg Leiboom bloeit in het najaar (september/oktober) met een klein witte bloemetje wat heerlijk geurt. De Olijfwilg heeft grote groene bladeren met op de bovenkant van het blad witte stipjes en aan de onderkant een zilverengloed. Dit is ook de reden waarom de Olijfwilg nogal eens de naam krijgt Zilverbes. De Olijfwilg is winterhard en het hele jaar groenblijvend. Deze groenblijvende boom word ook vaak toegepast als Olijfwilg op stam of als Olijfwilgen haag. De Olijfwilg Ebbingei is een sterke boom een heeft weinig kans op ziektes. 

 

Lees meer

Een Olijfwilg Lei groeit vrijwel op alle ondergronden. De Olijfwilg heeft graag een plaatsje in de zon, maar ook in de schaduw zal deze Leiboom het goed doen. De Olijfwilg is groenblijvend, zo heeft u dus ook in de winter een mooie groene leiboom in uw tuin. Een Olijfwilg Leiboom kunt u het beste snoeien in maart, na de vorst. U knipt de uitlopende takken op de lei-armen terug tot ongeveer 1 cm boven de tak (wij noemen dit kapstokjes). De takken welke bovenaan het leirek vanuit de stam groeien knipt u terug tot op de stam. Eventueel kunt u in de zomer de Olijfwilg ook nog iets snoeien, mocht hij te wild uitgroeien.

Lees meer

Direct na de aanplant en bij langdurige perioden van warmte en droogte is het belangrijk om deze boom van water te voorzien. Plant u de Lei Olijfwilg in het najaar? Voorzie hem dan de eerste 3 weken, 2x in de week, van water. Geef vervolgens ook vanaf half maart 2x in de week water, totdat u ziet dat de boom goed aanslaat. Daarna hoeft u alleen nog water te geven bij langdurige droogte.

Lees meer

Begin met het graven van een ruim gat voor de wortels of kluit van de Olijfwilg. De Olijfwilg groeit goed op vochtige grond. Gebruik om het plantengat op te vullen wat nieuwe tuinaarde. De Wilg moet u niet dieper in de grond plaatsen dan maximaal 5 cm boven de kluit of wortels. Dit is van belang om het rotten van de stam tegen te gaan. Om het scheef zakken van de boom tegen te gaan raden wij u aan om aan beide kanten van de stam een boompaal te plaatsen. U verbind de boompalen met de leiboom door middel van boomband.

Ziet u er tegenop om de boom zelf te plaatsen?

Bomenenzo heeft ook een aanplant service

.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lei Elaeagnus - Olijfwilg
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!