Rode Leibeuk

Fagus sylvatica Atropunicea

v.a.: € 155,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-320cm
Najaar 2022
€ 155,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-320cm
Najaar 2022
€ 172,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Rode beuk, Fagus sylvatica Atropunicea, houdt zijn blad vast in de winter en is daarmee het hele jaar dicht. Hierdoor geeft de Rode Beuk veel privacy. De Rode Leibeuk heeft prachtig purperrood blad in de lente en zomer. 

Onze voordelen:

De Rode Leibeuk is een bekende boom. De Rode Leibeuk groeit in het voorjaar met roodbruin tot donkerpaars blad. In de herfst zal het blad bruin verkleuren maar niet van de Leiboom afvallen. In het voorjaar wanneer er weer nieuw blad aan de boom gaat groeien zal het bruine blad pas van de Rode Leiboom afvallen. Zo heeft u het gehele jaar privacy en kleur in uw tuin. De stam van de Rode Leibeuk is glad en grijs van kleur. In het najaar groeien er aan de Rode Leibeuk de bekende beukennootjes. De Rode Leibeuk groeit met wortels die net onder de oppervlakte liggen, hierdoor is het lastig om een plant onder de Rode Beuk te laten groeien. De Rode Leibeuk word door ons  geleverd op een leirek van 150x120cm. U kunt de Rode Leibeuk kopen bij ons op de kwekerij in Lienden of bestel de Rode Leibeuk online op bomenenzo.nl. Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en aaplantservice

 

Lees meer
De Rode Leibeuk vraagt weinig verzorging. De Rode Leibeuk kunt u 2x per jaar snoeien. Snoei de Rode Leibeuk in de maanden juni en tussen november-februari.
Lees meer
De Rode Leibeuk heeft na het planten in droge perioden extra water nodig. Voorzie hem sowieso het eerste jaar regelmatig van water, met in het bijzonder de maanden maart t/m oktober. In deze periode groeit uw leiboom het meest, en kan hij dus zeker extra energie gebruiken! Is het langdurig warm en/of droog buiten? Geef hem dan gerust extra water, om uitdroging te voorkomen.
Lees meer
De Rode Leibeuk moet worden geplant in niet te natte grond die goed vocht doorlatend is. De Rode Leibeuk groeit zowel in de zon als in de schaduw.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Rode Leibeuk op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn, dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna het plantgat goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode Leibeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe breed is de rode leibeuk?

De Rode leibeuk heeft een schermbreedte van 150cm. De rekhoogte is 120cm.

Komen de rode lei beuken uit de volle grond als ik deze nu bestel? En hoeveel heb ik er nodig op een stuk van 830 cm?

Tussen eind oktober en half april komen de Rode Leibeuken met kluit uit de grond. Tussen half april en eind oktober worden de bomen geleverd met een pot (potgeteelt). De rekken van de Rode Leibeuken hebben een breedte van 1.50mtr. Over een lengte van 8.30 meter, adviseren wij 4 bomen te plaatsen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!