Leilaurier Halfstam Novita

Laurier Novita Halfstam

v.a.: € 210,00

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 110cm, Totaalhoogte Leivorm op rek
Najaar 2022
€ 210,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Laurierkers Novita is als halfstam leiboom bijzonder aantrekkelijk én een perfecte oplossing tegen inkijk! Deze leilaurier groeit snel dicht en is bovendien groenblijvend. De bladeren zijn vrij groot, hebben een donkergroene kleur en een mooie glans aan de bovenkant.

Onze voordelen:

Leilaurier halfstam Novita kopen

Deze Prunus laurocerasus ‘Novita’, bekend als Laurierkers ‘Novita’, is een geliefde leiboom. De Leilaurier Novita groeit mooi snel dicht en is zowel winterhard als wintergroen! Deze halfstam variant heeft een stamhoogte van ongeveer 150 cm, dit is ideaal tegen inkijk. Het blad van de Novita is vrij groot, heeft een smalle langwerpige vorm en is donkergroen van kleur. Ook heeft de bovenkant van het blad een mooie glans. In het voorjaar bloeit deze Novita met heerlijk geurende, witte bloemen. Deze Leilaurier is heel sterk, goed ziekteresistent en onderhoudsvriendelijk.

Ben jij ook zo gecharmeerd van deze wintergroene leiboom met luxueuze uitstraling? De Leilaurier halfstam Novita online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen leiboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van de Novita is eenvoudig. Deze onderhoudsvriendelijke boom groeit snel, hiervoor heeft hij natuurlijk wel voldoende water en voeding nodig. Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om regelmatig water te geven, omdat je leiboom dan nog goed moet wortelen. Voor de meest intens groene bladkleur raden wij je ook aan om je Novita ieder voorjaar te bemesten. Door je Leilaurier te bemesten stimuleer je ook zijn snelle groei, bloei en weerstand!

Het snoeien van je Leilaurier is belangrijk voor de vitaliteit en mooie groeivorm van je boom. Deze Novita groeit snel, snoei hem daarom twee keer per jaar. Snoei de eerste keer in het voorjaar en de tweede keer aan het begin van het najaar. Zo weet je zeker dat je kunt genieten van een mooie strakke leiboom.

Lees meer

Het geven van water is vooral het eerste jaar na aanplant cruciaal, je Leilaurier heeft dan de tijd nodig om goed te kunnen wortelen. Geef je Novita iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. Geef in het voorjaar en in de zomer (groeiseizoen) vaker water. In deze seizoenen groeit je Leilaurier het meest én ook kunnen de temperaturen flink oplopen, waardoor hij veel meer water verbruikt. Geef gerust 2 à 3 keer per week water, probeer de bodem van je Novita licht-vochtig te houden. Na het eerste groeijaar hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Lees meer

 

Als je Leilaurier Novita wilt aanplanten, let dan goed op zijn standplaats. Deze prachtige leiboom is groenblijvend, zolang hij op een enigszins beschutte plek wordt aangeplant. Als de Novita op een winderige plek staat kan hij in de winter schade oplopen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een voedzame én goed vochtdoorlatende bodem. Om zeker te zijn dat je tuingrond hieraan voldoet, raden we je aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol voeding en maakt je bodem heerlijk luchtig, waardoor overtollig water goed weg kan stromen. Kies als standplaats een plek in de volle zon of halfschaduw. 

TIP: Plaats twee palen naast je boom, zo voorkom je dat je boom scheef gaat groeien! Bevestig de boompalen aan je boom door middel van boomband en nagels.

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leilaurier Halfstam Novita
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!