Oude Amandelboom

Prunus dulcis

v.a.: € 185,00

Formaat
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 90-100cm, Totaal hoogte 180-200cm
Op aanvraag
€ 185,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Amandelboom (Prunus Dulcis) is een prachtige boom dankzij de uitbundige bloei in het vroege voorjaar. Ook de vruchten die daarna aan de boom komen zijn erg mooi om te zien. Zo is er elk seizoen iets anders moois te zien aan deze boom. Daarnaast groeien er natuurlijk ook nog eens heerlijke amandelen aan de boom!

Onze voordelen:

De Prunus Dulcis, ook wel Amandelboom genoemd, is een boom waar aan de bloesem vroeg groeit, rond maart-april. De bloesem is zacht roze van kleur. Deze uitbundige bloei is een prachtig gezicht. Daarna komen de vruchten aan de boom. De vrucht is rond eind september rijp. Dit is te zien doordat de dikke groene vruchten open barsten. Wanneer de vrucht helemaal is open gesprongen kan de amandelnoot eruit gepakt worden. De boom is winterhard. De jonge twijgen van de boom zijn eerst groen, maar worden later paars- tot bruin. In het tweede jaar worden de takken grijs. De bladeren aan de boom hebben een getande rand en hangen sierlijk aan de takken. De amandelboom stelt niet veel eisen aan de grond en kan op elke normale tuingrond goed groeien. Wel staat de boom het liefst op een zonnige standplaats.

Lees meer
De amandelboom hoeft niet veel gesnoeid te worden. Wel kunt u snoeien na de bloei, tussen half april en september. Voer een lichte vormsnoei uit maar haal zeker niet te veel weg en behoudt de natuurlijke vorm van de boom. U kunt in de zomer een laagje plantcompost rondom de boom leggen. Bemest in het voor- en najaar de boom met organische mest.
Lees meer
Het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van langer dan één week water aan de boom. Giet het water altijd rustig over de bodem zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het droog én warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven.
Lees meer
Graaf een gat dat 5 á 10 centimeter breder en dieper dan de kluit of wortels van de boom is. Maak de bodem goed los en plaats de amandelboom voorzichtig in het gat. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit dient u deze mee te planten. Wanneer u deze verwijderd beschadigen de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus en vul hier het gat mee aan. Door de Vivimus wordt de boom voorzien van de nodige voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Druk de grond stevig aan en geef daarna voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Amandelboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!