Ilex crenata
De Ilex Crenata is beter bekend als de Japanse Hulst. Deze plant staat vooral bekend als een Buxus alternatief. De Ilex Crenata heeft een snelle groei en is wintergroen. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een groene aanblik in de tuin. De Ilex Crenata is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals de steeneik Ilex Crenata boom, Ilex Crenata leiboom, Ilex Crenata Green Hedge, Japanse Hulst bol, Japanse Hulst Upright bol en Japanse Hulst Convexa Bol en de Japanse Hulst Dark Green Piramide. Zo is er voor ieder wat wils!

Ilex crenata

Van hoog naar laag sorteren

Ilex crenata

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Ilex crenata kopen

De Ilex crenata is een groenblijvende struik die erg goed dient als haagplant, maar ook als solitair kan worden geplaatst. Met Japanse Hulst (Ilex crenata) kun je een prachtige groenblijvende haag creëren, waarvan je het hele jaar kunt genieten. De bladeren van de Ilex crenata hebben een mooie diepgroene kleur. De bladeren zijn fijn, stevig en licht bolvormig. Deze wintergroene haagplanten zijn winterhard en bloeien in het voorjaar met kleine witte bloemetjes. Deze bloemen vormen later kleine zwarte besjes. Let op: de kleine zwarte besjes zijn niet eetbaar. De Japanse Hulst Ilex crenata is makkelijk in onderhoud en kan goed in vorm worden gesnoeid.

 

Ilex crenata kopen bij Bomenenzo.nl

In onze webshop vind je een breed assortiment aan verschillende Ilex crenata soorten. Zo hebben wij ook de Ilex crenata Convexa, Ilex crenata Green Hedge, Japanse Hulst Glory Gem, Ilex crenata Caroline Upright, Ilex crenata Dark Green Piramide en Japanse Hulst Green Lustre. De Ilex is verkrijgbaar in verschillende soorten en groottes (kleine en grote maten) waardoor voor elke tuin wel een passende soort is. Product vergelijken helpt je om de juiste Ilex crenata soort voor jouw tuin te vinden. De Japanse Hulst blijft het hele jaar door mooi groen en is winterhard. Doordat deze soort gemakkelijk in vorm te snoeien is en ongevoelig voor buxusmot is, wordt deze veel gebruikt als vervanger van de Buxus. De twee soorten lijken veel op elkaar, maar de Ilex is veel minder gevoelig voor ziektes. Dit maakt dat de Japanse Hulst, zoals de Ilex crenata Green Hedge (Japanse Hulst Green Hedge), een ideale buxus vervanger. Japanse hulst buxusalternatief planten groeien mooi compact en zijn dus ideaal voor het aanplanten van lage hagen. Je krijgt de planten in pot geleverd en je kunt ze in principe het jaarrond aanplanten. Wees alleen wél voorzichtig met vorst. Om zo snel mogelijk te kunnen genieten van een prachtige groenblijvende haag, raden we het je aan om genoeg vaste planten per strekkende meter te gebruiken. Hoeveel Ilex crenata planten je nodig hebt voor een Ilex haag, hangt af van welke hoogte je wilt hebben. Hieronder volgt een tabel, zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid Ilex planten per meter hebt! Als je nog vragen hebt of behoefte hebt aan een persoonlijk advies, dan kun je natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.Hoogte Planten per strekkende meter
15 - 20 cm 8
25 - 30 cm 7
30 - 40 cm 6
40 - 50 cm 5
100 - 125 cm 3


TIP: We hebben ook allerlei Japanse Hulst als vormsnoei beschikbaar! Denk hierbij aan de Japanse Hulst Bol, Ilex crenata Convexa Bol, Japanse Hulst Caroline Upright Bol én de Ilex crenata Dark Green Piramide. Vlak voor levering snoeien wij jouw bestelling strak in model, zodat jij lang kunt genieten van de mooie vorm.

 

Ilex crenata verzorgen

Het verzorgen van de Japanse Hulst is erg eenvoudig. Deze groenblijvende haag kan goed tegen snoei en de vaste plant groeit erg snel. Tijdens het aanplanten van de snelgroeiende hagen in de volle grond is het raadzaam om het bodemverbeterende middel Vivimus te gebruiken. Door dit te mengen met de uitgegraven grond, en hiermee later het aanplantgat mee aan te vullen, zorg je ervoor dat de Ilex alle voedingsstoffen heeft om goed te kunnen groeien. Een jaar na het aanplanten kun je jaarlijks in april en eind juni voeding onder de plant strooien. Kijk uit dat je niet op de plant morst, want dat kan leiden tot verbranding van het blad. Het is aan te raden om hiervoor organische meststof te gebruiken, omdat deze een tragere werking heeft die geleidelijk aan de bodem voedt. Ondanks dat de buxus baat heeft bij een beetje kalk, Is de Japanse hulst hier niet zo gek op. Geef in droge periodes voldoende water. Het is beter om twee keer in de week een goeie portie water te geven, dan dagelijks een klein beetje water te geven. Geef niet te veel water, dan kan er wortelrot ontstaan.

Ilex crenata snoeien

Het snoeien van de Japanse hulst is erg eenvoudig. Je kan het eigenlijk zo moeilijk maken als je wil. Net zoals bij de buxus kun je de Ilex snoeien zoals jij wil. Snoei een mooie strakke haag, bol of figuur, niets is te gek voor de Japanse Hulst! De Japanse hulst groeit over het algemeen wat sneller dan de buxus, maar iets minder bossig. Hierdoor kun je met twee keer per jaar snoeien gemakkelijk een strakke en volle vorm behouden. De eerste snoei van het jaar kan uitgevoerd worden tussen eind mei/ begin juni. Tijdens deze snoei kun je de hulst dieper snoeien dan enkel de nieuwe scheuten, zo verjong je namelijk de plant. Later in het jaar, rond augustus/ begin september voer je de tweede snoei uit. Tijdens deze snoei hoef je alleen maar oppervlakkig te snoeien. Snoei daarom enkel de uitschietende twijgen. Snoei niet op te warme dagen.

Ilex crenata planten

De Japanse hulst kan eigenlijk het hele jaar door geplant worden in de volle grond. Plant hem echter niet tijdens vorst. Wil je een schitterende wintergroene haag creëren met deze groenblijvende haagplanten? Check dan bovenstaande tabel om te zorgen dat je genoeg stuks per meter aanhoudt. Graaf een aanplantgat dat iets breder en dieper is dan de kluit of wortels van de Ilex. De hulst wordt geplant met de wortels net onder de grond. Meng de uitgegraven aarde met een bodem verbeteraar om zo de Ilex crenata haag of groenblijvende struik te voorzien van een goede start. Maak de grond goed los en plaats de plant in het gat. Vul het gat op met de gemengde aarde en druk de bodem stevig aan. Geef daarna voldoende water.

Via onze webshop koop je niet alleen verschillende Ilex crenata soorten, maar ook vele andere soorten kwalitatieve, gezonde planten en bomen tegen een scherpe prijs. Zo hebben wij verschillende soorten haagplanten (planten in pot, planten met kluit of blote wortels) voor wintergroene hagen (Bijvoorbeeld Buxus), bladverliezende hagen en ook kant en klaar hagen, groenblijvende bomen, wintergroene siergrassen, fruitbomen, leibomen, mediterrane bomen, bloeiende vaste planten en nog veel meer. Denk aan de mooie Blauwe Regen, Glansmispel Red Robin (Photinia fraseri), Prunus laurocerasus Caucasica, Prunus laurocerasus Rotundifolia, Prunus laurocerasus Novita, Fagus sylvatica, Ilex aquifolium (Gewone Hulst), Taxus Baccata, Portugese Laurier (Prunus lusitanica), Ilex meserveae, Hedere haag, Hortensia Annabelle, Hortensia op stam, Toscaanse Jasmijn, Camellia japonica, Viburnum tinus, Amerikaanse Sering, Ligustrum vulgare, Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), Carpinus betulus, Nandina Domestica, Rode Beuk, Groene Beuk (Groene Beukenhaag) en Japanse Esdoorns. Ook voor toebehoren zoals aanplantgrond, mest of boompalen kun je bij ons terecht.

Bekijk alle resultaten in de webshop en plaats je bestelling gemakkelijk online. Deze kun je laten bezorgen of afhalen bij onze kwekerij in de Betuwe! In het eerste geval zorgen wij voor een snelle levering en bij bestellingen vanaf €300,- profiteer je van gratis verzending. Tip: Kies voor een account aanmaken, zodat je je order online kunt volgen en een volgende keer nog sneller en makkelijker je bestelling plaatst. Een offerte aanvragen, bijvoorbeeld voor onze zakelijke klanten, is mogelijk via de website.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00