Japanse Hulst Convexa Bol

Ilex Crenata Convexa bol

v.a.: € 24,95

Formaat
Stamomtrek Ø 25-30 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 24,95
Stamomtrek Ø 30-35 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 37,50
Stamomtrek Ø 35-40 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 47,50
Stamomtrek Ø 40-45 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 54,95
Stamomtrek Ø 45-50 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 89,95
Stamomtrek Ø 55-60 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 119,95
Stamomtrek Ø 60-65 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 159,95
Stamomtrek Ø 65-70 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 179,95
Stamomtrek Ø 70 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 198,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ilex Crenata Convexa bol, bij ons bekend als Japanse Hulst bol, is prachtige groene heester die gesnoeid wordt in bolvorm. Deze struik heeft een kenmerkende volle en dichte groei, die nog eens extra gestimuleerd wordt dmv snoeien.

Onze voordelen:

Japanse Hulst bol kopen

De Ilex Crenata Convexa bol, bij ons beter bekend als Japanse Hulst bol, is een prachtige groene struik die (door ons) gesnoeid is in bolvorm. De Japanse Hulst is een uitstekende vervanger voor de Buxus. Er zijn verschillende formaten van deze bolvormige struik beschikbaar. Op deze pagina vindt u een overzichtelijk schema met daarin de formaten, en wanneer deze bollen beschikbaar zijn. De Convexa kan een maximale hoogte bereiken van 100 cm en is zeer geschikt voor vormsnoei. In de zomer bloeit deze struik met onopvallende witte bloemetjes, die later vervangen worden door zwarte bessen. Het ideale aan de Japanse Hulst is dat hij goed winterhard is, en ook zelfs het hele jaar door groen blijft. Deze heester voorziet uw tuin dus altijd, zelfs in de winter, van een mooi stukje groen. 

TIP: De Japanse Hulst in bolvorm is (bijvoorbeeld) mooi langs de border van uw tuin, maar u kunt hem ook als solitaire struik plaatsen in een plantenbak! 

Bent u ook zo gecharmeerd van deze prachtige bolvormige struik? U kunt de Japanse Hulst in bolvorm makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom er zelf één uitzoeken bij onze kwekerij! Het kweken en verzorgen van bomen en tuinplanten is onze passie, dit ziet u terug in de goede kwaliteit van onze producten.

 

 

Ilex Crenata Convexa bol verzorgen

Het verzorgen van uw Japanse Hulst is zeer eenvoudig. Het is een hele sterke plant die bestand is tegen bijvoorbeeld de veelvoorkomende Buxusmot. Dit maakt de Japanse Hulst enorm populair als alternatief voor de Buxus. Belangrijk is wel dat u deze heester vooral de eerste periode voorziet van voldoende water. Zodra de Japanse Hulst goed heeft kunnen wortelen, kan hij zichzelf van water voorzien. Geef de struik wel altijd wat extra water ten tijden van langdurige warmte en droogte.

TIP: Staat uw Convexa in een plantenbak? Voorzie hem dan wel op reguliere basis van water, anders kan hij uitdrogen.

Japanse Hulst bemesten
Wilt u uw Convexa zo vitaal en krachtig mogelijk houden? Dan is bemesten een aanrader. Door de Japanse Hulst te voorzien van mest stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u ook zijn weerstand hoog. Bemest deze heester het liefst twee keer per jaar. Doe dit één keer in het voorjaar en één keer in de zomer. In deze seizoenen groeit de Japanse Hulst het meest, en kan hij extra voedingsstoffen dus goed gebruiken.

 

 

Japanse Hulst bol snoeien

De Convexa in bolvorm kan snoei zeer goed verdragen. Sterker nog, door deze struik met regelmaat te snoeien stimuleert u zijn prachtige volle groei. Snoei deze topper minimaal twee keer per jaar. Als u de bolvorm mooi strak wilt houden, kan het zijn dat u vaker zult moeten snoeien. Dit is geheel afhankelijk van uw wens betreft de Japanse Hulst. Snoei hem in ieder geval het liefst bij bewolkt weer. Als u snoeit bij zonlicht loopt u namelijk het risico op bladverbranding.

TIP: Gebruik altijd een scherpe (en schone) snoeischaar.

 

 

Ilex Crenata Convexa bol planten

Ook het planten van de Japanse Hulst is eenvoudig. Deze bolvormige struik groeit op alle grondsoorten, maar heeft wel voorkeur voor voedingsrijke- en vocht doorlatende grond. Om uw Convexa de beste start te geven, adviseren wij speciale aanplant grond te gebruiken tijdens het aanplanten. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen en helpt uw huidige grond te verbeteren. Hij maakt zware grondsoorten zoals kleigrond een stuk lichter en luchtiger, zodat het vocht beter afgevoerd kan worden. Daarnaast maakt hij hele droge, zanderige bodems juist een stukje zwaarder en voedzamer. Qua standplaats kunt u het beste een plek zonnige plek aanhouden. Een standplaats in volle zon of halfzon (=halfschaduw) werkt het beste.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Hulst Convexa Bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!