Japanse Hulst Convexa Bol

Ilex Crenata Convexa bol

v.a.: € 24,95

Formaat
Stamomtrek Ø 25-30 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 24,95
Stamomtrek Ø 30-35 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 37,50
Stamomtrek Ø 35-40 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 47,50
Stamomtrek Ø 40-45 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 54,95
Stamomtrek Ø 45-50 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 89,95
Stamomtrek Ø 55-60 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 119,95
Stamomtrek Ø 60-65 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 159,95
Stamomtrek Ø 65-70 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 179,95
Stamomtrek Ø 70 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 198,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Ilex Crenata Convexa bol, bij ons bekend als Japanse Hulst bol, is prachtige groene heester die gesnoeid wordt in bolvorm. Deze struik heeft een kenmerkende volle en dichte groei, die nog eens extra gestimuleerd wordt dmv snoeien.

Onze voordelen:

Ilex Crenata Convexa bol, bij ons beter bekend als Japanse Hulst Convexa bol, is een prachtige groene struik die (door ons) gesnoeid is in bolvorm. De Japanse Hulst is een uitstekende vervanger voor de Buxus. Er zijn verschillende formaten van deze bolvormige struik beschikbaar. Op deze pagina vind je een overzichtelijk schema met daarin de formaten, en wanneer deze bollen beschikbaar zijn. De Convexa kan een maximale hoogte bereiken van 100 cm en is zeer geschikt voor vormsnoei. In de zomer bloeit deze struik met onopvallende witte bloemetjes, die later vervangen worden door zwarte bessen. Het ideale aan de Japanse Hulst is dat hij goed winterhard is, en ook zelfs het hele jaar door groen blijft. Deze heester voorziet je tuin dus altijd, zelfs in de winter, van een mooi stukje groen. 

TIP: De Japanse Hulst in bolvorm is (bijvoorbeeld) mooi langs de border van je tuin, maar je kunt hem ook als solitaire struik plaatsen in een plantenbak! 

Lees meer

Het verzorgen van jouw Japanse Hulst is zeer eenvoudig. Het is een hele sterke plant die bestand is tegen bijvoorbeeld de veelvoorkomende Buxusmot. Dit maakt de Japanse Hulst enorm populair als alternatief voor de Buxus.

Japanse Hulst bemesten
Wil je jouw Convexa zo vitaal en krachtig mogelijk houden? Dan is bemesten een aanrader. Door de Japanse Hulst te voorzien van mest stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Bemest deze heester het liefst twee keer per jaar. Doe dit één keer in het voorjaar en één keer in de zomer. In deze seizoenen groeit de Japanse Hulst het meest, en kan hij extra voedingsstoffen dus goed gebruiken.

De Convexa in bolvorm kan snoei zeer goed verdragen. Sterker nog, door deze struik met regelmaat te snoeien stimuleer je zijn prachtige volle groei. Snoei deze topper minimaal twee keer per jaar. Als je de bolvorm mooi strak wilt houden, kan het zijn dat je vaker zult moeten snoeien. Dit is geheel afhankelijk van jouw wens betreft de Japanse Hulst. Snoei hem in ieder geval het liefst bij bewolkt weer. Als je snoeit bij zonlicht loop je namelijk het risico op bladverbranding.

 

Lees meer

Belangrijk is wel dat je deze heester vooral de eerste periode voorziet van voldoende water. Zodra de Japanse Hulst goed heeft kunnen wortelen, kan hij zichzelf van water voorzien. Geef de struik wel altijd wat extra water ten tijden van langdurige warmte en droogte.

TIP: Staat je Convexa in een plantenbak? Voorzie hem dan wel wat vaker van water, anders kan hij uitdrogen.

Lees meer

Ook het planten van de Japanse Hulst is eenvoudig. Deze bolvormige struik groeit op alle grondsoorten, maar heeft wel voorkeur voor voedingsrijke- en vocht doorlatende grond. Om je Convexa de beste start te geven, adviseren wij speciale aanplantgrond te gebruiken tijdens het aanplanten. Aanplant grond zit boordevol voedingsstoffen en helpt je huidige grond te verbeteren. Hij maakt zware grondsoorten zoals kleigrond een stuk lichter en luchtiger, zodat het vocht beter afgevoerd kan worden. Daarnaast maakt hij hele droge, zanderige bodems juist een stukje zwaarder en voedzamer. Qua standplaats kun je het beste een zonnige plek aanhouden. Een standplaats in volle zon of halfzon (=halfschaduw) werkt het beste.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Hulst Convexa Bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!