Ilex crenata Green Hedge

Japanse Hulst Green Hedge

v.a.: € 2,35

Formaat
Hoogte 15-20cm
€ 2,35
Hoogte 30-40cm
Juli 2024
€ 6,25
Hoogte 40-50cm
€ 8,25
Hoogte 100-125cm
Juli 2024
€ 32,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Ilex crenata Green Hedge, of Japanse Hulst, lijkt veel op de buxus. Japanse Hulst is ideaal om te gebruiken voor een haagje of als vormsnoei. 

Onze voordelen:

Ilex crenata Green Hedge kopen

Ben je op zoek naar een vervanger voor de Buxus, dan is de Japanse Hulst een goed alternatief. Ilex crenata Green Hedge is bijna niet te onderscheiden van de Buxus. Het grote voordeel van de Japanse Hulst is dat deze zeer resistent is tegen ziekte. De Japanse hulst is een sterke, groenblijvende haagplant. De plant heeft kleine, bolle blaadjes met een ovale vorm. De kleur van het blad is licht groen. In de zomer krijgt de plant kleine onopvallende witte bloempjes waarna in de herfst zwarte besjes aan de plant verschijnen. De Japanse hulst is winterhard en erg makkelijk in verschillende vormen te snoeien.
 

  • Bloeikleur: Wit (onopvallend)
  • Bloeitijd: Mei- juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw/ schaduw
  • Hoogte: maximaal 150cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De Japanse hulst heeft weinig verzorging nodig. Deze sterke plant groeit het best op humusrijke, luchtige grond. De Ilex Crenata geeft voorkeur aan licht zure grond. Zo kan water en de benodigde voeding makkelijk opgenomen worden. Je kunt de plant het beste in het voorjaar bemesten met organisch mest, zo stimuleer je de groei.

De bloeitijd van de Japanse hulst is mei-juni. De Ilex crenata Green Hedge kan meerdere keren per seizoen worden gesnoeid. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichte haag. Als je een strakke haag wilt, adviseren wij om de Ilex in mei en in september te snoeien. Deze plant is ook erg geschikt voor vormsnoei. Het beste moment om de Ilex te snoeien, is bij bewolking. De bladeren kunnen namelijk verbranden als de plant gesnoeid wordt in de volle zon.

Lees meer

De Green Hedge heeft een normale waterbehoefte. Het is beter om de plant op één moment veel water te geven, dan op verschillende momenten een beetje. Zo wordt het ontwikkelen van de wortels gestimuleerd.

Lees meer

De Ilex crenata Green Hedge kan zowel in de zon als op een schaduwrijke plek geplant worden. De plant staat wel het liefst op een plaats uit de wind. De Japanse hulst kan het hele jaar geplant worden, als er maar geen vorst is. Wil je snel een dichte haag, plant de plantjes dan dicht op elkaar. Maak de wortels voor het aanplanten eerst goed nat. Graaf een geul en verdeel daarna de planten over de gewenste lengte. Kijk goed of alle planten recht staan.  Strooi wat potgrond bij de planten en druk de grond voorzichtig aan. Je kunt na het aanplanten de Ilex crenata direct wat snoeien zodat alle planten even hoog zijn. Het is belangrijk om na het aanplanten de plant veel water te geven. Hierdoor ontwikkelt het wortelstelsel zich sneller. De plant kan zo sneller zelf op zoek naar water.

TIP: plant 4 tot 6 planten per strekkende meter

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Green Hedge
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!