Ilex crenata Glory Gem

Japanse hulst Glory Gem

v.a.: € 1,50

Formaat
Afmeting --, Stamhoogte , Totaalhoogte 15-20cm
€ 1,50
Afmeting --, Stamhoogte , Totaalhoogte 25-30cm
€ 5,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Ilex Crenata Glory Gem is beter bekend als de Japanse hulst Glory Gem. Deze hulst heeft een rustige groei en blijf het hele jaar door groen. De Ilex Crenata Glory Gem is een perfecte vervanger van de buxus en is ongevoelig voor ziekten en ongedierte zoals de buxusmot. Zo geniet je het hele jaar door van een groene hulst zónder zorgen!

Onze voordelen:

De Ilex Crenata Glory Gem is een Japanse hulst soort met een rustige groei. Deze Ilex heeft kleine groene blaadjes die het hele jaar door aan de struik blijven hangen. Zo heb je nooit een kale struik dankzij deze Ilex! Deze heester kan zowel in de volle grond in de tuin, als in een pot op het balkon of terras geplant worden. Met deze hulst kun je dus alle kanten op! Daarnaast laat de Ilex zich erg goed in vorm snoeien. De Glory Gem is een bolvormige struik. Deze vorm is makkelijk te behouden door tweemaal per jaar te snoeien. In het voorjaar zullen er kleine witte bloemen aan de Ilex groeien, waarna kleine zwarte besjes zich zullen vormen. Deze bessen zijn niet eetbaar. De Glory Gem staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een goed vocht doorlatende humusrijke bodem.

Lees meer

Het verzorgen van de Japanse hulst is erg eenvoudig. Om de bol zo vitaal en krachtig mogelijk te houden is bemesten een aanrader. Zo stimuleer de groei en bloei van de plant en behoud je de weerstand hoog. Bemest daarom de hulst twee keer per jaar. Doe dit een keer in het voorjaar en een keer in de zomer. Daarnaast kun je twee keer per jaar de bol snoeien om zo zijn vorm te behouden. Het is aan te raden om tijdens bewolkt weer te snoeien, snoeien tijdens zonlicht kan namelijk voor bladverbranding zorgen.

Lees meer

Het is belangrijk om de Japanse hulst voldoende vocht te geven en ervoor te zorgen dat het water ook weer goed weg kan lopen. Wanneer het water niet goed weg kan lopen kan er wortelrot ontstaan. Als de Ilex in de tuingrond staat is het belangrijk om vooral de eerste maanden de planten voorzien van voldoende water. Wanneer de bol in een pot staat, voorzie deze dan op reguliere basis van water, maar pas wel op dat je niet te veel water geeft.

Lees meer

Plant de Glory Gem in de volle grond of in een pot. De bolvormige struik groeit op eigenlijk alle grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan een voedingsrijke en vocht doorlatende grond. Gebruik speciale aanplantgrond om zo de hulst de best mogelijke start te geven. Deze aanplantgrond zorgt ervoor dat de hulst alle benodigde voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om goed te kunnen groeien. De Ilex Crenata staat het liefste op een zonnige of halfschaduw plek.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Glory Gem
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.