Ilex crenata Dark Green Piramide

Japanse Hulst 'Dark Green' als Piramide

v.a.: € 27,50

Formaat
Stamomtrek Piramide, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40 cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 27,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Geef je tuin in een handomdraai een luxe uitstraling met de Japanse Hulst 'Dark Green Piramide'! Deze Ilex crenata is wintergroen en door ons al in de mooie piramidevorm gesnoeid. 

Onze voordelen:

De Japanse Hulst ‘Dark Green Piramide’ is een echte eyecatcher in je tuin vanwege de opgaande, compacte vorm en prachtige ovale, donkergroene blaadjes. Doordat het een wintergroene tuinplant is, zorgt de Ilex crenata het hele jaar voor kleur (en privacy) in de tuin! In het voorjaar bloeit de struik met onopvallende, kleine witte bloemetjes, die overigens wel lekker geuren en vlinders en bijen naar je tuin lokken. Na de bloei komen er in de herfst zwarte besjes tevoorschijn, waar vogels dol op zijn. De Japanse Hulst ‘Dark Green Piramide’ zorgt ieder seizoen dus voor genoeg leven in de tuin! Andere voordelen van de Ilex crenata zijn dat de tuinplant makkelijk te onderhouden, goed winterhard en ongevoelig voor ziektes en plagen is. De stekelloze Hulst vertoont als haagplant sterke gelijkenis met de Buxus. Het verschil is alleen dat de Japanse Hulst, in tegenstelling tot de Buxus, niet gevoelig is voor Buxusmot en daarom een zeer goed alternatief hiervoor is. 

Geen gedoe, maar wel genieten van een sierlijke, altijd groene Hulst? Kies dan voor de Japanse Hulst ‘Dark Green Piramide’! Met deze topper kun je alle kanten op. Zo kun je er een wintergroene haag of erfafscheiding mee creëren of de piramidevormige plant in een mooie pot op het terras of balkon zetten. Heb je al een plek in gedachten?

Tip: Japanse Hulst is ook een geschikte vervanger voor Buxus.

Kenmerken

  • Bloeikleur: wit
  • Bloeitijd: mei/juni
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon/halfschaduw/schaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: ja
  • Giftig: ja
Lees meer

Fijn aan de Ilex crenata ‘Dark Green Piramide’ is dat de vaste plant weinig verzorging nodig heeft. Om de groei te stimuleren kun je in het voorjaar en in de zomer de Japanse Hulst bemesten met organische mest. De Dark Green Piramide is goed winterhard, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper. Om de strakke piramidevorm te behouden, pak je rond mei en september de heggenschaar erbij. Wij adviseren je om te snoeien op een bewolkte dag, want in felle zon is er kans op bladverbranding. Aangezien de prachtige donkergroene kleur de grootste sierwaarde heeft, wil je dat natuurlijk voorkomen!

Lees meer

Heb je de Japanse Hulst aangeplant? Geef de jonge plant(en) in de beginperiode regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Volwassen planten hoef je alleen tijdens warme en droge periodes extra water te geven. Let erop dat de grond dan voldoende vochtig blijft. De Ilex crenata ‘Dark Green’ heeft verder een normale waterbehoefte.

Lees meer

Het aanplanten van de Japanse Hulst ‘Dark Green Piramide’ kan het hele jaar, zolang het niet vriest. De beste periode is echter tussen september en april: dan kunnen de wortels goed groeien en kan de Hulst zich voorbereiden op de zomer. Deze topper van een plant is veelzijdig te gebruiken, bijvoorbeeld om een erfafscheiding mee te vormen of als mooie potplant op het terras of balkon toe te passen. Het best groeit de Ilex crenata in een voedingsrijke, humusrijke, licht zure, vochtige, maar goed doorlatende grond. Het is raadzaam om gebruik te maken van tuinturf of speciale aanplantgrond voor een goede bodem en daarmee een energieke start. Wat de standplaats betreft, kun je de Japanse Hulst zowel in de zon als schaduw plaatsen. Dit maakt dat er in iedere tuin wel een plekje te vinden is voor deze eyecatcher! Klaar met de aanplanting? Geef de jonge Japanse Hulst dan voldoende water om goed te kunnen gaan wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Dark Green Piramide
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!