Ilex crenata Caroline Upright

Japanse hulst Carolina Upright

v.a.: € 3,40

Formaat
Afmeting --, Stamhoogte , Totaalhoogte 15-20cm
€ 3,40
Afmeting --, Stamhoogte , Totaalhoogte 30-40cm
€ 7,50
Afmeting --, Stamhoogte , Totaalhoogte 40-50cm
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Ilex crenata Caroline Upright is een prachtige bol die het hele jaar door groen blijft. De Upright bol is dicht vertakt en heeft kleine groene blaadjes. De bol kan in de volle grond, bijvoorbeeld langs de border, of juist in een mooie pot als solitair op het terras staan.

Onze voordelen:

De Ilex crenata is ook wel bekend onder de naam Japanse hulst. De Caroline Upright is een Japanse hulst soort die bij (ons) de kweker al mooi in een bolvorm gesnoeid is. De bol heeft daarom al strakke vorm en is dicht vertakt. De Ilex crenata is een erg populaire soort en dient ook vaak als vervanger voor de Buxus. De Japanse hulst is namelijk heel erg goed bestand tegen ziektes, maar ook tegen plagen zoals de buxusmot. Ook is de Ilex crenata net zo geschikt voor vormsnoei als de Buxus. Dit houdt in dat je met deze plant echt alle kanten op kunt. De Ilex crenata Caroline Upright heeft een rustige groei en zal maximale hoogte bereiken van anderhalf tot twee meter. Met snoei kun je deze gemakkelijk compact houden. Een ander groot voordeel van deze plant is dat hij het hele jaar door groen blijft. Je kunt de Upright bol zowel in de volle grond als in een pot planten.

Lees meer

Het verzorgen van de Ilex crenata Caroline Upright is erg eenvoudig. Het raadzaam om twee keer per jaar de grond te bemesten om er zo voor te zorgen dat de plant de benodigde voedingsstoffen krijgt. Bemest daarom in het voorjaar en in de zomer. Daarnaast is regelmatig snoeien belangrijk om een strakke bolvorm te behouden. Daarom is het raadzaam (om in ieder geval) twee keer per jaar te snoeien. De eerste snoeibeurt vindt plaats in de maand juni en de tweede in de maand september. Om de bol nog strakker te houden kun je vaker dan twee keer snoeien. Snoei echter niet op een erg zonnige dag, maar eerder wanneer het bewolkt is. Bij fel zonlicht loop je namelijk het risico dat de bladeren verbranden.

Lees meer

De Ilex crenata Caroline Upright kan zowel in een pot als in de volle grond staan. Wanneer de bol in een pot staat is het belangrijk dat er met regelmaat water krijgt. Staat deze in de volle grond, dan is het vooral de eerste maanden na het aanplanten belangrijk dat de plant genoeg water krijgt. Geef echter geen water tijdens vorst. Na de eerste maanden na aanplanten hoef je alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden. Geef daarom één tot 3 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur. Geef niet vaker dan 3 keer per week water. Het is beter om twee of drie keer per week wat meer water te geven dan dagelijks een beetje.  Geef niet te veel water, om zo wortelrot te voorkomen.

Lees meer

De Ilex crenata Caroline Upright kan op elke grondsoort goed groeien. Belangrijk is, is dat de grond goed vocht doorlatend is en dat de grond genoeg voedingsstoffen bevat. Wanneer het water niet goed weg kan, kan er wortelrot ontstaan. Plant de bol in een pot of in de volle grond. In de volle grond dien je een gat te graven dat net iets breder en dieper is dan de kluit of wortels van de plant. Om de grond te voorzien van genoeg voedingsstoffen kun je de uitgegraven grond mengen met Vivimus. Deze organische bodemverbeteraar is verkrijgbaar op onze webshop en zorgt ervoor dat jouw hulst voorzien wordt van de beste start. Plaats de plant in het aanplantgat en vul deze op met de gemengde aarde. Daarna druk je de aarde stevig aan en geef je voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Caroline Upright
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!