Japanse Hulst Caroline Upright bol

Ilex Crenata Caroline Upright bol

v.a.: € 19,95

Formaat
Stamomtrek Ø 25 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 19,95
Stamomtrek Ø 80-90 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 350,00
Stamomtrek Ø 90-100 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
€ 395,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Ilex Crenata Caroline Upright, beter bekend als Japanse Hulst Caroline Upright, is een prachtige groenblijvende struik. Deze dicht-vertakte struik heeft kleine groene blaadjes, die het hele jaar door groen blijven.

Onze voordelen:

De Ilex Crenata Caroline Upright bol, bij ons bekend als de Japanse Hulst Caroline Upright bol, is een prachtige groenblijvende struik. Deze struik wordt door de kweker (ons) zelf geknipt in een mooie, strakke bolvorm. De Japanse Hulst begint steeds populairder te worden, vooral als vervanger voor de Buxus. De Japanse Hulst is namelijk goed bestand tegen ziektes/plagen zoals de Buxusmot, en daarnaast is hij net zo geschikt voor vormsnoei als de Buxus. Het is een struik die langzaam groeit en een maximale hoogte kan bereiken van 1,5 - 2 meter. De dicht-vertakte Caroline Upright bol laat zijn mooie groene blaadjes het hele jaar door zien, en is dan ook een prachtige aanwinst voor iedere tuin. Plaats hem bijvoorbeeld langs de border, of zet hem als solitaire struik in een mooie pot.

Wilt u deze prachtige groenblijvende struik ook in uw tuin hebben staan? U kunt de Japanse Hulst Caroline Upright makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom ze eens bekijken in onze kwekerij! Heeft u na het lezen van deze tekst aanvullende vragen of wilt u meer informatie? U mag ons uiteraard ook altijd bellen of mailen!

 

 

Lees meer

Het regelmatig snoeien van uw Japanse Hulst is belangrijk om zo zijn strakke bolvorm te behouden. Wij adviseren voor het behoud van de vorm van deze bolvormige struik om (in ieder geval) twee keer per jaar te snoeien. Snoei de eerste keer in de maand juni en de tweede keer in de maand september. Uiteraard kunt u verder nog naar wens deze bol snoeien om hem mooi strak te houden. Snoei hem wel het liefste als het bewolkt weer is, bij fel zonlicht loopt u het risico op bladverbranding.

TIP: Gebruik altijd een goed scherpe, en schone snoeischaar.

Het bemesten van uw Japane Hulst bol stimuleert de groei en houdt bovendien zijn weerstand hoog. Bemest hem het liefst twee keer per jaar. Doe dit één keer in het voorjaar en één keer in de zomer. 

Lees meer

De verzorging van de Japanse Hulst is zeer eenvoudig. Het belangrijkste punt om rekening mee te houden is dat de plant voldoende vocht krijgt, en dit vocht ook weer goed kan afvoeren dmv de juiste bodem. Als uw Ilex Crenata bol in de tuingrond staat adviseren wij om vooral de eerste maanden hem te voorzien van voldoende water. Als uw Ilex Crenata bol in een pot staat, voorzie hem dan op reguliere basis van water, maar pas op dat u niet teveel geeft. Teveel water is slecht voor de wortels.

Lees meer

Het planten van uw Japanse Hulst Caroline Upright bol is ook zeer eenvoudig. Deze bijzonder mooie struik groeit namelijk goed op alle bodems, al geeft hij wel de voorkeur aan voedzame, goed vocht doorlatende grond. Gebruik daarom voor de zekerheid speciale aanplant grond tijdens het aanplanten. Deze grond zit vol voedingsstoffen, maakt de zwaardere kleigronden luchtiger (en hiermee beter vocht doorlatend) en maakt droge zanderige bodems juist wat zwaarder en voedzamer. Aanplant grond is hiermee een echte bodemverbeteraar.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Hulst Caroline Upright bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!