Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Glansmispel
vragen? 0344 22 81 00

Glansmispel kopen direct uit eigen kwekerij

De Glansmispel (Photinia) is een haagplant met mooie, glanzende bladeren. Een losstaande Glansmispel is eenvoudig in een gewenste vorm te snoeien. De plant is ook uitermate geschikt voor de vorming van een mooie en volle haag. De kleur van het blad verandert het hele jaar door. Zo heeft u in het voor- en najaar rood blad en in de zomer groene bladeren. Door de mooie witte bloemen en de glanzende bladeren is de Glansmispel haag een verrijking voor uw tuin.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Glansmispel kopen:

De Glansmispel (Photinia) is een sierlijke plant met witte bloemen. Ook groeien er rood/zwarte besjes aan de plant. De plant heeft glanzende bladeren met een omgedraaide eironde vorm. De bladeren worden tussen de 8 en 15 centimeter groot. De kleur van de nieuwe bladeren is afhankelijk van het seizoen; de kleur loopt uit van mooie rode bladeren naar groene blaadjes. In het voorjaar loopt het blad uit naar bruinrood, in de zomer worden de bladeren groen en in het najaar verkleuren ze donkerrood. De Glansmispel struik is erg geschikt om een mooie dichte haag mee te creëren. Plant voor een dichte haag ongeveer 3 à 4 stuks per meter. De plant bloeit in mei en juni. De haagplant blijft groen in de winter en is matig winterhard. De Glansmispel trekt mooie vlinders en insecten naar uw tuin.

Glansmispel kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo koopt u de mooiste Glansmispel, zoals de Photinia Red Robin. Met de Red Robin in de tuin bent u zeker van een mooie dichte haag. Kom gerust eens langs bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Naast de Glansmispel haag kunt u bij ons ook uit andere haagplanten kiezen, zoals de Japanse Hulst, kantenklare haag Vuurdoorn Red, Leylandii Conifeer, Laurier Herbergii, Taxus Baccata, Taxus Media Hillii, de Portugese Laurier, Laurier Etna, Laurier Novita, Laurier Genolia, Laurier Otto Luyken, Laurier Rotundifolia, kant en klare hagen Taxus Baccata, groenblijvende haagplanten, kleine haagelementen, de kantenklare haag en wintergroene hagen. Daarnaast vindt u bij ons verschillende bomen en diverse soorten vaste plant, zoals de Amberboom Worplesdon, Japanse Esdoorns en meerstammige bomen. Vanaf 300 euro profiteert u van gratis verzending.

Glansmispel verzorgen:

De Glansmispel groeit het beste op vochtige en voedingsrijke grond op een beschutte plek uit de harde wind. De Glansmispels Red Robin dient beschermd te worden tegen nachtvorst, anders kan de vrieskou de nieuwe bladeren aantasten. Bemest de glansmispel elk jaar met organische mest. Door de bemesting zal de Glansmispel haag zich beter kunnen ontwikkelen tot een sterke plant en een mooie dichte haag. De Glansmispel Red Robin haag zorgt voor de mooiste vlinders en insecten in uw tuin. Geef de haagplant vooral na het aanplanten ruim water. Ook in de droge periodes kunt u wat extra water geven. 

Glansmispel snoeien:

Als u de Red Robin haag graag strak wilt houden, is het aan te raden om twee keer per jaar te snoeien. Houdt u juist meer van de wildere uitstraling van de plant, dan is snoeien niet noodzakelijk. De mooie rode en groene bladeren zullen dan goed naar voren komen in uw tuin. Als de Glansmispel struik meermaals per jaar gesnoeid wordt, wordt de groei van nieuwe scheuten gestimuleerd. Door de nieuwe scheuten zal de plant compacter worden. Het compacte creëert u ook door ongeveer 3 à 4 haagplanten per strekkende meter te planten. De glansmispel haag is ook geschikt voor vorm snoei. De beste periode voor dit soort snoei is maart.

Glansmispel planten:

De Glansmispel Red Robin haag kan het best op een vochthoudende bodem geplant worden. De plant groeit goed op zowel een zonnige als op een halfschaduwrijke standplaats. De Glansmispel moet wel beschermd worden tegen de wind. De plant kan het hele jaar door aangeplant worden, al heeft aanplanten in het najaar de voorkeur. Geef de Red Robin in de tuin na het aanplanten ruim water. De plant moet vooral de eerste tijd na het aanplanten goed beschermd worden tegen de kou en harde wind. In het voorjaar loopt de Glansmispel haag uit met mooie rode bladeren en in de zomer prachtig groene varianten. Met bescherming blijft het groene en rood blad mooi zitten. Plant ongeveer 3 haagplanten per strekkende meter. Creëer ook eens een gemengde haag met de verschillende haagplanten in ons ruime assortiment.  

Bij Bomenenzo kunt u naast de Photinia Red Robin ook uit andere haagplanten kiezen, zoals de Japanse Hulst, kantenklare haag Vuurdoorn Red, Leylandii Conifeer, Laurier Herbergii, Taxus Media Hillii, Laurier Etna, Laurier Novita, Laurier Genolia, Laurier Rotundifolia, Laurier Otto Luyken, de Portugese Laurier, Taxus Baccata, kant en klare hagen Taxus Baccata, groenblijvende haagplanten, kleine haagelementen, de kantenklare haag en wintergroene hagen. Daarnaast vindt u bij ons verschillende bomen en diverse soorten vaste plant, zoals de Amberboom Worplesdon, Japanse Esdoorns en meerstammige bomen. Vanaf 300 euro profiteert u van gratis verzending.