Glansmispel
vragen? 0344 22 81 00

Glansmispel

De Glansmispel (Photinia) is een haagplant met mooi glanzende bladeren. Een losstaande Glansmispel is eenvoudig in een gewenste vorm te snoeien. De plant is ook uitermate geschikt voor de vorming van een mooie en volle haag. Door de mooie witte bloemen en de glanzende bladeren is de Glansmispel een verrijking voor uw tuin.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Glansmispel kopen:

Op bomenenzo.nl kunt een glansmispel eenvoudig bestellen en snel online kopen. De glansmispel (Photinia) is een sierlijke plant met witte bloemen. Ook groeien er rood/zwarte besjes aan de plant. De plant heeft glanzende bladeren met een omgedraaide eironde vorm. De bladeren worden tussen de 8 en 15cm groot. De kleur van de bladeren is afhankelijk van het seizoen, de kleur loopt uit van rood naar groen. In het voorjaar zijn de bladeren bruinrood, in de zomer worden de bladeren groen en in het najaar verkleuren ze donkerrood. De Glansmispel is erg geschikt om een mooie, volle haag te creëren. De plant bloeit in mei-juni. De glansmispel blijft groen in de winter en is matig winterhard.

Glansmispel verzorgen:

De Glansmispel groeit het beste op vochtige en voedingsrijke grond. De Glansmispel dient beschermd te worden tegen nachtvorst, anders kan de vrieskou de bladeren aantasten. Bemest de glansmispel elk jaar met organische mest. Door de bemesting zal de plant zich beter kunnen ontwikkelen tot een sterke plant.

Glansmispel snoeien:

Als u de Glansmispel graag strak wilt houden, is het aan te raden om twee keer per jaar te snoeien. Houdt u juist meer van de wildere uitstraling van de plant, dan is snoeien niet noodzakelijk. Als de Glansmispel meermaals per jaar gesnoeid wordt, wordt de groei van nieuwe scheuten gestimuleerd. Door de nieuwe scheuten zal de plant compacter worden. De glansmispel is ook geschikt voor vorm snoei, de beste periode voor vorm snoei is maart.

Glansmispel planten:

De Glansmispel kan het best op een vochthoudende bodem geplant worden. De plant groeit goed op zowel een zonnige als op een halfschaduwrijke standplaats. De Glansmispel moet wel beschermd worden tegen de wind. De plant kan het hele jaar door aangeplant worden, al heeft aanplanten in het najaar de voorkeur. Geef de Glansmispel na het aanplanten goed water. De plant moet vooral de eerste tijd na het aanplanten goed beschermd worden tegen de kou en harde wind.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei-juni
  • Bladkleur: Groen-rood
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw
  • Hoogte: 3 meter
  • Winterhard: Ja
Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!