Glansmispel
Elk seizoen weer genieten van een andere bladkleur.
Ben je op zoek naar een opvallende haagplant? De Glansmispel (Photinia) is een winterharde én wintergroene haagplant met twee verschillende bladkleuren. Geniet van glanzende groene bladeren in combinatie met schitterende felrode uitlopers. Perfecte optie als je van kleurvariatie houdt!

Glansmispel

Van hoog naar laag sorteren

Glansmispel

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Glansmispel kopen

De Glansmispel (Photinia) is een sierlijke plant met witte bloemen. Ook groeien er rood/zwarte besjes aan de plant. De plant heeft glanzende bladeren met een omgedraaide eironde vorm. De bladeren worden tussen de 8 en 15 centimeter groot. De kleur van de nieuwe bladeren is afhankelijk van het seizoen; de kleur loopt uit van mooie rode bladeren naar groene blaadjes. In het voorjaar loopt het blad uit naar bruinrood, in de zomer worden de bladeren groen en in het najaar verkleuren ze donkerrood. De Glansmispel struik is erg geschikt om een mooie dichte haag mee te creëren. Met de Glansmispel Photinia fraseri creëer je ook nog eens een groenblijvende haag! Plant voor een dichte haag ongeveer 3 à 4 stuks per meter. De maximale hoogte zal rond de 250 cm liggen, maar natuurlijk kun je hem zelf ook kleiner houden. De Glansmispel bloeit in mei en juni. De haagplant blijft groen in de winter en is winterhard. Deze wintergroene struik trekt mooie vlinders en insecten naar je tuin.

Glansmispel kopen bij Bomenenzo.nl

Bij kwekerij Bomenenzo koop je de mooiste Glansmispel, zoals de Photinia Red Robin. Met de Photinia fraseri Red Robin in de tuin ben je zeker van een wintergroene dichte haag, met een prachtige afwisselende groene- en rode kleur. Onze haag planten worden in het veld gekweekt en krijgen hierbij alle benodigde liefde én aandacht. Wij leveren de Glansmispel Photinia fraseri planten in pot, deze kun je op eenvoudige wijze verwijderen voor de aanplant.

TIP: We hebben de Photinia fraseri Red Robin ook beschikbaar als Glansmispel leiboom, bolboom, halfstam én dakboom. We hebben zelfs een kleinere variant met kleinere blaadjes: de Photinia fraseri Little Red Robin. 

Glansmispel verzorgen

De Glansmispel groeit het beste op vochtige en voedingsrijke grond op een beschutte plek uit de harde wind. De Glansmispels Red Robin dient beschermd te worden tegen nachtvorst, anders kan de vrieskou de nieuwe bladeren aantasten. Bemest de glansmispel elk jaar met organische mest. Door de bemesting zal de Glansmispel haag zich beter kunnen ontwikkelen tot een sterke plant en een mooie dichte haag. De Glansmispel Red Robin haag zorgt voor de mooiste vlinders en insecten in je tuin. Geef de haagplant vooral na het aanplanten ruim water. Ook in de droge periodes kun je wat extra water geven. 

Glansmispel snoeien

Als je de Red Robin haag graag strak wilt houden, is het aan te raden om twee keer per jaar te snoeien. Houd je juist meer van de wildere uitstraling van de plant, dan is snoeien niet noodzakelijk. De mooie rode en groene bladeren zullen dan goed naar voren komen in je tuin. Als de Glansmispel struik meermaals per jaar gesnoeid wordt, wordt de groei van nieuwe scheuten gestimuleerd. Door de nieuwe scheuten zal de plant compacter worden. Het compacte creëer je ook door ongeveer 3 à 4 haagplanten per strekkende meter te planten. De glansmispel haag is ook geschikt voor vorm snoei. De beste periode voor dit soort snoei is maart.

Glansmispel planten

De Glansmispel Red Robin haag kan het best op een vochthoudende bodem geplant worden. De plant groeit goed op zowel een zonnige als op een halfschaduwrijke standplaats. De Glansmispel moet wel beschermd worden tegen de wind. De plant kan het hele jaar door aangeplant worden, al heeft aanplanten in het najaar de voorkeur. Geef de Red Robin in de tuin na het aanplanten ruim water. De plant moet vooral de eerste tijd na het aanplanten goed beschermd worden tegen de kou en harde wind. In het voorjaar loopt de Glansmispel haag uit met mooie rode bladeren en in de zomer prachtig groene varianten. Met bescherming blijft het groene en rood blad mooi zitten. Plant ongeveer 3 haagplanten per strekkende meter. Creëer ook eens een gemengde haag met de verschillende haagplanten in ons ruime assortiment.  

Bij Bomenenzo kun je naast de Photinia Red Robin ook uit andere haagplanten kiezen, zoals de Japanse Hulst, kantenklare haag Vuurdoorn Red, Leylandii Conifeer, Laurier Herbergii, Taxus Media Hillii, Laurier Etna, Laurier Novita, Laurier Genolia, Laurier Rotundifolia, Laurier Otto Luyken, de Portugese Laurier, Taxus Baccata, kant en klare hagen Taxus Baccata, groenblijvende haagplanten, kleine haagelementen, de kantenklare haag en wintergroene hagen. Daarnaast vind je bij ons verschillende bomen en diverse soorten vaste planten, zoals de Amberboom Worplesdon, Japanse Esdoorns en meerstammige bomen. Vanaf 300 euro profiteer je van gratis verzending

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00