Bol Photinia

Photinia 'Red Robin'

v.a.: € 52,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100cm
€ 52,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 230-250cm
€ 175,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Bol Photinia is een groenblijvende bolboom. Hij heeft kleine groene bladeren die in het voorjaar rood uitlopen. De Photinia fraseri Red Robin is een gezonde boom die niet gevoelig is voor ziektes en plagen en geschikt  voor kleine tuinen.

Onze voordelen:

De Bol Photinia is een groenblijvende Bolboom. Deze Bolboom groeit ieder voorjaar met fel rode nieuwe scheuten die later groen zullen verkleuren. De Bol Photinia is ook wel bekend onder de naam Glansmispel. De Bol Photinia krijgt in mei-juni witte scherm bloemen. Wanneer u de Bol Photinia in het voorjaar snoeit zal deze geen bloemen krijgen. Koop de Bol Photinia of de Dak Photinia, Lei Photinia, Photinia fraseri Red Robin nu bij bomenenzo. De Bol Photinia kunt u online kopen bij bomenenzo.nl. Ook kunt u de boom komen bekijken bij ons op de kwekerij. Bomenenzo beschikt ook over een eigen bezorgdienst en aanplantservice.

 

Lees meer
De Bol Photinia kunt u in het vroege voorjaar wat snoeien door het dode hout weg te knippen. U kunt dan ook de takken die elkaar kruisen of beschadigd zijn wegknippen. Wilt u de Bol Photinia flink snoeien of weer goed in vorm krijgen, doe dit dan na de bloei.
Lees meer
In droge perioden moet u de Bol Photinia regelmatig water geven. Ook na het aanplanten moet u de boom regelmatig water geven.
Lees meer
De Bol Photinia staat graag in de zon of half schaduw. De grond moet voor de Bol Photinia goed doorlatend zijn. Ook is het goed als de grond wat zuurder is en genoeg voedingsstoffen heeft.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Bol Photinia op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Bol Photinia om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bol Photinia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!