Dak Photinia

Photinia fr. 'Red Robin'

v.a.: € 99,00

Formaat
Stamomtrek 6-8cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 210-240cm
Op aanvraag
€ 99,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Deze groenblijvende Photinia is nu ook als dakboom leverbaar!

Met zijn prachtige rode bladeren bij het uitlopen is het echt een blikvanger. De Red Robin is makkelijk te onderhouden en snoeien kunt u het beste doen vroeg in het voorjaar na de vorst. Let op: de Photinia is vorstgevoelig en staat het liefst op een warme, beschutte plaats.

Onze voordelen:

De Dak Photinia is ook wel bekend onder de naam Glansmispel. De Dak Photinia is een groenblijvende Dakboom. De nieuwe bladeren die in het voorjaar aan de boom verschijnen zijn rood van kleur maar zullen al snel groen verkleuren. De Dak Photinia bloeit met witte bloemen. De Dak Photinia staat graag in de zon of half schaduw en wat  beschut tegen harde wind. De grond moet voor de Leiphotinia vruchtbaar wat zuurdere grond zijn en goed doorlatend. U kunt uw Dak Photinia online kopen bij bomenenzo.nl maar ook is het mogelijk om onze kwekerij te bezoeken. Bomenenzo beschikt ook over een eigen bezorgservice en aanplantservice. Naast de Dak Photinia verkopen wij ook de Bol Photinia, Lei Photina, Photinia fraseri Red Robin

 

 

Lees meer
De Dak Photinia vraagt weinig onderhoud. De uitstekende takken van de Dak Photinia kunt u in het rek binden, waardoor uw boom steeds voller wordt. Zo creëert u een prachtige groenblijvende parasol. Wilt u de Dak Photinia toch snoeien, dan kunt u dit het beste doen in het vroege voorjaar. Snoei alleen niet ten tijden van vorst.
Lees meer
Wanneer de Dak Photinia net is aangeplant, is het belangrijk om in droge perioden de boom regelmatig water te geven.
Lees meer
1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit van de Dak Photinia makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Een pot, emmer of plantzak (zwart), moet wel verwijderd worden voor aanplant.

3. Plant de Dak Photinia op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen. Zorg dat alle wortels bedekt zijn. Stamp voorzichtig de grond rond de boom aan. Geef tevens de boom nu water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Dak Photinia om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dak Photinia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is het dak een vierkant of kruis?

Bij de meeste dakbomen, zoals Dakplataan, Dak Amberboom, Dakmoerbei Fruitless, Dak Ginkgo, Dak Prunus nigra bestaat het dak uit 6-armen (kruisdak). Deze heeft een doorsnede van 1.80meter.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!