Photinia fraseri Red Robin halfstam

v.a.: € 52,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100cm
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze Halfstam is bekend met de naam Glansmispel. De boom is de laatste tijd steeds meer populair geworden. In het voorjaar bloeit de boom met witte bloemetjes en rood blad. Later in het jaar zal het blad verkleuren naar groen. In de eerste groei zal de Halfstam Glansmispel zich vormen tot in een bossige kroon. Na enige tijd zullen de takken meer doorhangen zodat er een bredere kroon ontstaat. Vanwege de kans op vorstschade is het van belang dat u de Glansmispel een beschutte plek geeft in uw tuin.

Onze voordelen:

Eigenschappen Photinia Fraseri Red Robin Halfstam:

  •  Photinia Fraseri Red Robin is een bloeiende boom in het voorjaar. Hij geeft dan witte bloemetjes.
  •  Daarnaast zal hij zijn prachtig rode blad laten zien. Later in het jaar verkleurt het blad naar groen.
  •  Is vorst gevoelig. Kies daarom een beschutte standplaats.
  •  Kan op ieder grondbodem. Let wel, is kalkminnend.
  •  De Glansmispel kan geknipt worden naar wenselijke vorm.
  •  U dient de losse boom op jonge leeftijd in te sporen.
Lees meer

Photinia fraseri Red Robin halfstam bemesten

De Photinia fraseri Red Robin halfstam groeit beter als u hem jaarlijks bemest. De beste tijd om dit te doen is het voorjaar. Het bodemverbeterende middel Vivimus universeel komt hierbij goed van pas. U bestelt dit middel voordelig geprijsd in onze webshop.

Photinia fraseri Red Robin halfstam snoeien

Het snoeien van de Photinia fraseri Red Robin halfstam is vooral nodig om de kroon mooi rond te houden. Knip in het voorjaar (of eventueel in de nazomer) wat takjes weg om de vorm te behouden. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap. Trek goede tuinhandschoenen aan om uw handen te beschermen tijdens het snoeien.

Tip: Knip in het najaar eens wat takjes af om ze vervolgens in een herfststuk te verwerken. Ook leuk om weg te geven als cadeautje. Laat uw creativiteit de vrije loop gaan!
Lees meer

Photinia fraseri Red Robin halfstam water geven

De Photinia fraseri Red Robin halfstam houdt van vochthoudende grond. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te controleren, zeker in het zomerseizoen (als de verdamping hoog is). Geef de Glansmispel water indien nodig. Eventueel kunt u wat plantenvoeding aan het water toevoegen.
Lees meer

Photinia fraseri Red Robin halfstam planten

De Photinia fraseri Red Robin halfstam planten doet u op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Daar komt de boom het beste tot zijn recht. Het is belangrijk dat de boom op een wind beschutte plek staat, omdat hij redelijk vorstgevoelig is. Verder geeft hij de voorkeur aan vochtige, kalkhoudende grond.

Graaf een ruim aanplantgat in de grond en maak de volle grond los. Meng er daarna een halve zak vruchtbare aanplantgrond door. Hiermee zorgt u eenvoudig voor de ideale groeiomstandigheden. Zet de kluit in het gat en vul het op met aanplantgrond. Druk de grond goed aan en geef uw Glansmispel water. Ook in de periode na de aanplant heeft het boompje behoefte aan extra vocht.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Photinia fraseri Red Robin halfstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!