Glansmispel

Photinia serrulata Red Robin

v.a.: € 19,25

Formaat
Hoogte 80-100cm
€ 19,25
Hoogte 100-125cm
Juli 2023
€ 37,50
Hoogte 125-150cm
Juli 2023
€ 48,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Met de populaire Photinia serrulata Red Robin ben je het hele jaar door verzekerd van een mooi zicht in je tuin, balkon of terras. Deze Glansmispel is een prachtige én gemakkelijke plant en is erg populair dankzij zijn goede eigenschappen.

Onze voordelen:

De Glansmispel Photinia serrulata 'Red Robin' is een populaire plant en wordt vaak als sierheester of haag aangeplant. De afgelopen 10 jaar behoort deze plant tot de meest verkochte planten in Europa. Tuinliefhebbers loven de eigenschappen, bladeren, bloei en bessen van deze plant. Deze Photinia is zeer resistent tegen ziektes, winterhard én bladhoudend. Zo heb je het hele jaar door een prachtige groenblijvende haag of sierheester in je tuin. De bladeren zijn 8-12 cm lang, 4-6 cm breed en als ze jong zijn diep rood. Later zullen de oude bladeren groen worden waardoor een zeer fraai contrast van rood en groen tinten ontstaat. De bloei is in mei met witte fijne bloemen. De Photinia kan in alle grondsoorten groeien en kan zowel in de tuin als in een pot groeien.

Lees meer

De Glansmispel Photinia serrulata is makkelijk te onderhouden. In het vroege voorjaar kun je een lichte snoei geven en het dode hout wegknippen of kruisende/ beschadigde takken verwijderen. Wil je hem flink snoeien, doe dit dan ná de bloei.

Lees meer

In de eerste periode na aanplanten heeft de Glansmispel regelmatig water nodig. Tijdens droogte van langer dan een week kun je het beste één volle emmer water geven. Wanneer het droog én warm is dien je twee tot drie keer per week water te geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoef je alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes, zoals in de zomermaanden.

Lees meer

De Photinia serrulata Red Robin staat het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de boom op een wind beschutte plek te plaatsen, omdat hij redelijk vorstgevoelig is. De Red Robin kan in elke grond groeien, maar geeft de voorkeur aan een vochtige, kalkhoudende grond. Graaf een ruim aanplant gat waar het wortelstelsel van de Red Robin goed in past en maak de grond los. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak aanplant grond. Plaats de Red Robin in het gat en vul het aanplant gat aan met de gemengde aarde. Druk de grond goed aan en geef de Glansmispel voldoende water.

 

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glansmispel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!