Olijfwilg struik

Olijfwilg Elaeagnus Ebbingei

v.a.: € 8,50

Formaat
Hoogte 80-100cm
Niet leverbaar
€ 15,50
Hoogte 100-120cm
Niet leverbaar
€ 17,50
Hoogte 60-80cm
Voorjaar 2022
€ 8,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Naast de Olijfwilg boom hebben wij ook de Olijfwilg Elgeagnus Ebbingei struik in ons assortiment zitten. Verwar deze twee Olijfwilgen niet met elkaar, ze zijn tenslotte niet eens familie. Het woord Elgeagnus is afgeleid van het Griekse woord Elaia en betekent olijf, maar er groeien geen olijven aan deze struik wat de naam doet vermoeden. Daarom heeft de Olijfwilg nog een tweede naam: Zilverbes. Deze naam doet meer eer aan de plant. Zo is deze plant een blad houdende haagplant, met in het najaar prachtige witte bloemen en na de bloei komen er rode bessen tevoorschijn met een zilverachtige gloed, vandaar de naam Zilverbes.

Onze voordelen:

Bent u op zoek naar een haag die niet helemaal zichtdicht is? Dan is deze Olijfwilg een prima oplossing voor uw afscheiding. Naast dat uw zicht niet helemaal verdwenen is zorgt deze struik wel voor hoogte en kan maar liefst 1.60 meter tot 1.80 meter hoog worden. Deze haag staat voornamelijk bekend om z’n bijzondere bladeren, aan de onderkant van de struik vindt u zilvergrijze bladeren en aan de bovenkant vindt u donkergroene bladeren met zo nu en dan wat gele randen. In het najaar groeien er onopvallende witte bloemen in de struik en als de witte bloemen zijn uitgebloeid volgen de rode bessen, wat een prachtig effect geeft in de wintermaanden. Deze rode bessen zijn erg in trek bij de vogels, maar zijn ook eetbaar voor mensen. Mocht u de vogels voor zijn dan kunt u zelfs jam maken van deze rode bessen. Koop online uw Olijfwilg of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

 

  • Bloeikleur: Witte bloemen en rode besjes
  • Bloeitijd: juli, augustus, september
  • Bladkleur: Groen/zilverachtige bladeren
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 160 - 180 cm
  • Winterhard: Matig
Lees meer
Zowel het planten als het snoeien is ook de verzorging erg simpel. De verzorging is eigenlijk vrijwel niet nodig, omdat de plant goed tegen droogte, wind en zout kan en daarom is bijmesten niet nodig. Kortom heeft u geen groene vingers maar vind het wel leuk om meer dan alleen groen in de tuin te hebben staan, dan is de Olijfwilg Elgeagnus Ebbingei struik een prima keuze! Olijfwilg snoeien Mocht u ervoor kiezen om de struik als struik te laten functioneren en niet als haag dan doet u er goed aan om deze zo min mogelijk te snoeien. Zodra u kiest om het te snoeien dan zal u de witte onopvallende bloemen niet zien bloeien, net zoals de rode bessen wat de struik echt een toevoeging geeft in de wintermaanden. Daarom kunt u in dit geval het beste kiezen om de struik enkel bij te punten, op deze manier blijft de struik bladeren, witte bloemen en rode bessen produceren. Uiteraard als u de Zilverbes als haag laat functioneren moet deze wel goed gesnoeid worden zodat de haag een mooie vorm en dichtheid krijgt op den duur. Zo kunt u als beste de haag snoeien begin maart en deze in de zomermaanden bijhouden. In het najaar kunt u de haag nogmaals kort snoeien voor de wintermaanden want tijdens het moment van vriezen is het niet verstandig om deze Elgeagnus Ebbingei struik te snoeien. U heeft echter wel een goede snoeischaar nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Olijfwilg neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Lees meer
De olijfwilg heeft over het algemeen weinig water nodig. Wanneer het erg droog is, zoals in de zomer, is het wel verstandig om de plant extra water te geven. Ook in de eerste periode na aanplanten is het raadzaam om tijdens droogte de plant één keer in de week water te geven. Wanneer het warm en droog is geef dan 2 á 3 keer per week water. Geef echter geen water tijdens vorst.
Lees meer
De Olijfwilg kunt u het beste planten in de volle zon, mocht daar zo nu en dan schaduw vallen is dat ook geen probleem voor deze struik. Wilt u de struik plaatsen in een schaduwrijk gebied dan zal de struik meer blad produceren dan rode bessen. Als u de Olijfwilg als haag wilt laten groeien dan maakt het dus eigenlijk niet zo erg uit of deze Olijfwilg in een schaduwrijk gebied of op een zonnige plek komt te staan, aangezien u dan de haag moet snoeien wat de groei van de rode bessen al belemmert. Verder is deze struik een veelzijdige en makkelijke plant die het ook in kustgebieden erg goed doet. Het zoute zeewater en de wind vindt de Zilverbes ook geen enkel probleem. Verder houdt de struik niet van een slecht doorlatende grond en een te natte bodem. Daarin tegen kan deze struik wel heel goed tegen droogte wat het onderhoudt ontzettend simpel maakt. Mocht u hulp nodig hebben met het plaatsen van deze wilg dan kunt u gebruik maken van onze aanplantservice.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfwilg struik
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!