Olijfwilg struik

Olijfwilg Elaeagnus Ebbingei

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 14,50
Hoogte 80-100cm
€ 19,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Naast de Olijfwilg boom hebben wij ook de Olijfwilg Elaeagnus Ebbingei struik in ons assortiment zitten. Verwar deze twee Olijfwilgen niet met elkaar, ze zijn tenslotte niet eens familie. Het woord Elgeagnus is afgeleid van het Griekse woord Elaia en betekent olijf, maar er groeien geen olijven aan deze struik wat de naam doet vermoeden. Daarom heeft de Olijfwilg nog een tweede naam: Zilverbes. Deze naam doet meer eer aan de plant. Zo is deze plant een blad houdende haagplant, met in het najaar prachtige witte bloemen en na de bloei komen er rode bessen tevoorschijn met een zilverachtige gloed, vandaar de naam Zilverbes.

Onze voordelen:

De Olijfwilg, of Elaeagnus Ebbingei, is een prachtige groenblijvende haagplant en staat voornamelijk bekend om z’n bijzondere bladeren. Aan de onderkant van de struik zie je zilvergrijze bladeren en aan de bovenkant donkergroene bladeren met zo nu en dan wat gele randen. In het najaar groeien er witte bloemen in de struik, zodra deze zijn uitgebloeid volgen de rode bessen, wat een prachtig effect geeft in de wintermaanden. Deze rode bessen zijn erg in trek bij de vogels, maar zijn ook eetbaar voor mensen. Mocht je de vogels voor zijn dan kun je zelfs jam maken van deze rode bessen.
 

  • Bloeikleur: Witte bloemen en rode besjes
  • Bloeitijd: juli, augustus, september
  • Bladkleur: Groen/zilverachtige bladeren
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 160 - 180 cm
  • Winterhard: Matig
Lees meer

Zowel het planten als het snoeien én ook de verzorging is erg simpel. De verzorging is eigenlijk vrijwel niet nodig, omdat de plant goed tegen droogte, wind en zout kan en daarom is bijmesten niet nodig. Kortom: heb je geen groene vingers, maar vind je het wel leuk om meer groen in de tuin te hebben staan, dan is de Olijfwilg Elaeagnus Ebbingei struik een prima keuze!

Mocht je ervoor kiezen om de Olijfwilg als struik te houden, en niet als haag, dan doe je er goed aan om deze zo min mogelijk te snoeien. Als je ervoor kiest om echt te snoeien dan kun je de witte bloemen en rode bessen niet zien. Daarom kun je het beste de struik alleen bijpunten, zo blijft de struik witte bloemen en rode bessen produceren.

Als je de Olijfwilg als haag wilt houden, moet deze wel goed gesnoeid worden. Zo krijgt de haag een mooie vorm en dichtheid. je kunt het beste de haag snoeien begin maart en deze in de zomermaanden bijhouden. In het najaar kun je de haag nogmaals kort snoeien vóór de wintermaanden.

Lees meer

De Olijfwilg heeft over het algemeen weinig water nodig. Wanneer het erg droog is, zoals in de zomer, is het wel verstandig om de plant extra water te geven. Ook in de eerste periode na aanplanten is het raadzaam om tijdens droogte de plant één keer in de week water te geven. Wanneer het warm en droog is geef dan 2 á 3 keer per week water. Geef echter geen water tijdens vorst.

Lees meer

De Olijfwilg kun je het beste planten in de volle zon. Mocht er zo nu en dan schaduw vallen, dan is dat ook geen probleem voor deze struik. Wil je de struik plaatsen in een schaduwrijk gebied, dan zal hij meer blad produceren dan rode bessen. De Elaeagnus Ebbingei is een veelzijdige en makkelijke plant, die het ook in kustgebieden erg goed doet. Het zoute zeewater en de wind vindt de Zilverbes geen enkel probleem. Zorg er wél voor dat je de Olijfwilg in een goed vochtdoorlatende bodem aanplant, maak daarom altijd gebruik van speciale aanplant grond.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Olijfwilg struik
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!