Buxus sempervirens

Palmboompje

v.a.: € 1,25

Formaat
Totaal hoogte 20-30cm
November 2021
€ 1,25
Totaal hoogte 30-40cm
November 2021
€ 1,65
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Buxus sempervirens is uitermate geschikt voor de invulling van een haag in uw tuin. Het plantadvies van de Buxus is 7 á 8 planten per meter. De Buxushaag Palmboompje zal het hele jaar groen zijn. Hij veranderd dus zelfs in de winter niet! De hoogte van deze plant heeft u zelf in de hand door uw snoeigedrag. Zijn hoogte varieert van 20 centimeter tot 1,50 meter.

Onze voordelen:

Buxus sempervirens kopen:

De buxus sempervirens is eenvoudig online te kopen bij bomenenzo.nl. De buxus sempervirens is een winterharde haagplant. De buxus is erg geschikt voor het aanleggen van een haag in uw tuin. De buxus sempervirens is een langzaam groeiende haagplant met een strakke groeivorm. De plant is dan ook erg geschikt voor de aanleg van een strakke tuin. Ook kan de haagplant gebruikt worden voor het maken van buxusfiguren. De buxus heeft glimmende groene bladeren en is het hele jaar door groenblijvend. De hoogte van de buxus is afhankelijk van uw voorkeur. De hoogte varieert tussen de 20 en 150cm.

TIP: Wij adviseren u om 7 à 8 planten per meter te planten.

 

  • Bloeikleur: Geel- groen
  • Bloeitijd: april-mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw
  • Hoogte: Tot 150cm
  • Winterhard: Ja

 

 

Lees meer
De kwaliteit van de Buxus sempervirens komt het beste naar voren op een vruchtbare, goed doorlatende en kalkrijke bodem. Ook dienen de planten voor een optimaal resultaat frequent bemest te worden. In de eerste jaren na de aanplanting is het belangrijk om onkruid in de grond rondom de buxus te verwijderen. Zo kan de buxus tijdens de groei alle benodigde voedingstoffen uit de grond blijven opnemen. Sinds een aantal jaren is de buxusmot actief in Europa. De buxusmotten leggen eitjes op de bladeren van de buxus. De rupsen, die uit de eitjes komen, zorgen voor schade aan de plant. De rupsen eten de Buxus kaal en laten spinsels achter in de overblijfselen. Vooral in april-mei en augustus kunnen deze beestjes uw Buxus in rap tempo kaal eten. Om de buxusmot effectief te kunnen bestrijden is het noodzakelijk om de schade vroeg te ontdekken. U kunt hierbij controleren op kale/ bruine plekken, spinsels en groene rupsen. Er zijn verschillende manieren om de buxusrups te bestrijden, o.a. het handmatig verwijderen van de rupsen en poppen, met bestrijdingsmiddelen en met feromoonvallen. Er zijn verschillende opties voor bestrijden. U kunt zelf kijken welke bestrijdingsmethode het beste bij u past. Buxus sempervirens snoeien: De Buxus sempervirens kan het hele jaar gesnoeid worden. Wij raden het wel af om de Buxus te snoeien als de zon fel schijnt of bij vorst. Een buxushaag moet twee keer in het jaar gesnoeid worden in de maanden mei en september. De hoogte van de Buxus kan nogal variëren. U kunt zelf bepalen hoe hoog u de haag wilt hebben.
Lees meer
Het belangrijk dat de grond rondom de buxus niet uitdroogt, als de bladeren gele randen krijgen, dan heeft de buxus last van droogte
Lees meer
De Buxus sempervirens kan het hele jaar gepland worden. Aanplanten bij vorst wordt echter afgeraden. De Buxus heeft een voorkeur voor een standplaats in de zon of halfschaduw. De plant geeft zijn beste kwaliteit op een vruchtbare, goed doorlatende en kalkrijke bodem. Op de plaats waar de Buxus gepland moet worden, dient u eerst een geul te graven. De geul moet ongeveer anderhalf keer zo breed en diep zijn als de kluit van de Buxus. Verdeel de planten op gelijke afstand in de geul. Vul de overgebleven ruimte rond de planten op met aarde. Aangezien de Buxus van een voedingsrijke bodem houdt, kunt u wat mest toevoegen. Druk de grond goed aan en geef de planten water. Om de groei van de haag te stimuleren, kunt u de eerste tijd na de aanplanting de Buxus wat meer water geven.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buxus sempervirens
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!