Olijfwilg
Sierlijk, groenblijvend én bijzonder mooi in het najaar.
De Olijfwilg is een fantastische sierheester, die in het najaar opvalt door haar rode bessen met zilveren gloed. Het is een bladhoudende struik die zelfs het hele jaar door groen is. De Olijfwilg is zeer sterk en ook makkelijk te onderhouden. Het is een ideale haagplant, maar ook zeker geschikt om in een mooi perkje in je tuin te plaatsen.

Olijfwilg

Van hoog naar laag sorteren

Olijfwilg

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei kopen:

De Elaeagnus ebbingei, beter bekend als olijfwilg, is een zeer sterke, bladhoudende haagplant. De olijfwilg groeit behoorlijk snel en blijft ook nog eens wintergroen. De bladeren zijn groengrijs van kleur, hebben een ovale vorm, en aan de onderkant zitten kleine witte haartjes. In de bloeiperiode (augustus - september) vormen er kleine witte bloemetjes. Deze bloemetjes zijn klokvormig en onopvallend om te zien, maar vallen wel op door de heerlijke geur die ze verspreiden. Het opmerkelijke van deze kleine geurige bloemen is dat ze juist groeien op het oude hout van de olijfwilg. Na de bloeiperiode groeit deze sierheester vol met rode bessen. Deze bessen hebben een zilverachtige gloed.

Wil je ook graag een prachtige groene border (rand), in plaats van een muur of schutting? Kies dan voor één van onze olijfwilgen. Zo heb je een schitterend stukje natuur altijd dichtbij huis.

Je kunt de olijfwilg online kopen, maar je bent ook van harte welkom om ze te komen bekijken bij onze eigen kwekerij Bomenenzo.nl. Wij hebben verschillende soorten olijfwilgen beschikbaar. Naast de olijfwilg Ebbingei, ben je ook voor de olijfwilg Gilt Edge en de olijfwilg Compactum bij ons op het juiste adres!

TIP: De olijfwilg is niet alleen mooi als haagplant, maar ook zeker als losse struik! Zet deze groenblijvende struik in een mooi perkje en geniet van de schitterende bloemen en bessen in het najaar.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei verzorgen:

De Olijfwilg is één van de sterkste bladhoudende haagplanten ter wereld. De Elaeagnus ebbingei groeit prima in verschillende condities, maar let hierbij op extreme weersomstandigheden. Bij aanhoudende droogte raden wij het aan om extra water te geven, bij extreme kou kan het verstandig zijn om de plant af te dekken. Ook al is het geen noodzaak, wat extra zorg en aandacht besteden aan je olijfwilg kan geen kwaad. De behoefte naar water is gemiddeld. Besproei de plant bij voorkeur met regenwater.

Bemesten is geen must, maar draagt wel bij aan de groei en bloei van jouw Elaeagnus ebbingei. Daarnaast vermindert bemesten ook de kans op ziektes en plagen. Indien je wilt bemesten kun je dit het beste twee keer per jaar doen. Eén keer in maart en de andere keer in juni.

TIP: Strooi de mestkorrels het liefst rondom de planten om eventuele bladverbranding te voorkomen.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei snoeien:

De olijfwilg is een wilde heester die snel kan groeien, dus snoeien is zeker aan te raden. Vooral als je een bepaalde vorm of border (rand) wilt houden, zul je twee keer per jaar moeten snoeien. Wij adviseren je te snoeien in april (na de laatste nachtvorst) en in september. Zo kan jouw Elaeagnus ebbingei strak en netjes het najaar en de winter in.

TIP: Als je van de witte bloemetjes wilt genieten, raden wij het snoeien van de olijfwilg af. Het regelmatig snoeien van de Elaeagnus ebbingei kan de groei van bloemen (en daarmee ook de rode bessen) voorkomen.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei planten:

Het planten van deze sterke olijfwilg kun je het beste doen op een (half)zonnige plek. De winterhardheid en (zee)windbestendigheid maken deze plant zeer bijzonder. Ook kan deze plant goed groeien in een zoute bodem. De Elaeagnus ebbingei is dus niet alleen geschikt in het binnenland, maar ook als heg of struik langs de kust. Indien je de olijfwilg als haag wilt gebruiken is het belangrijk om te letten op de plantdichtheid. Als je een volledig dichte heg wilt, raden wij aan om 6 stuks per meter aan te houden. Voor vragen hierover mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

TIP: Combineer de Elaeagnus ebbingei met bijvoorbeeld vlinderstruik, sering, pioen of lavendel.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00