Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Olijfwilg
vragen? 0344 22 81 00

Olijfwilg kopen, rechtstreeks uit eigen kwekerij!

De Olijfwilg is een fantastische sierheester, die in het najaar opvalt door haar rode bessen met zilveren gloed. Het is een bladhoudende struik die zelfs het hele jaar door groen is. De Olijfwilg is zeer sterk en ook makkelijk te onderhouden. Het is een ideale haagplant, maar ook zeker geschikt om in een mooi perkje in uw tuin te plaatsen.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei kopen:

De Elaeagnus ebbingei, beter bekend als olijfwilg, is een zeer sterke, bladhoudende haagplant. De olijfwilg groeit behoorlijk snel en blijft ook nog eens wintergroen. De bladeren zijn groengrijs van kleur, hebben een ovale vorm, en aan de onderkant zitten kleine witte haartjes. In de bloeiperiode (augustus - september) vormen er kleine witte bloemetjes. Deze bloemetjes zijn klokvormig en onopvallend om te zien, maar vallen wel op door de heerlijke geur die ze verspreiden. Het opmerkelijke van deze kleine geurige bloemen is dat ze juist groeien op het oude hout van de olijfwilg. Na de bloeiperiode groeit deze sierheester vol met rode bessen. Deze bessen hebben een zilverachtige gloed. 


Wilt u ook graag een prachtige groene border (rand), in plaats van een muur of schutting? Kies dan voor één van onze olijfwilgen. Zo heeft u een schitterend stukje natuur altijd dichtbij huis.

U kunt de olijfwilg online kopen, maar u bent ook van harte welkom om ze te komen bekijken bij onze eigen kwekerij bomenenzo.nl. Wij hebben verschillende soorten olijfwilgen beschikbaar. Naast de olijfwilg Ebbingei, bent u ook voor de olijfwilg Gilt Edge en de olijfwilg Compactum bij ons op het juiste adres!

TIP: de olijfwilg is niet alleen mooi als haagplant, maar ook zeker als losse struik! Zet deze groenblijvende struik in een mooi perkje en geniet van de schitterende bloemen en bessen in het najaar.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei verzorgen:

De Olijfwilg is één van de sterkste bladhoudende haagplanten ter wereld. De Elaeagnus ebbingei groeit prima in verschillende condities, maar let hierbij op extreme weersomstandigheden. Bij aanhoudende droogte raden wij het aan om extra water te geven, bij extreme kou kan het verstandig zijn om de plant af te dekken. Ook al is het geen noodzaak, wat extra zorg en aandacht besteden aan uw olijfwilg kan geen kwaad. De behoefte naar water is gemiddeld. Besproei de plant bij voorkeur met regenwater.

Bemesten is geen must, maar draagt wel bij aan de groei en bloei van uw Elaeagnus ebbingei. Daarnaast vermindert bemesten ook de kans op ziektes en plagen. Indien u wilt bemesten kunt u dit het beste twee keer per jaar doen. Eén keer in maart en de andere keer in juni.

TIP: Strooi de mestkorrels het liefst rondom de planten om eventuele bladverbranding te voorkomen.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei snoeien:

De olijfwilg is een wilde heester die snel kan groeien, dus snoeien is zeker aan te raden. Vooral als u een bepaalde vorm of border (rand) wilt houden, zult u twee keer per jaar moeten snoeien. Wij adviseren u te snoeien in april (na de laatste nachtvorst) en in september. Zo kan uw Elaeagnus ebbingei strak en netjes het najaar en de winter in.

TIP: Als u van de witte bloemetjes wilt genieten, raden wij het snoeien van de olijfwilg af. Het regelmatig snoeien van de Elaeagnus ebbingei kan de groei van bloemen (en daarmee ook de rode bessen) voorkomen.

Olijfwilg - Elaeagnus ebbingei planten:

Het planten van deze sterke olijfwilg kunt u het beste doen op een (half)zonnige plek. De winterhardheid en (zee)windbestendigheid maken deze plant zeer bijzonder. Ook kan deze plant goed groeien in een zoute bodem. De Elaeagnus ebbingei is dus niet alleen geschikt in het binnenland, maar ook als heg of struik langs de kust. Indien u de olijfwilg als haag wilt gebruiken is het belangrijk om te letten op de plantdichtheid. Als u een volledig dichte heg wilt, raden wij aan om 6 stuks per meter aan te houden. Voor vragen hierover mag u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

TIP: Combineer de Elaeagnus ebbingei met bijvoorbeeld vlinderstruik, sering, pioen of lavendel.